V. Britanija: Neće biti uvedeni “Kovid pasoši”

Britanski premijer Boris Džonson saopštiće naredne sedmice planove borbu protiv pandemije tokom zime, te objaviti da se odustaje od uvođenja “Kovid pasoša”, rekao je britanski ministar zdravlja Sadžid Džavid.

Srbija 12.09.2021 | 13:56
V. Britanija: Neće biti uvedeni “Kovid pasoši”

Džonson se našao na udaru kritika unutar svoje Konzervativne stranke jer je podigao poreze radi rješavanja krize u zdravstvu i socijalnoj pomoći.

Analitičari smatraju da Džonson odlukom o odustajanju planova za uvođenje propusnica ili “Kovid pasoša” pokušava da ublaži te kritike uprkos povećanju broja zaraženih.

Džavid je istakao da ne očekuje da će biti novih blokada i da propusnice neće biti uvedene u Engleskoj i da se vlasti u odbrani od virusa više oslanjaju na vakcinaciju i testiranje.

“Ulazimo u jesen i zimu i premijer će tokom sedmice iznijeti planove za borbu protiv Kovida-19 u narednim mjesecima i iznijećemo jasan stav da program vakcinacije daje rezultate”, naglasio je Džavid.

On je ne očekuje uvođenje novih blokada, ali da ta mjera neće biti uklonjena sa stola, te da administracija neće tražiti propusnice za prisustvovanje masovnijim događajima.

U Britaniji je u proteklih nekoliko mjeseci u porastu broj zaraženih koronavirusom nakon što su u julu ublažene restriktivne mjere.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar