Шпански бискуп поднео оставку, јер се заљубио у ауторку еротских романа!

Шпански бискуп, егзорциста Хавијер Новел, објавио је да се повлачи са места бискупа Солсоне у Каталонији, јер жели да започне нови живот из строго личних разлога.

Занимљивости 09.09.2021 | 16:37
Шпански бискуп поднео оставку, јер се заљубио у ауторку еротских романа!

Како је навео сајт Религион Дигитал, бискуп се заљубио у Силвију Кабалол, која је млађа од њега 14 година. Она је ауторка еротских романа, разведена је и мајка је двоје деце. Бискуп наводи да је упознао Силвију, која је психолог, а проучава религије, јогу, демографију и сексологију.

 

Издавач је њене књиге описао као да су „преокренуле сва наша морална и етичка разматрања".

Њена најновија књига "Пакао у Габријеловој пожуди", прича је о затвору, сектама, садизму, пожуди, бесмртности и грубој борби између добра и зла, између Бога и Сотоне, и између анђела и демона.

Бискупу Новелу предвиђала се сјајна будућност виђен је као звезда у успону у шпанској католичкој цркви пошто је именован за најмлађег бискупа у Шпанији 2010. године, када је имао само 41 годину.

Међутим, његов успон је стагнирао избором папе Фрање 2013. године, навео је Тхе Тимес.

Бискуп Новел описао је абортус и еутаназију као „геноцид", а то није било у складу са расположењем цркве и папе Фрање.

Иначе, Новел је једини бискуп који је отворено гласао на контроверзном каталонском референдуму о независности 2017. године, који се сматра незаконитим према шпанском закону.

Папа је прихватио његову оставку, а црква није дала коментар.

Коментари / 0

Оставите коментар