Брчко дистрикт остао без средстава помоћи ММФ-а

- Скупштина Брчко дистрикта размотрила је информацију о подјели финансијске помоћи БиХ од Међународног монетарног фонда /ММФ/ из које је искључен дистрикт и донијела закључак да се, у складу са коначном арбитражном одлуком, позове супревизор за Брчко да према својим надлежностима помогне у рјешавању ове ситације, док градоначелник треба да припреми неопходну документацију у случају покретања спора.

Босна и Херцеговина 09.09.2021 | 10:05
Брчко дистрикт остао без средстава помоћи ММФ-а

Градоначелник Брчког Есед Кадрић рекао је да је дистрикт тражио два одсто тих средстава, сходно ранијој подјели медицинске помоћи, што је око 13 милиона КМ, те да би било сасвим довољно да је добијен један одсто тих средстава, односно 6,5 милиона КМ.

Кадрић је подсјетио да су та средства ММФ-а била намијењена стабилизацији буџета у ентитетима и дистрикту те да је изостало засиједање Фискалног савјета БиХ у којем је Брчко члан и гдје се могло утицати на расподјелу ових средстава.

Он је напоменуо да је Брчко дистрикт у посљедње двије године око 25 милиона КМ преусмјерио у санирање негативних посљедица епидемије вируса корона.

Предсједник брчанског парламента Синиша Милић рекао је да је Скупштина Брчко дистрикта једногласно осудила кривична дјела која су довела до нарушавања безбједносне ситуације, што се нарочито односило на кривична дјела изазивања опште опасности.

Милић је новинарима рекао да је велику пажњу јавности и посланика у првом дијелу 13. редовне сједнице, који је окончан касно синоћ, изазвала информација о актуелном стању безбједности на простору Брчко дистрикта.

Он је нагласио да је Скупштина дала пуну подршку полицији, тужилаштву и правосудним институцијама да свако у домену своје надлежности, вођен искључиво професионалним критеријумима, без подлијегања било каквим притисцима оконча активности на рјешавању тих кривичних дјела, а која се односе на подметање пожара на неколико аутомобила и бацање експлозивине направе на један угоститељски објекат.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаффа

09.09.2021 10:22

Брчко дистрикт, лоповлук за милионе и милионе КМ.

ОДГОВОРИТЕ