Brčko distrikt ostao bez sredstava pomoći MMF-a

- Skupština Brčko distrikta razmotrila je informaciju o podjeli finansijske pomoći BiH od Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ iz koje je isključen distrikt i donijela zaključak da se, u skladu sa konačnom arbitražnom odlukom, pozove suprevizor za Brčko da prema svojim nadležnostima pomogne u rješavanju ove sitacije, dok gradonačelnik treba da pripremi neophodnu dokumentaciju u slučaju pokretanja spora.

Bosna i Hercegovina 09.09.2021 | 10:05
Brčko distrikt ostao bez sredstava pomoći MMF-a

Gradonačelnik Brčkog Esed Кadrić rekao je da je distrikt tražio dva odsto tih sredstava, shodno ranijoj podjeli medicinske pomoći, što je oko 13 miliona КM, te da bi bilo sasvim dovoljno da je dobijen jedan odsto tih sredstava, odnosno 6,5 miliona КM.

Кadrić je podsjetio da su ta sredstva MMF-a bila namijenjena stabilizaciji budžeta u entitetima i distriktu te da je izostalo zasijedanje Fiskalnog savjeta BiH u kojem je Brčko član i gdje se moglo uticati na raspodjelu ovih sredstava.

On je napomenuo da je Brčko distrikt u posljednje dvije godine oko 25 miliona КM preusmjerio u saniranje negativnih posljedica epidemije virusa korona.

Predsjednik brčanskog parlamenta Siniša Milić rekao je da je Skupština Brčko distrikta jednoglasno osudila krivična djela koja su dovela do narušavanja bezbjednosne situacije, što se naročito odnosilo na krivična djela izazivanja opšte opasnosti.

Milić je novinarima rekao da je veliku pažnju javnosti i poslanika u prvom dijelu 13. redovne sjednice, koji je okončan kasno sinoć, izazvala informacija o aktuelnom stanju bezbjednosti na prostoru Brčko distrikta.

On je naglasio da je Skupština dala punu podršku policiji, tužilaštvu i pravosudnim institucijama da svako u domenu svoje nadležnosti, vođen isključivo profesionalnim kriterijumima, bez podlijeganja bilo kakvim pritiscima okonča aktivnosti na rješavanju tih krivičnih djela, a koja se odnose na podmetanje požara na nekoliko automobila i bacanje eksplozivine naprave na jedan ugostiteljski objekat.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jaffa

09.09.2021 10:22

Brčko distrikt, lopovluk za milione i milione KM.

ODGOVORITE