Преминуо оснивач Удружења потрошача Драгутин Бошковић

 У Бањалуци је преминуо оснивач и предсједник Удружења потрошача Републике Српске, доцент и бивши професор на Електротехничком факултету Драгутин Бошковић.

Република Српска 08.09.2021 | 14:12
Преминуо оснивач Удружења потрошача Драгутин Бошковић

Бошковић је рођен 1934. године у Колашину, Гимназију је завршио у Беранама, а Електротехнички факултет у Београду 1961. године, док је магистрирао 1969. на Универзитету у Загребу и специјализацију 1974. у Лос Анђелесу.

Био је запослен у предузећу "Руди Чајавец", прво на пословима истраживања и развоја, а касније и генерални директор предузећа.

У звање доцента изабран је 1970. на Електротехничком факултету у Бањалуци, аутор је више стручних и белетристичких књига и један је од иницијатора оснивања те установе.

Бошковић је предавао у Центру оклопних механизованих јединица у Бањалуци и на Универзитету Војске Југославије у Београду.

Реализовао је пројекат "Приватизација у БиХ", а радио је и у оквиру Центра за промоцију цивилног друштва у Сарајеву, на пројекту "Социјални аспекти приватизације".

Као новинар-сарадник објављивао је текстове у бројним часописима, а 1997. године основао је невладину организацију Покрет потрошача Републике Српске.

Министарство трговине и туризма Републике Српске недавно му је уручило захвалницу за изузетан допринос у разоју заштите потрошача у Републици Српској

Сарађивао је више година са Радио телевизијом Републике Српске.

Мјесто и вријеме сахране биће накнадно саопштени.

(Срна)