Активисти ДНС-а: “Ваше мало, некоме значи много” (ВИДЕО)

Под мотом “Ваше мало, некоме значи много” активисти ДНС-а у Бијељини покренули су акцију прикупљања гардеробе за социјалне категорије друштва.

Република Српска 08.09.2021 | 12:35
Активисти ДНС-а: “Ваше мало, некоме значи много” (ВИДЕО)

Како би се омогућио што бољи живот социјално угроженим породицама у Семберији, активисти Демократског народног савеза из Бијељине, поставили су хуманитарни контејнер за одјећу и обућу. Овакав начин прикупљања гардеробе одавно се примењује у развијеним земљама Европе, а из Градског одбора ДНС-
а верују да ће заживети и у Бијељини.

Поразно је да у 21. вијеку грађани који живе у неимаштини, немају основно за живот, а то је храна и одјећа, кажу из бијељинског градског одбора Демократског народног савеза.

“Вјерујте да на само двије стотине метара од центра града постоје породице гдје три члана спавају у истом кревету, немају купатило, имају један ормар са јако мало ствари. Када обиђете те породице и видите у каквим они условима живе, са великим задовољством се бавите хуманитарним радом ”, рекао је предсједник ГО ДНС Бијељина Милош Станишић.

Под мотом “Ваше мало, некоме значи много” активисти ДНС-а у Бијељини покренули су акцију прикупљања гардеробе за социјалне категорије друштва.

“Намјена овог контејнера је да одјећу и обућу која је некоме непотребна путем овог контејнера доспије некоме коме је неопходна. Знамо сви да свако код куће има гардеробу и обућу која је спремна за одлагање или бацање и управо циљ ове наше акције јесте да подстакнемо грађане да ту одјећу
не бацају већ да донесу у овај контејнер”, додаје Станишић.

По узору на европске градове, овим позитивним примјером ће се олакшати живот многобројних породица.

“Требало би да кренемо од самих себе, да пробудимо у себи ту емпатију према људима , а доста их је нажалост који су на рубу екзистенције”, напомиње предсједник Актива жена ДНС-а Аника Томић.

У сарадњи са хуманитарним организацијама које дјелују на подручју града Бијељина прикупљена одјећа и обућа биће уручена најугроженијим породицама. Из Демократског народног савеза Бијељина поручују да је ово само почетак хуманих идеја које ће проводити у Семберији, али и широм Републике Српске.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Алеx

08.09.2021 10:54

Странке се не би требале бавити хуманитарним радом, јер постоје Хуманитарне организације. Када се ажурирају подаци у банкама , одговорна лица Хуманитарних организација морају попунити упитник и не припадати политичкој партији. Сваки чин који води ка побољшању је добар, али се овдје све побркало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.09.2021 12:07

Сваки хуманитарни рад је за похвалу А ДНС Бн је то много пута до сада показао

Name

Браво

08.09.2021 12:48

Ово је заиста за сваку похвалу. А разлог засто ово мозда ради странка и њени истакнути цланови је управо новац. Хуманитарне организације немају новца ни за набавити један овакав контејнер и засто не би странка покренула једну такву акцију? Па и у разлицитим странкама има добрих идеја и све их треба реализовати уколико су " здраве" . Свакако се требате просирити на цијелу Републику Српску, нароцито Истоцно Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

08.09.2021 14:25

Да ли се политичари,који примају нестварно висока примања за свој нерад,бар мало постиде ове ситуације?Да ли имају стида они који приме позамашне своте у име отпремнине,с онда се предомисле,врате се на функције,али,отпремнине задрже!!!Хоће ли такви бити санкционирано???Када?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

08.09.2021 18:47

Свака цаст ДНС-овци

ОДГОВОРИТЕ