Aktivisti DNS-a: “Vaše malo, nekome znači mnogo” (VIDEO)

Pod motom “Vaše malo, nekome znači mnogo” aktivisti DNS-a u Bijeljini pokrenuli su akciju prikupljanja garderobe za socijalne kategorije društva.

Republika Srpska 08.09.2021 | 12:35
Aktivisti DNS-a: “Vaše malo, nekome znači mnogo” (VIDEO)

Kako bi se omogućio što bolji život socijalno ugroženim porodicama u Semberiji, aktivisti Demokratskog narodnog saveza iz Bijeljine, postavili su humanitarni kontejner za odjeću i obuću. Ovakav način prikupljanja garderobe odavno se primenjuje u razvijenim zemljama Evrope, a iz Gradskog odbora DNS-
a veruju da će zaživeti i u Bijeljini.

Porazno je da u 21. vijeku građani koji žive u neimaštini, nemaju osnovno za život, a to je hrana i odjeća, kažu iz bijeljinskog gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza.

“Vjerujte da na samo dvije stotine metara od centra grada postoje porodice gdje tri člana spavaju u istom krevetu, nemaju kupatilo, imaju jedan ormar sa jako malo stvari. Kada obiđete te porodice i vidite u kakvim oni uslovima žive, sa velikim zadovoljstvom se bavite humanitarnim radom ”, rekao je predsjednik GO DNS Bijeljina Miloš Stanišić.

Pod motom “Vaše malo, nekome znači mnogo” aktivisti DNS-a u Bijeljini pokrenuli su akciju prikupljanja garderobe za socijalne kategorije društva.

“Namjena ovog kontejnera je da odjeću i obuću koja je nekome nepotrebna putem ovog kontejnera dospije nekome kome je neophodna. Znamo svi da svako kod kuće ima garderobu i obuću koja je spremna za odlaganje ili bacanje i upravo cilj ove naše akcije jeste da podstaknemo građane da tu odjeću
ne bacaju već da donesu u ovaj kontejner”, dodaje Stanišić.

Po uzoru na evropske gradove, ovim pozitivnim primjerom će se olakšati život mnogobrojnih porodica.

“Trebalo bi da krenemo od samih sebe, da probudimo u sebi tu empatiju prema ljudima , a dosta ih je nažalost koji su na rubu ekzistencije”, napominje predsjednik Aktiva žena DNS-a Anika Tomić.

U saradnji sa humanitarnim organizacijama koje djeluju na području grada Bijeljina prikupljena odjeća i obuća biće uručena najugroženijim porodicama. Iz Demokratskog narodnog saveza Bijeljina poručuju da je ovo samo početak humanih ideja koje će provoditi u Semberiji, ali i širom Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Alex

08.09.2021 10:54

Stranke se ne bi trebale baviti humanitarnim radom, jer postoje Humanitarne organizacije. Kada se ažuriraju podaci u bankama , odgovorna lica Humanitarnih organizacija moraju popuniti upitnik i ne pripadati političkoj partiji. Svaki čin koji vodi ka poboljšanju je dobar, ali se ovdje sve pobrkalo.

ODGOVORITE
Name

Re

08.09.2021 12:07

Svaki humanitarni rad je za pohvalu A DNS Bn je to mnogo puta do sada pokazao

Name

Bravo

08.09.2021 12:48

Ovo je zaista za svaku pohvalu. A razlog zasto ovo mozda radi stranka i njeni istaknuti clanovi je upravo novac. Humanitarne organizacije nemaju novca ni za nabaviti jedan ovakav kontejner i zasto ne bi stranka pokrenula jednu takvu akciju? Pa i u razlicitim strankama ima dobrih ideja i sve ih treba realizovati ukoliko su " zdrave" . Svakako se trebate prosiriti na cijelu Republiku Srpsku, narocito Istocno Sarajevo.

ODGOVORITE
Name

Pitam se

08.09.2021 14:25

Da li se političari,koji primaju nestvarno visoka primanja za svoj nerad,bar malo postide ove situacije?Da li imaju stida oni koji prime pozamašne svote u ime otpremnine,s onda se predomisle,vrate se na funkcije,ali,otpremnine zadrže!!!Hoće li takvi biti sankcionirano???Kada?!

ODGOVORITE
Name

BL

08.09.2021 18:47

Svaka cast DNS-ovci

ODGOVORITE