"Тигар од папира поново подвио реп"

- У свакој кризној ситуацији, као и сада, лидер СНСД-а Милорад Додик би изјавио да је једино рјешење разлаз, онда би нашао начин да се подвије реп и потврди тезу међународне заједнице да се ради о - ‚тигру од папира‘, казао је високи функционер СДС-а Младен Босић.

Република Српска 07.09.2021 | 09:43
"Тигар од папира поново подвио реп"
Клише који се, како каже, у свакој кризи понављао је,"као они би кренули у самосталност, али им као не дају опозиција у Републици Српској или Вучић".
 
"Исто се дешава и у овој кризи поводом Инцковог наметања закона. Овог пута је подвијање репа кренуло неочекивано брзо Додиковим одласком на сједницу Предсједништва и учешћем у гласању. Више је него примјетно да је ријеч ‚референдум‘ избачена из Додиковог рјечника, а пласира се теза о ‚договореном мирном разлазу‘. Ако је јасно да то друга страна неће прихватити, са ким ће се онда договорити о мирном разлазу", пита Босић.
 
Према његовим ријечима, остаје још да се нађе кривац за подвијање репа, јер као "они би кренули у самосталност, али им као не да СДС",
 
"Управо су бјесомучни напади ових дана на СДС и Мирка Шаровића дио овог већ много пута виђеног сценариа. Само што је овог пута то више него прозирно. Једини циљ такве политике обмане сопственог народа је останак на власти, а последице су стална политичка криза и пропадање. То је заоставштина политике Тигра од папира", казао је Босић.
 
Он указује да политичка платформа СНСД-а од 2006. г. до данас је борба за наводну самосталност Републике Српске.
 
"На основу те поруке су добијали већину гласова на изборима. Сада после 15 годинаа на власти СНСД-а, јасно је да се радило о обмани, јер нису ништа урадили да се то и деси. Напротив, управо су власти Републике Српске таквом реториком омогућавале останак институције Високог представника до данас, иако му је рок употребе давно истекао", казао је Босић.
 
Он подсјећа да је главни циљ полтике СДС-а био стварање Реоублике Српске, њена самосталност или сједињење са Србијом. 
 
"Република Српска је створена, али није било услова за самосталност и наставила је да живи у оквиру дејтонске БиХ као равноправан ентитет", констатује Босић и додаје да је Република Српска под Додиковом влашћу изгубила многе надлежности, економски постала зависна од сумњивих кредитора и полигон за разне мешетаре из криминалног миљеа.
 
(БН)                                                             

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Xx

07.09.2021 08:38

Птице на грани знају да је Додик девастирао РС. Пренио је око 50 надлезности на ниво БиХ, дистрикт Брцко, партиципира у власт са СДА, задузио РС са преко сест милијарди, довео до пропасти Суме Српске, рафинерије Брод и Модрица, унистио Робне резерве РС, три банке, итд. То су његови резултати! Само га онај полтрон Љепојевиц мозе велицати. Једном ријецју он је пропаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Али

07.09.2021 09:42

Његови ментори су то управо тражили од њега, ништа он није на памет радио, иначе да није тако радио био би обрисан потезом гумице. За узврат, дозволили су му да се обогати. Интересантно , за све то, они нису дали свој новац.

Name

Кирија

07.09.2021 08:51

Додик добија 9 000 евра мјесечно за рентање виле у Београду. И бесправно користи хеликоптер владе РС за родјендане. А борци добијају 120 км додатка годишње?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нк

07.09.2021 08:52

Боља је ријеч хијена,а не тигар од папира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

07.09.2021 09:07

Ову власт ћемо скинути, диктатуру, криминал и наопак систем вриједности укинути, правну и праведну државу успоставити. Све смо то могли прије седам година, само да.............. Надам се да нећемо направити грешке СЗП из 2014 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

07.09.2021 13:34

Када це то бити. Прође живот.

Name

И.С.

07.09.2021 10:01

Обмана народа шта је друго него извршавање свега онога што се тражи од њега а он је то знао дебело наплатити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус-Ненад

07.09.2021 10:03

Проблем је сто пред тим тигром од папира и ви из опозиције подвијате реп ту и јесте нас проблем.

ОДГОВОРИТЕ