Милуновић из Електропривреде у Службени гласник

– Досадашњи извршни директор за економско финансијске послове и члан Управе „Електропривреде Републике Српске“ (ЕРС) Дарко Милуновић од данас је вршилац дужности директора Републичког завода за статистику, објављено је у „Службеном гласнику РС“.

Република Српска 07.09.2021 | 08:32
Милуновић из Електропривреде у Службени гласник

Истовремено с именовањем Милуновића, Влада је разријешила досадашњег директора Завода за статистику Радосава Савановића, а затим га именовала на позицију замјеника директора у истој тој институцији.

ЦАПИТАЛ је у претходни петак објавио да финансијски директори „бјеже“ из „Електропривреде РС“ и да ће Милуновић каријеру наставити у Заводу.

Поред Милуновића, у посљедња два мјесеца отказ у ЕРС дала је и директорица Дирекције за економске, финансијске и комерцијалне послове у ЕРС Нада Трнинић.

Милуновић је мастер статистике и асистент је на више факултета Универзитета Бањалука. Раније је био и савјетник Жељке Цвијановић, док је била премијер Српске.

Као стручњак за статистику радио је анализе за СНСД о изласку бирача и гласању на изборима, а које су се, према сазнањима ЦАПИТАЛ-а, показале тачним.

Покушао се бавити и играма на срећу и заједно са садашњим бањалучким градским менаџером Бојаном Кресојевићем имао је фирму „Оптимум Цонсултинг&Едуцатион“. Били су са Јеленком Лолићем сувласници фирме „Кено“ која је са “Лутријом РС” покушала да организује телевизијску лутрију, али је тај пројекат на крају пропао.

Оснивач је фирме “МЕТРИЦС” која се бави истраживање тржишта и испитивањем јавног мњења.

(Цапитал) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Србо

07.09.2021 07:28

Само требаш бити одан секти и све можеш радити у ПД жељезничар ,возовођа постављен за дир, ИРБ , али они воле такве кои не знају радити посао али воле потписивати, имаће времена за кајање и причати што ми је то требало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

07.09.2021 07:35

ЗАР НИКО НЕ ВИДИ КАКО СЕ ПЉАЧКА И РУШИ РЕПУБЛИКА СРПСКА.ОВА ВЛАДАЈУЋА СТРУКТУРА,НА ЧЕЛУ СА СНСД-ОМ,УНИШТАВА СВЕ НАРОДНО. ДА БИ НА КРАЈУ НАРОД УЧИНИО СЛЕПЦИМА,УКИДАЈУЋИ БН ТВ И ПРИКРИВАЛИ КРИМИНАЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

07.09.2021 07:45

Сад це нам статистицки подаци бити јос љепси и наравно фризирани!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

07.09.2021 07:54

Зна ли ико колика је плата за то мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНЕСТЕЗИОЛОГ

07.09.2021 09:29

Ма није битно , само шта тај такне то пропадне, он је Жељкици дао информацију , фамозних 113% , ето ко може бити асистент на Ек факултету у БЛ , Амиџић и такви а Станивуковиц га учи шта су порески а шта непорески приходи вајне пулене НИколе Шпирића писца најскупљих књигана свијету. Фујјј

Name

Марко

07.09.2021 10:37

Он је директни ментор Игора Додика.Докје било пара у ЕПСу оње то контролисао за Игора.Сада изгледа да понестаје новца и селисе у статистику за директора даби могли контролисати фирма које добро послују да ито акобогда отму.Велика је имовина на овоме господину од породице Додик.

Name

Слобода

07.09.2021 09:02

Кад је овај тупан савјетник и на директорским позицијама пропаст нам је загарантована…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маријана Крагуљ Приједор

08.09.2021 10:42

Дарко, само напријед! Ти си препаметан млад цовјек. Доказао си се у својој струци, и на јос висе фронтова. Најбитније од свега је то, сто си остао нормалан, приземан, без обзира на сва твоја достигнуца - а много их је. Људи који те одлицно познају то знају, осјете, и ником ниси дузан да полазес рацуне. Приједорцани знају ко си, какав си - људина! Пуно среце на свим зивотним пољима!

ОДГОВОРИТЕ