Milunović iz Elektroprivrede u Službeni glasnik

– Dosadašnji izvršni direktor za ekonomsko finansijske poslove i član Uprave „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) Darko Milunović od danas je vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku, objavljeno je u „Službenom glasniku RS“.

Republika Srpska 07.09.2021 | 08:32
Milunović iz Elektroprivrede u Službeni glasnik

Istovremeno s imenovanjem Milunovića, Vlada je razriješila dosadašnjeg direktora Zavoda za statistiku Radosava Savanovića, a zatim ga imenovala na poziciju zamjenika direktora u istoj toj instituciji.

CAPITAL je u prethodni petak objavio da finansijski direktori „bježe“ iz „Elektroprivrede RS“ i da će Milunović karijeru nastaviti u Zavodu.

Pored Milunovića, u posljednja dva mjeseca otkaz u ERS dala je i direktorica Direkcije za ekonomske, finansijske i komercijalne poslove u ERS Nada Trninić.

Milunović je master statistike i asistent je na više fakulteta Univerziteta Banjaluka. Ranije je bio i savjetnik Željke Cvijanović, dok je bila premijer Srpske.

Kao stručnjak za statistiku radio je analize za SNSD o izlasku birača i glasanju na izborima, a koje su se, prema saznanjima CAPITAL-a, pokazale tačnim.

Pokušao se baviti i igrama na sreću i zajedno sa sadašnjim banjalučkim gradskim menadžerom Bojanom Kresojevićem imao je firmu „Optimum Consulting&Education“. Bili su sa Jelenkom Lolićem suvlasnici firme „Keno“ koja je sa “Lutrijom RS” pokušala da organizuje televizijsku lutriju, ali je taj projekat na kraju propao.

Osnivač je firme “METRICS” koja se bavi istraživanje tržišta i ispitivanjem javnog mnjenja.

(Capital) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Србо

07.09.2021 07:28

Само требаш бити одан секти и све можеш радити у ПД жељезничар ,возовођа постављен за дир, ИРБ , али они воле такве кои не знају радити посао али воле потписивати, имаће времена за кајање и причати што ми је то требало.

ODGOVORITE
Name

Милун

07.09.2021 07:35

ЗАР НИКО НЕ ВИДИ КАКО СЕ ПЉАЧКА И РУШИ РЕПУБЛИКА СРПСКА.ОВА ВЛАДАЈУЋА СТРУКТУРА,НА ЧЕЛУ СА СНСД-ОМ,УНИШТАВА СВЕ НАРОДНО. ДА БИ НА КРАЈУ НАРОД УЧИНИО СЛЕПЦИМА,УКИДАЈУЋИ БН ТВ И ПРИКРИВАЛИ КРИМИНАЛ.

ODGOVORITE
Name

Febo

07.09.2021 07:45

Sad ce nam statisticki podaci biti jos ljepsi i naravno frizirani!!!

ODGOVORITE
Name

Borac

07.09.2021 07:54

Zna li iko kolika je plata za to mjesto

ODGOVORITE
Name

ANESTEZIOLOG

07.09.2021 09:29

Ma nije bitno , samo šta taj takne to propadne, on je Željkici dao informaciju , famoznih 113% , eto ko može biti asistent na Ek fakultetu u BL , Amidžić i takvi a Stanivukovic ga uči šta su poreski a šta neporeski prihodi vajne pulene NIkole Špirića pisca najskupljih knjigana svijetu. Fujjj

Name

Marko

07.09.2021 10:37

On je direktni mentor Igora Dodika.Dokje bilo para u EPSu onje to kontrolisao za Igora.Sada izgleda da ponestaje novca i selise u statistiku za direktora dabi mogli kontrolisati firma koje dobro posluju da ito akobogda otmu.Velika je imovina na ovome gospodinu od porodice Dodik.

Name

Слобода

07.09.2021 09:02

Кад је овај тупан савјетник и на директорским позицијама пропаст нам је загарантована…

ODGOVORITE
Name

Marijana Kragulj Prijedor

08.09.2021 10:42

Darko, samo naprijed! Ti si prepametan mlad covjek. Dokazao si se u svojoj struci, i na jos vise frontova. Najbitnije od svega je to, sto si ostao normalan, prizeman, bez obzira na sva tvoja dostignuca - a mnogo ih je. Ljudi koji te odlicno poznaju to znaju, osjete, i nikom nisi duzan da polazes racune. Prijedorcani znaju ko si, kakav si - ljudina! Puno srece na svim zivotnim poljima!

ODGOVORITE