Бесплатан превоз у Бањалуци постаје реалност

У Бањалуци ће од новембра бити потпуно бесплатан јавни превоз за све средњошколце и студенте из вишечланих породица, за све пензионере са пензијом до 250 КМ, док ће за све остале пензионере превоз бити јефтинији за 30 одсто.

Република Српска 06.09.2021 | 17:46
Бесплатан превоз у Бањалуци постаје реалност

Рекао је ово градоначелник Драшко Станивуковић након састанка са представницима предузећа која одржавају јавни превоз у граду. Ова мјера омогућена је повећањем прихода и уштедама које је остварила нова градска администрација.

- Сва обећања ћемо испунити у првих годину и по дана. Како даље будемо напредовали, тај праг ћемо помијерати док у коначници не дођемо до потупно бесплатног јавног превоза. Стуб наше политике је породица, дјеца, родитељи, пензионери…Данас су бањалучке породице срећне и то нас мотивише да наставимо даље – нагласио је Станивуковић.

Уз подршку најстаријој популацији, Град је омогућио и да сви средњошклоци из породица са четворо и више дјеце од 1. новембра имају бесплатан јавни превоз чиме је уз бесплатне уџбенике - велики почетак нове школске године постао још већи.

-Захтјев Удружења породица са четворо и више дјеце да средњошколци и студенти из тих породица имају бесплатан превоз чека 15 година и дочекао је нову администрацију која ће тај захтјев ријешити. Тако да ће средњошколци и студенти из ових породица од 1. новембра моћи да се бесплатно возе јавним превозом – навео је градоначелник и додао да ће за реализацију ових нових мјера до краја године из буџета бити издвојено 300.000 КМ, док ће наредне године тај износ бити већи од милион КМ.