СДС тврди: СНСД ће се ускоро вратити у власт у Сарајево

- Српска демократска странка има поуздане информације да се СНСД у пуном капацитету ускоро враћа  у власт у Сарајеву, каже Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у НСРС. 

Република Српска 06.09.2021 | 15:27
СДС тврди: СНСД ће се ускоро вратити у власт у Сарајево

„Такође имамо поуздане информације да СНСД и њихов вођа сарађују са странцима и да су спремни направити уступке свих врста укључујући и нестанак Републике Српске“, тврди Станић. 

Он каже да је СНСД својим дјелима показао да једно причају у јавности, а да друго раде.

„Искуствено када посматрамо зашто је Додик потписао улазак у МАП и НАТО, зашто сви претходни закључци НСРС око референдума и Уставног суда нису проведени, многе ствари постају јасне“, рекао је Станић и додао:

"Ја тврдим да су они непоуздани партнери за било какав договор."

„Сада када се присјетимо свега и вратимо уназад, чињеница је да су неки од аналитичара и чланова моје странке били у праву када су говорили да са СНСД не треба правити било какав договор, зато што се они договарају са странцима и са Бакиром Изетбеговићем. Увијек им је важније то што договоре са њима него оно што договоре у институцијама Републике Српске“, истакао је Станић.
 
Он каже да јасно да СНСД због пара и врло лоше економске ситуације у Српској морају ући у власт а да ће све оно што су говоре пасти у воду. 

Станић је упитао како неко може себи узети за право да без икаквог институцијоналног договора изјави да су спремни на корекцију или преговарање око Дејтонског споразума. 

„Говорити о његовој  измени у тренутку када ниједног озбиљног свјетског партнера иза Републике Српске немамо, нити се представљају као партнери који заговарају наше политике, или бар оне политике које заговара Додик и нудити БиХ да о њој одлучују Таип Ердоган и Бакир Изетбегавић је изузетно опасно“, казао је Станић.

Он је упозорио да то може бити погубно за Републику Српску и да у таквим разговорима и са таквим овлаштењима, које нуди СНСД,  Српска може да изгуби све. 

Станић је поручио да су Додик и његови сљедбеници ради очувања оног што су отуђили од народа Републике Српске спремни на све врсте уступака.

Он каже да Додик има прећутну сагласност међународне заједнице да прича тешке приче које су неконзистентне и неодрживе да би послије оправдао оно што ће бити наметнуто или оно што ће прећутно прихватити на штету Српске. 

„Сва Додикова прича је манифестно и латентно на штету Републике Српске. Он и његови сљедбеници нису њена будућност  и срећа и што више они буду на власти то ће бити мање Републике Српске“, рекао је Станић. 

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Драско дијаспора

06.09.2021 13:39

САМО СВИ НА УЛИЦУ НАРОДЕ.. ССНД И ЊИХОВИ ВОДЕ ДОДИГ ЖЕЉКИ А ВИСКОВИЦУ ЗОРКА.. ТО СУ МАЂАРСКЕ СОБАРИЦЕ.. ДА ИХ ПОШАЉЕМО У ЗАТВОР ДА ИМ ВРАЋАЈУ ДЈЕЦА И УНУЦАД НАРОДНЕ ПАРЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

06.09.2021 13:55

ајде нас поведи

Name

Србац

06.09.2021 14:54

Тако је Драшко. Крени, а ја ћу одмах за тобом.

Name

06.09.2021 15:13

80 посто неце и ста сада

Name

ДД

06.09.2021 13:54

СНСД =ИЗДАЈНИЦИ И ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХБ БХ Република Српска БХ.

06.09.2021 15:03

Е, Мој Друже Београдски. Претреси по БН телевизији због обмане, тероризма и стварања панике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

06.09.2021 15:04

Кад су изашли из власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе опрости им

06.09.2021 15:08

То сто раде ВАЉДА НЕ ЗНАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта ради

06.09.2021 15:10

Опозиција да спријечи Додика у издаји?! Вјечито вас вара,ви вјечито вјерујете!Ништа мањи кривци нисте од Додика.Могли сте позвати народ на улице,уколико сте немоћни да се изборити с Додиком,али,нисте.ЗАШТО???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

06.09.2021 16:23

Браво за Додика. У рату нам је продавао цигаре а сада патриотизам. Пушимо и једно и друго до нестанка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

06.09.2021 17:41

Кад си толико паметан за такве тврдње онда не цекај него сам одмах прекини то јединство. Не браним Додика али и не волим пророке, такви требају да мјењају занат....Вјерујем тек кад се несто догоди, а сви смо свједоци да Додик ради ста хоце, кад хоце...

ОДГОВОРИТЕ