Перфидна игра СНСД-а и Додика у "гушењу" БН телевизије

- Режимска структура, мимо закона и одлука, покушава угушити слободу говора и медијске слободе, одузимајући могућност да поједини медији раде свој посао. То је перфидна игра у којој поново главну улогу играју СНСД и Додик, који је најавио да ће брутално напасти БН ТВ, што сада и проводи, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић током данашње конференције за медије. 

Република Српска 06.09.2021 | 12:45
Перфидна игра СНСД-а и Додика у "гушењу" БН телевизије

Бореновић каже да је БН ТВ већ годинама таргетирана као „непријатељска“ телевизија, што је интензивирано посљедњих мјесеци. 

- Годинама се стављају мете на људе који раде на БН ТВ, на новинаре и уреднике и на тај начин се обрачунавају са медијем који ради свој посао и омогућава грађанима да добију информацију о актуелним дешавањима у земљи. Ужасна је намјера владајућег режима да се обрачуна са БН ТВ, очигледно у намјери да под контролу ставе све медије у Републици Српској и уведу медијски мрак. 

Он каже да је неопходно обезбиједити једнак третман свим медијима који прелазе на дигитални МУКС А систем и да је очегледно да су поједини медији, посебно Алтернативна телевизија, фаворизовани од стране владајуће коалиције. 

- Све земље у Европи су обезбиједиле једнак третман комерцијалним телевизијама када је у питању дигитални систем емитовања, а само се у Републици Српској прави селективан приступ. То је завршна фаза диктатуре у којој се покушава ограничити слобода говора и право медија да се својим садржајем изборе за наклоност гледалаца. Невјероватна је бахатост и крајњи је безобразлук владајуће структуре да се искључиво једној приватној телевизији, с којом има повезаност сам врх СНСД-а, обезбиједи мјесто број 1 у дигиталном систему, а да се чак јавни сервис смјешта на четврту позицију, каже Бореновић. 

Он је подсјетио да је 7. јула Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио закључке којима је  наложено да се до 20. јула одобри улазак у дигитални МУКС А систем свим комерцијалним станицама: 

- Обавеза Савјета министара, Министарства комуникација и транспорта, РАК-а и јавних емитера да била је да омогуће улазак у овај систем свим комерцијалним ТВ станицама, укључујући и БН ТВ. 

Бореновић поручује да ова намјера владајућег режима неће проћи. 

- Постоји много механизама којима ћемо се борити да се ова дискриминација заустави и да се поштује одлука Парламента, те свим комерцијалним телевизијама омогући једнак третман. За овај закључак којим се омогућухе улазак у МУКС А систем су гласали сви посланици, осим њих 7 који долазе из СНСД-а, те је ово и велики тест за њихове коалиционе партнере који с њима чине власт на нивоу заједничких институција. Поднијећемо и кривичне пријаве против оних који не поступају по обавези коју имају одлуком Парламента, али ако треба, употријебити и друге механизме. Ово је велики тест за наше друштво у цјелини, поручио је Бореновић. 

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

РАСНИ ПОЛИТИЦАР ?

06.09.2021 11:05

ТО ПРИЈЕ СВЕГА ПОДРАЗУМЈЕВА ХРАБРОСТ...А ТА ХРАБРОСТ СЕ МАНИФЕСТУЈЕ ТАКО СТО СЕ ТАЈ НЕКИ НЕ ПЛАСИ СОПСТВЕНЕ СРАМОТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2021 16:08

Да није БН ТВ не би могли никада дознати истину у РС

Name

Драско Дијаспора

06.09.2021 11:08

ПОЗИВАМО НА УЛИЦУУУУУУ.. САМО УЛИЦА.. ВЕЛИКИ БРОЈ НАРОДА ДА СЕ ПОДИГНЕ.. И ДА СРУСИМО ДОДИГА ФУКАРУ СТО СЕ КРИЈЕ ИЗА НАРОДА.. ТО ЈЕ МАЂАРСКА СОБАРИЦЕ.. ДОСТА ВЕЦ ЈЕДНОМ. САМО УЛИЦААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2021 12:59

Управо тако. Само улица и престанак плацања фабрике лази.

Name

06.09.2021 14:45

На улице мозе али ко

Name

И ЈА БОРАЦ

06.09.2021 16:24

И рече једном славни Шантић: "Ми пут свој знамо, пут богочовјека, И силни, као планинска ријека, Сви ћемо поћи преко оштра камâ! Све тако даље, тамо, до Голготе, И кад нам мушке узмете животе, Гробови наши бориће се с вама!" Дотући га оловком и гласачким листићем.

Name

Б99

06.09.2021 11:10

Истина је важнија од власти. Само се то не може прихватити олако.. То је проблем владајуће структуре..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

06.09.2021 12:56

Ови снсд овци хоће устанак и нереде и готово! Е ако угасите БН имаћете немире!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеx

06.09.2021 14:50

Зар је проблем за једну ТВ куцу самостално преци на дигитално емитовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

06.09.2021 14:51

И треба затворити није од виталног националног интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

06.09.2021 16:29

Ста цекате ? Сто не изведете народ на улицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

06.09.2021 16:51

Допустите му да остане само та његова телевизиа лоповска да није бн небисе низнало за толку пљацку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

06.09.2021 18:26

Узурпатор, ради против интереса народа у Републици Српској, масовне протесте и скинути ненародну власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

06.09.2021 19:23

Извели би они народ на улице,али нема ко изаци.

Name

Пм

06.09.2021 19:40

Додик лагано испипава пулс народа.Ако је угасио два репетитора и ниста се не десава ,полако це искљуцити и остале,ниста се опет неце десити .Писацемо 5 дана на порталима и уцутати.Мрак.Онда це он дјелити дигиталне фреквенције коме он хоце.Тотални мрак.Овдје ако сад не буде улице после првих искљуцења репетитора после вам је дзаба кад искљуци све.Опозиција мора да схвати да је све мањи број људи у РСу који користи друствене мрезе за комуникацију и информисање јер млади одлазе масовно у иностранство.

ОДГОВОРИТЕ