Perfidna igra SNSD-a i Dodika u "gušenju" BN televizije

- Režimska struktura, mimo zakona i odluka, pokušava ugušiti slobodu govora i medijske slobode, oduzimajući mogućnost da pojedini mediji rade svoj posao. To je perfidna igra u kojoj ponovo glavnu ulogu igraju SNSD i Dodik, koji je najavio da će brutalno napasti BN TV, što sada i provodi, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović tokom današnje konferencije za medije. 

Republika Srpska 06.09.2021 | 12:45
Perfidna igra SNSD-a i Dodika u "gušenju" BN televizije

Borenović kaže da je BN TV već godinama targetirana kao „neprijateljska“ televizija, što je intenzivirano posljednjih mjeseci. 

- Godinama se stavljaju mete na ljude koji rade na BN TV, na novinare i urednike i na taj način se obračunavaju sa medijem koji radi svoj posao i omogućava građanima da dobiju informaciju o aktuelnim dešavanjima u zemlji. Užasna je namjera vladajućeg režima da se obračuna sa BN TV, očigledno u namjeri da pod kontrolu stave sve medije u Republici Srpskoj i uvedu medijski mrak. 

On kaže da je neophodno obezbijediti jednak tretman svim medijima koji prelaze na digitalni MUКS A sistem i da je očegledno da su pojedini mediji, posebno Alternativna televizija, favorizovani od strane vladajuće koalicije. 

- Sve zemlje u Evropi su obezbijedile jednak tretman komercijalnim televizijama kada je u pitanju digitalni sistem emitovanja, a samo se u Republici Srpskoj pravi selektivan pristup. To je završna faza diktature u kojoj se pokušava ograničiti sloboda govora i pravo medija da se svojim sadržajem izbore za naklonost gledalaca. Nevjerovatna je bahatost i krajnji je bezobrazluk vladajuće strukture da se isključivo jednoj privatnoj televiziji, s kojom ima povezanost sam vrh SNSD-a, obezbijedi mjesto broj 1 u digitalnom sistemu, a da se čak javni servis smješta na četvrtu poziciju, kaže Borenović. 

On je podsjetio da je 7. jula Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio zaključke kojima je  naloženo da se do 20. jula odobri ulazak u digitalni MUКS A sistem svim komercijalnim stanicama: 

- Obaveza Savjeta ministara, Ministarstva komunikacija i transporta, RAК-a i javnih emitera da bila je da omoguće ulazak u ovaj sistem svim komercijalnim TV stanicama, uključujući i BN TV. 

Borenović poručuje da ova namjera vladajućeg režima neće proći. 

- Postoji mnogo mehanizama kojima ćemo se boriti da se ova diskriminacija zaustavi i da se poštuje odluka Parlamenta, te svim komercijalnim televizijama omogući jednak tretman. Za ovaj zaključak kojim se omogućuhe ulazak u MUКS A sistem su glasali svi poslanici, osim njih 7 koji dolaze iz SNSD-a, te je ovo i veliki test za njihove koalicione partnere koji s njima čine vlast na nivou zajedničkih institucija. Podnijećemo i krivične prijave protiv onih koji ne postupaju po obavezi koju imaju odlukom Parlamenta, ali ako treba, upotrijebiti i druge mehanizme. Ovo je veliki test za naše društvo u cjelini, poručio je Borenović. 

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

RASNI POLITICAR ?

06.09.2021 11:05

TO PRIJE SVEGA PODRAZUMJEVA HRABROST...A TA HRABROST SE MANIFESTUJE TAKO STO SE TAJ NEKI NE PLASI SOPSTVENE SRAMOTE

ODGOVORITE
Name

Re

06.09.2021 16:08

Da nije BN TV ne bi mogli nikada doznati istinu u RS

Name

Drasko Dijaspora

06.09.2021 11:08

POZIVAMO NA ULICUUUUUU.. SAMO ULICA.. VELIKI BROJ NARODA DA SE PODIGNE.. I DA SRUSIMO DODIGA FUKARU STO SE KRIJE IZA NARODA.. TO JE MAĐARSKA SOBARICE.. DOSTA VEC JEDNOM. SAMO ULICAAA

ODGOVORITE
Name

Re

06.09.2021 12:59

Upravo tako. Samo ulica i prestanak placanja fabrike lazi.

Name

4d

06.09.2021 14:45

Na ulice moze ali ko

Name

I JA BORAC

06.09.2021 16:24

I reče jednom slavni Šantić: "Mi put svoj znamo, put bogočovjeka, I silni, kao planinska rijeka, Svi ćemo poći preko oštra kamâ! Sve tako dalje, tamo, do Golgote, I kad nam muške uzmete živote, Grobovi naši boriće se s vama!" Dotući ga olovkom i glasačkim listićem.

Name

B99

06.09.2021 11:10

Istina je važnija od vlasti. Samo se to ne može prihvatiti olako.. To je problem vladajuće strukture..

ODGOVORITE
Name

Dragan

06.09.2021 12:56

Ovi snsd ovci hoće ustanak i nerede i gotovo! E ako ugasite BN imaćete nemire!!!

ODGOVORITE
Name

Zex

06.09.2021 14:50

Zar je problem za jednu TV kucu samostalno preci na digitalno emitovanje.

ODGOVORITE
Name

Yu

06.09.2021 14:51

I treba zatvoriti nije od vitalnog nacionalnog interesa.

ODGOVORITE
Name

Hm

06.09.2021 16:29

Sta cekate ? Sto ne izvedete narod na ulicu?

ODGOVORITE
Name

Boban

06.09.2021 16:51

Dopustite mu da ostane samo ta njegova televizia lopovska da nije bn nebise niznalo za tolku pljacku

ODGOVORITE
Name

Milan

06.09.2021 18:26

Uzurpator, radi protiv interesa naroda u Republici Srpskoj, masovne proteste i skinuti nenarodnu vlast.

ODGOVORITE
Name

Milos

06.09.2021 19:23

Izveli bi oni narod na ulice,ali nema ko izaci.

Name

Pm

06.09.2021 19:40

Dodik lagano ispipava puls naroda.Ako je ugasio dva repetitora i nista se ne desava ,polako ce iskljuciti i ostale,nista se opet nece desiti .Pisacemo 5 dana na portalima i ucutati.Mrak.Onda ce on djeliti digitalne frekvencije kome on hoce.Totalni mrak.Ovdje ako sad ne bude ulice posle prvih iskljucenja repetitora posle vam je dzaba kad iskljuci sve.Opozicija mora da shvati da je sve manji broj ljudi u RSu koji koristi drustvene mreze za komunikaciju i informisanje jer mladi odlaze masovno u inostranstvo.

ODGOVORITE