На радост дјеце отворено игралис̌те у Мис̌ином Хану

Представници Градске управе Бањалука и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције отворили су новоизграђено дјечије игралиште у насељу Мишин Хан код Бањалуке.

Република Српска 05.09.2021 | 20:54
На радост дјеце отворено игралис̌те у Мис̌ином Хану

Малишани засеока Липовац у бањалучком насељу Мишин Хан, добили су ново игралиште, на коме ће од сада проводити своје слободно вријеме. Родитељи не крију задовољство поклоном за најмлађе становнике овог дијела Бањалуке.

„Дјеца, као што видите, много су захвална. Осмијех њихов говори све. Дуго смо стварно чекали овако нешто. У име свих родитеља желим да се захвалим на овом јако лијепом гесту. Градоначелнику наравно, исто пуно хвала“, каже Мирјана Жигић из Липовца у Мишин Хану.

Иницијатор пројекта изградње дјечијег игралишта је Драгана Иветић, иначе просвјетни радник у основној школи у Мишин Хану.          

„Ја радим у школи у Мишином Хану већ неких десет година и познајем родитеље и дјецу, и школски сам психолог. Тако да кроз рад са дјецом дошла сам на идеју да овдје покренемо изградњу игралишта, пошто тако нешто никада до сада није било овдје, а потребно је јако. Видите само колико је дошло и родитеља и дјеце“, истиче Драгана Иветић.

Пројекат вриједан 54 хиљаде марака заједнички су финансирали Град Бањалука и Републички секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске.

„Од чега је Секретаријат издвојио 35 хиљада КМ, а остатак сам Град. Желим да напоменем још, обзиром да се ради о плавном подручју, да је Град морао да обезбиједи средства за додатне грађевинске радове, како би смо заштитили каналима само подручје“, појашњава савјетник градоначелника Бањалуке за друштвене дјелатности Милада Шукало.

„Влада РС сигурно неће стати са улагањима, јер ипак ово је једна мјесна заједница гдје су расељена и избјегла популација из више од 20 општина и гдје има више од 50-оро дјеце, тако да апсолутно сматрамо ову инвестицију оправданом“, каже в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић.

Из Градске управе Бањалука поручују да ово неће бити једина помоћ за Мишин Хан од стране градске  администрације. Најављују да ће у кругу ОШ „ Милутин Бојић“ бити изграђено и спортско игралиште, како за потребе школе, тако и цјелокупног насеља.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

За бања луку

05.09.2021 19:13

У селима има деце за игралишта а на Старцевици нема потребе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа љепше

05.09.2021 19:20

Него доживјети реализацију обећања нашег Драшка. Честитке малишанима,њиховим родитељима и свим становницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

05.09.2021 20:59

Велико БРАВО за овог младог цовјека. Сваки дан све висе доказује да је достојан функције коју обавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

05.09.2021 21:17

Браво за начелника. Сваки дан покаже да сав труд улаже у интетесе народа. Нарочито дјеце и пензионера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

05.09.2021 21:29

Јел се у БЛ промјенила власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГУСТАВ

06.09.2021 06:10

Ниста се ту није промјенило риалити сваки дан народ слудјен висе...

Name

Марко

06.09.2021 07:44

Игралисте у Новој Вароси иза Мог маркета,које у најмању руку рецено изгледа грандиозније, костало је 40000 а ово 54000.Неко се ту заиграо са тендерима,а цини ми се да је град одговоран за те процедуре...

ОДГОВОРИТЕ