Na radost djece otvoreno igralište u Mišinom Hanu

Predstavnici Gradske uprave Banjaluka i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije otvorili su novoizgrađeno dječije igralište u naselju Mišin Han kod Banjaluke.

Republika Srpska 05.09.2021 | 20:54
Na radost djece otvoreno igralište u Mišinom Hanu

Mališani zaseoka Lipovac u banjalučkom naselju Mišin Han, dobili su novo igralište, na kome će od sada provoditi svoje slobodno vrijeme. Roditelji ne kriju zadovoljstvo poklonom za najmlađe stanovnike ovog dijela Banjaluke.

„Djeca, kao što vidite, mnogo su zahvalna. Osmijeh njihov govori sve. Dugo smo stvarno čekali ovako nešto. U ime svih roditelja želim da se zahvalim na ovom jako lijepom gestu. Gradonačelniku naravno, isto puno hvala“, kaže Mirjana Žigić iz Lipovca u Mišin Hanu.

Inicijator projekta izgradnje dječijeg igrališta je Dragana Ivetić, inače prosvjetni radnik u osnovnoj školi u Mišin Hanu.          

„Ja radim u školi u Mišinom Hanu već nekih deset godina i poznajem roditelje i djecu, i školski sam psiholog. Tako da kroz rad sa djecom došla sam na ideju da ovdje pokrenemo izgradnju igrališta, pošto tako nešto nikada do sada nije bilo ovdje, a potrebno je jako. Vidite samo koliko je došlo i roditelja i djece“, ističe Dragana Ivetić.

Projekat vrijedan 54 hiljade maraka zajednički su finansirali Grad Banjaluka i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

„Od čega je Sekretarijat izdvojio 35 hiljada KM, a ostatak sam Grad. Želim da napomenem još, obzirom da se radi o plavnom području, da je Grad morao da obezbijedi sredstva za dodatne građevinske radove, kako bi smo zaštitili kanalima samo područje“, pojašnjava savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

„Vlada RS sigurno neće stati sa ulaganjima, jer ipak ovo je jedna mjesna zajednica gdje su raseljena i izbjegla populacija iz više od 20 opština i gdje ima više od 50-oro djece, tako da apsolutno smatramo ovu investiciju opravdanom“, kaže v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković.

Iz Gradske uprave Banjaluka poručuju da ovo neće biti jedina pomoć za Mišin Han od strane gradske  administracije. Najavljuju da će u krugu OŠ „ Milutin Bojić“ biti izgrađeno i sportsko igralište, kako za potrebe škole, tako i cjelokupnog naselja.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Za banja luku

05.09.2021 19:13

U selima ima dece za igrališta a na Starcevici nema potrebe

ODGOVORITE
Name

Ništa ljepše

05.09.2021 19:20

Nego doživjeti realizaciju obećanja našeg Draška. Čestitke mališanima,njihovim roditeljima i svim stanovnicima.

ODGOVORITE
Name

Bravo

05.09.2021 20:59

Veliko BRAVO za ovog mladog covjeka. Svaki dan sve vise dokazuje da je dostojan funkcije koju obavlja.

ODGOVORITE
Name

NR

05.09.2021 21:17

Bravo za načelnika. Svaki dan pokaže da sav trud ulaže u intetese naroda. Naročito djece i penzionera.

ODGOVORITE
Name

MENAGER

05.09.2021 21:29

Jel se u BL promjenila vlast

ODGOVORITE
Name

GUSTAV

06.09.2021 06:10

Nista se tu nije promjenilo rialiti svaki dan narod sludjen vise...

Name

Marko

06.09.2021 07:44

Igraliste u Novoj Varosi iza Mog marketa,koje u najmanju ruku receno izgleda grandioznije, kostalo je 40000 a ovo 54000.Neko se tu zaigrao sa tenderima,a cini mi se da je grad odgovoran za te procedure...

ODGOVORITE