Британија: У ноћне клубове само уз ковид пасош

Британска Влада потврдила је да ће од октобра увести ковид пасоше за улазак у ноћне клубове и за масовна окупљања.

Свијет 05.09.2021 | 18:44
Британија: У ноћне клубове само уз ковид пасош

Министар задужен за вакцинацију Надим Захави рекао је данас да ће се крајем овог мјесеца појачати са мјерама сертификације када ће цјелокупна популација старија од 18 година бити вакцинисана.

Захави је за “Скај њуз” рекао да је то права ствар коју треба урадити како би се осигурало отварање привреде.

Према том плану, људи који желе да уђу у ноћни клуб или неке локације масовног окупљања морају да покажу доказ да су у потпуности вакцинисани.

Посланици и фирме, међутим, критиковали су ту мјеру истичући да ће ноћни клубови бити жртва дискриминације, пише Дејли мејл.

– Најбоља ствар која може да се уради јесте сарађивати са том индустријом и осигурати безбједно отварање на дуже стазе, а најбољи начин за то је провјера статуса вакцинације – рекао је Захави.

Лидер Шкотске Никола Старџен рекла је почетком седмице да ће ковид пасош бити потребан за улазак у ноћне клубове и велике скупове од краја септембра јер се у Шкотској погоршава епидемиолошка ситуација.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Весна

05.09.2021 19:33

Ај сто хоце нас да побију вакцином ал сто хоце и себе у цуду сам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

05.09.2021 19:44

Аха,знаци до краја овог мјесеца це сви преко 18 год бити вкцинисани,а од октобра це вам требати ковид пропуснице.Па ако сте сво вакцинисани ста це вам пропуснице.Зар није лаксе написати на улазу:забрањен улазак лицима испод 18 год...

ОДГОВОРИТЕ