"Данас се радује српски православни свијет"

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, честитао је митрополиту Јоаникију ступање на трон митрополита црногорско-приморског . 

Република Српска 05.09.2021 | 11:19
"Данас се радује српски православни свијет"

- Данас се радује српски православни свијет, јер смо добили достојног насљедника на Трону Светог Петра Цетињског. Ваше поруке и дјела љубави, мира и праштања и у тешким тренуцима шире се нашим родом као путоказ који треба да пратимо, рекао је Бореновић и додао: 

- Желим вам сваки успјех у обављању Ваше свете дужности. Господ Вам је подарио мудрост да одолите свим изазовима, а Ваша непоколебљива вјера даће вам снагу да чувате слогу српског, православног и светосавског рода у славној Митрополији црногорско-приморској, његујете нашу традицију и историју, јачате духовну снагу православља и пружите љубав свим људима добре воље. Вјерујем да ће кроз Вас  наставити да живи мисија и завјет Вашег претходника, благопочившег митрополита Амфилохија, духовног пастира којем је српски род заувијек захвалан. На многаја љета!, поручио је Бореновић. 

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзоо

05.09.2021 09:57

А да имамо висе посла И хлеба .Само србовање нас рани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

05.09.2021 11:23

Е мој Бореновићу, ево ја се данас ничему не радујем, а и чему би? Остао без посла пред пензију и сад треба да се радујем поготово таквим догађајима. Поштујем данашњи чин, али сасвим мирно без икакви коментара, а да је среће и да се сви тако понашају до тензија неби ни дошло. То треба да буде нормалан чин без икаквих најава и медијског експонирања и даје тако било неби било ни фрке. Треба сви да смањимо доживљај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

05.09.2021 14:43

Од данас је завладала мука код неких заподаних амбасада и традиционалних непријатеља српскога народа. Ту мислим на УК, САД, Њемачку, Француску и њихове отровне стријеле око организација као што је ЦИА, МИ6, Жена у црном ..., појединаца као што су Ненад Чанак, Ранко Кривокапић, Мариника Тепић, ... и друга олош.

ОДГОВОРИТЕ