"Danas se raduje srpski pravoslavni svijet"

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, čestitao je mitropolitu Joanikiju stupanje na tron mitropolita crnogorsko-primorskog . 

Republika Srpska 05.09.2021 | 11:19
"Danas se raduje srpski pravoslavni svijet"

- Danas se raduje srpski pravoslavni svijet, jer smo dobili dostojnog nasljednika na Tronu Svetog Petra Cetinjskog. Vaše poruke i djela ljubavi, mira i praštanja i u teškim trenucima šire se našim rodom kao putokaz koji treba da pratimo, rekao je Borenović i dodao: 

- Želim vam svaki uspjeh u obavljanju Vaše svete dužnosti. Gospod Vam je podario mudrost da odolite svim izazovima, a Vaša nepokolebljiva vjera daće vam snagu da čuvate slogu srpskog, pravoslavnog i svetosavskog roda u slavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, njegujete našu tradiciju i istoriju, jačate duhovnu snagu pravoslavlja i pružite ljubav svim ljudima dobre volje. Vjerujem da će kroz Vas  nastaviti da živi misija i zavjet Vašeg prethodnika, blagopočivšeg mitropolita Amfilohija, duhovnog pastira kojem je srpski rod zauvijek zahvalan. Na mnogaja ljeta!, poručio je Borenović. 

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dzoo

05.09.2021 09:57

A da imamo vise posla I hleba .Samo srbovanje nas rani.

ODGOVORITE
Name

Idealno

05.09.2021 11:23

E moj Borenoviću, evo ja se danas ničemu ne radujem, a i čemu bi? Ostao bez posla pred penziju i sad treba da se radujem pogotovo takvim događajima. Poštujem današnji čin, ali sasvim mirno bez ikakvi komentara, a da je sreće i da se svi tako ponašaju do tenzija nebi ni došlo. To treba da bude normalan čin bez ikakvih najava i medijskog eksponiranja i daje tako bilo nebi bilo ni frke. Treba svi da smanjimo doživljaj...

ODGOVORITE
Name

Василије

05.09.2021 14:43

Од данас је завладала мука код неких заподаних амбасада и традиционалних непријатеља српскога народа. Ту мислим на УК, САД, Њемачку, Француску и њихове отровне стријеле око организација као што је ЦИА, МИ6, Жена у црном ..., појединаца као што су Ненад Чанак, Ранко Кривокапић, Мариника Тепић, ... и друга олош.

ODGOVORITE