Дочекан патријарх испред храма: Не дамо светиње

Партијарх Српске православне цркве (СПЦ) Порфирије и митрополит црногорско приморски Јоаникије стигли су у Храм Христовог васкрсења у Подгорици а дочекао их је велики број грађана. Они су дочекани уз аплауз и скандирање "Не дамо светиње".

Регион 04.09.2021 | 18:25
Дочекан патријарх испред храма: Не дамо светиње

Како преноси ТВЦГ, поред вјерног народа, патријарха Порфирија дочекао је и велики број црногорских политичара. Ту је предсједник Владе Здравко Кривокапић, представници Демократа, ДФ-а, Праве и бројни министри.

Велики је број окупљених грађана, према неким прогнозама има их неколико хиљада. Епидемијске мјере се не поштују и немогуће је одржати физичку дистанцу а ријетко ко носи маску.

Дочек партијарху СПЦ Порфирију уприличен је уочи устоличења митрополита Јоаникија, на Цетињу. Грађани су у Подгорицу дошли из свих крајева Црне Горе и још пристижу. Окупљени носе тробојке и заставе цркве.

Улица која води ка Храму блокирана је.

Испред Храма је окупљен велики број људи а на улазу у Подгорицу из правца Даниловграда је колона аутомобила.

Свечаност испред Храма је почела, како је и најављено у 18 сати. Како је раније најављено из МЦП након велике вечерње службе  биће одржан богат културно умјетнички програм поводом устоличења митрополита црногорско приморског. Најавили су и долазак вјерника из свих крајева Црне Горе.

Устоличење Јоаникија најављено је за 5. септембар у Цетињском манастиру, уз присуство других архијереја СПЦ на челу са патријархом Порфиријем.

(<спан стyле="цолор: #3598дб;">РТЦГ Фото: РТЦГ) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

КАМЕН

04.09.2021 16:54

БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО И ДОБРО НАМ ДОСАО У ЦРНУ ГОРУ ВАСА СВЕТОСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

04.09.2021 18:46

Страшно,..!!!!

Name

Гојко

05.09.2021 06:42

Људи заразени лосом политиком Мила Дјикановица који је издао и продао свој народ сада поново покусавају да иду против светиња и бога јадан народ који због интереса Дјукановица издаје своју прандједовску вјеру и будуцност своје дјеце.