Плаћају одштету сину 30.000 долара због бацања порнографске колекције!

У пресуди судије из Мичигена стоји да родитељи морају сину да плате одштету у висини од 30.441 долара, јер су избацили његову порнографску колекцију. У пресуди се наводи да родитељи немају законско право да “униште имовину која им се не свиђа”.

Занимљивости 30.08.2021 | 16:37
Плаћају одштету сину 30.000 долара због бацања порнографске колекције!

Одлука америчког окружног судије Пола Малонија ове недеље уследила је осам месеци након што је 43-годишњи Дејвид Веркинг поднео тужбу против родитеља, преноси британски Гардијан

Веркинг је тврдио да његови родитељи немају право да баце његову збирку филмова, часописа и других предмета, за које је навео да вреде 29.000 долара (око 24.500 евра).

У својој овонедељној пресуди, судија се, ипак, водио вредношћу коју је одредио независни вештак па је сума нешто мања. Веркинговим родитељима је такође наложено да плате 14.500 долара (око 12.300 евра) на име трошкова адвоката који је заступао њиховог сина.

Дејвид је живео у кући својих родитеља у Гранд Хејвену десет месеци након развода, пре него што се преселио у Индијану. Након пресељења, схватио је да нигде нема његових кутија са филмовима и часописима.

Веркингов отац је у мејлу написао: “Искрено, Дејвиде, учинио сам ти велику услугу тиме што сам се отарасио свих тих ствари“.

“Нема сумње да је уништена имовина Дејвидова. Оптужени су више пута признали да су уништили имовину”, навео је судија у својој пресуди, у децембру прошле године.

Веркингови родитељи су се бранили тврдњом да су имали право да поступе као газде стамбеног простора.

„Оптужени се не позивају на било који закон или судску праксу како би поткрепили своју тврдњу да станодавци могу уништити имовину која им се не свиђа“, образложио је судија Малони.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар