Тому у кафани код Крагујевца најпре хтели да бију а онда га испратили као краља!

Легендарни певач Тома Здравковић преминуо је 30. септембра, а легендарне приче о њему и даље постоје. Једна од прича је и она где је Тома дошао у кафану и нико није поверовао да је то он.

Забава 29.08.2021 | 21:31
Тому у кафани код Крагујевца најпре хтели да бију а онда га испратили као краља!

Све се дешавало у селу Десимировац поред Крагујевца. У Дому који и дан данас постоји 1971. године водио се живахан кафански живот. У то време једну од ретких кафана са музиком држао је чувени кафеџија Власта Ивановић, са својим рођеним братом Аћимом.

Те ноћи свирала је музика, у кафани је било пуно света. Шумадија је имала тек неколико таквих места. У неко доба ноћи ушао је младић од својих двадесетак година, крваве кошуље, подераних панталона и разбарушене косе.

"Ја сам Тома Здравковић. Потребна ми је помоћ. Без динара сам, а морам за Београд", рекао је тада наводно Тома. Присутни су почели гласно да негодују "да их не зај*бава и да се неће добро по њега завршити". Упорно је понављао да је Тома Здравковић.

Toma Zdravković
фото: Yоутубе Принтсцреен

Када је већ дошло до туче, пошто му нико није веровао - син газде кафане Слободан Ивановић, у Чаршији познат као Тикир и сам музичар ускочио је међу светину и извео момка са стране. Био му је познат. Из исте оне кошуље узео је личну карту и тамо је писало "Томислав Здравковић".

"Људи бре ово стварно Тома", рекао је Слоба. Настала је права еуфорија. Донели су му ново одело, носили га на рукама, фешта је трајала до самог јутра… Ујутру га је такси одвезао до Београда. Замиљиво је да су Тому китили новчаницама, а он управо враћао музичарима који су га пратили. Напослетку, када је полазио угурали су му новац у исто оно одело које су му донели.

Тома је у то време када су и телевизори били реткост већ снимио своје велике хитове. Необјављена прича до сада је остала записана на још једном карираном столњаку крагујевачких кафана.

Toma Zdravković
фото: Притнсцреен

(Курир.рс/Уцентар)

Коментари / 0

Оставите коментар