Додик на састанку угрозио положај Републике Српске

"Дао сам пристанак Милораду Додику за одлазак на састанак са Ердоганом јер мислим да ниједан српски политичар нема луксуз да одбија да се виђа са свјетским државницима али има обавезу да на тим састанцима одбрани национални интерес и донесе нешто свом народу."

Република Српска 29.08.2021 | 10:48
Додик на састанку угрозио положај Републике Српске

"Нажалост, оно што се могло чути након састанка са Ердоганом од српског члана Предсједништва БиХ нема никакве везе са закључцима и договорима политичких партија у Народној Скупштини Републике Српске. Са чим има везе очигледно не знају ни представници СНСД који невјешто покушавају да га одбране", рекао је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Нешић додаје да се српске странке нису договориле око било каквог Дејтона 2, већ да су се окупили око кршења Дејтонског споразума, једине гаранције постојања Републике Српске и једине гаранције мира у БиХ, коју је народ стекао полагањем својих живота. 

"Било каква иницијатива мора подразумјевати јачи ауторитет српског народа и вољу међународне заједнице да као народ добијемо више права него што имамо. Да ли било ко из СНСД вјерује да након 15 година у којима се није учинило баш ништа за јачање права српског народа у посљедњој години власти имају капацитет за тако нешто? Немате господо, имате посљедњу годину власти. И за све нас је боље да не покушавате себи да смислите појас за спасавање, коперниканске обрте који подразумевају авантуре којима српски народ може изгубити много док ви покушавате да добијете још коју годину власти", истиче Нешић.

Навео је да нема знака једнакости између српског националног интереса и СНСД.

“Вас одлазак са власти неће ослабити српски народ промјенама које долазе. Напротив, оснажиће свој капацитет да одбрани себе у БиХ. И знајте, од првог дана ми ћемо око тога искрено окупљати све политичке снаге и бити поштени према договорима. То што ћете тада њима присуствовати из опозиционих клупа и за вас и за народ може бити само добро. БиХ има економске, социјалне, демографске проблеме, али имају их и све остале државе. Али три кључна проблема нама нико сем БиХ- ти проблеми су. Бакир, Додик и Човић. Те проблеме ријешиће народи на сљедећим изборима”, каже Нешић.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Борац

29.08.2021 09:40

Са болесником нема договора. Под хитно тразити његову смјену,док није касно. Лазов,лопов и издајник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.08.2021 10:40

Спашава само своју гузу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

29.08.2021 10:41

По уставу Републике Србске може се тражити његова смјена јер он је изборима народа дошао на ту позицију,и ако он не води политику за свој народ и Репулику Србску значи смјена.Али нажалост држава је његова приватна владавина и зато он и његови полтрони раде шта хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

29.08.2021 11:36

Зашто нико не тражи смјену Балвана.

Name

Висеград

29.08.2021 11:22

Очигледно је да се Додик погубио, много често "памет мијења". Истекло је вријеме тројици лидера који су на власти 15 година и више, и они то знају. Први је на реду Савјет министара па даље промјене уз нови изборни закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

29.08.2021 16:08

Хитно треба реаговати или ћемо морати сви заједно из РС у сабирне центре у Србију. То је перспектива Додикове политике

ОДГОВОРИТЕ