Dodik na sastanku ugrozio položaj Republike Srpske

"Dao sam pristanak Miloradu Dodiku za odlazak na sastanak sa Erdoganom jer mislim da nijedan srpski političar nema luksuz da odbija da se viđa sa svjetskim državnicima ali ima obavezu da na tim sastancima odbrani nacionalni interes i donese nešto svom narodu."

Republika Srpska 29.08.2021 | 10:48
Dodik na sastanku ugrozio položaj Republike Srpske

"Nažalost, ono što se moglo čuti nakon sastanka sa Erdoganom od srpskog člana Predsjedništva BiH nema nikakve veze sa zaključcima i dogovorima političkih partija u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Sa čim ima veze očigledno ne znaju ni predstavnici SNSD koji nevješto pokušavaju da ga odbrane", rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Nešić dodaje da se srpske stranke nisu dogovorile oko bilo kakvog Dejtona 2, već da su se okupili oko kršenja Dejtonskog sporazuma, jedine garancije postojanja Republike Srpske i jedine garancije mira u BiH, koju je narod stekao polaganjem svojih života. 

"Bilo kakva inicijativa mora podrazumjevati jači autoritet srpskog naroda i volju međunarodne zajednice da kao narod dobijemo više prava nego što imamo. Da li bilo ko iz SNSD vjeruje da nakon 15 godina u kojima se nije učinilo baš ništa za jačanje prava srpskog naroda u posljednjoj godini vlasti imaju kapacitet za tako nešto? Nemate gospodo, imate posljednju godinu vlasti. I za sve nas je bolje da ne pokušavate sebi da smislite pojas za spasavanje, kopernikanske obrte koji podrazumevaju avanture kojima srpski narod može izgubiti mnogo dok vi pokušavate da dobijete još koju godinu vlasti", ističe Nešić.

Naveo je da nema znaka jednakosti između srpskog nacionalnog interesa i SNSD.

“Vas odlazak sa vlasti neće oslabiti srpski narod promjenama koje dolaze. Naprotiv, osnažiće svoj kapacitet da odbrani sebe u BiH. I znajte, od prvog dana mi ćemo oko toga iskreno okupljati sve političke snage i biti pošteni prema dogovorima. To što ćete tada njima prisustvovati iz opozicionih klupa i za vas i za narod može biti samo dobro. BiH ima ekonomske, socijalne, demografske probleme, ali imaju ih i sve ostale države. Ali tri ključna problema nama niko sem BiH- ti problemi su. Bakir, Dodik i Čović. Te probleme riješiće narodi na sljedećim izborima”, kaže Nešić.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Borac

29.08.2021 09:40

Sa bolesnikom nema dogovora. Pod hitno traziti njegovu smjenu,dok nije kasno. Lazov,lopov i izdajnik.

ODGOVORITE
Name

BL

29.08.2021 10:40

Spašava samo svoju guzu

ODGOVORITE
Name

Republika Srpska

29.08.2021 10:41

Po ustavu Republike Srbske može se tražiti njegova smjena jer on je izborima naroda došao na tu poziciju,i ako on ne vodi politiku za svoj narod i Repuliku Srbsku znači smjena.Ali nažalost država je njegova privatna vladavina i zato on i njegovi poltroni rade šta hoće.

ODGOVORITE
Name

Luka

29.08.2021 11:36

Zašto niko ne traži smjenu Balvana.

Name

Visegrad

29.08.2021 11:22

Očigledno je da se Dodik pogubio, mnogo često "pamet mijenja". Isteklo je vrijeme trojici lidera koji su na vlasti 15 godina i više, i oni to znaju. Prvi je na redu Savjet ministara pa dalje promjene uz novi izborni zakon.

ODGOVORITE
Name

NR

29.08.2021 16:08

Hitno treba reagovati ili ćemo morati svi zajedno iz RS u sabirne centre u Srbiju. To je perspektiva Dodikove politike

ODGOVORITE