Гран при у Нишу Ненаду Јездићу, а најбољи глумци Милан Марић и Тамара Драгичевић!

Уручењем награда на Летњој позорници на Нишкој тврђави затворени су 56. Филмски сусрети, а Гран при Наису добио је Ненад Јездић за улогу криминалца у филму "Викенд с ћалетом".

Забава 28.08.2021 | 15:40
Гран при у Нишу Ненаду Јездићу, а најбољи глумци Милан Марић и Тамара Драгичевић!

За крај фестивала у славу глумаца публика је могла да погледа документарац о легенди Зорану Радмиловићу, а утисак свих је да је без признања за ролу Хаџи Трифуна остао Драгана Бјелогрлић.

- Многи на те карактере какав је Кашика гледају прилично банално, али посао драмског уметника на филму, телевизији или позоришној сцени јесте да ликове учини емотивним и зато је овај филм тужна комедија. Мој јунак, тако строг, прек и ригидан, током та 72 сата невероватно се отвори и први пут у животу му се деси да пружи љубав сину. Смисао филма и позоришта јесте да учини ствари емотивним и да их оправда. Мој лик јесте с оне стране закона, а оно што га чини парадоксалним јесте што је Кашика први пут у животу добио шансу да све емоције избаци из себе и деструктиван однос према животу претвори у супротност.. Нисам овакав филм снимио, нити сам имао овакву улогу. Дивна је изрека: "Више веруј својим очима него туђим речима" и шта год да кажем о "Викенду с ћалетом", немојте ми веровати - овако је о својој улози за Курир говорио Јездић, који тренутно снима серију "Камионџије".

Film Vikend sa ćaletom
ФОТО: ПРОМО

Награда за најбољу мушку улогу Цар Константин припала је Милану Марићу за улогу Томе Здравковића у остварењу "Тома", редитеља Драгана Бјелогрлића, док је за најбољу женску улогу Царицом Теодором овенчана Тамара Драгичевић као Силвана Арменулић у истом филму.

Film Toma
ФОТО: АЛЕКСАНДАР ЛЕТИЋ

Најбољи дебитант овогодишњег фестивала је Сања Марковић, за улогу четврте Томине жене Гоце.

Драган Бјелогрлић добио је награду публике, али су сви уместо о фестивалу причали о његовом сукобу с редитељем Предрагом Гагом Антонијевићем. О награђенима су одлучивали Љиљана Драгутиновић, Светислав Буле Гонцић и Бранислав Томашевић.

Драган Бјелогрлић тренутно борави на Брионима, где са БДП представу игра "Лет изнад кукавичјег гнезда".

Од екипе филма "Нечиста крв - грех предака" награду за најбољег страног глумца добио је Феђа Штукан за улогу Коља.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/08/13/21/2677985_федја-9_фф.јпг?вер=1630074395" алт="Феђа Штукан" />
ФОТО: ТХИС АНД ТХАТ ПРОДУЦТИОН

За најкомичнију улогу награда "Милорад Мандић Манда" додељена је Гордану Кичићу за глуму у филму "Реална прича".

- Признање прошле године није додељено. Одлучили смо да у обзир при избору узмемо и филмове из прошлогодишње продукције - рекла је за Курир редитељка Јелена Бајић Јочић из "Контраст студија". Награда која носи име великог глумца покренута је на иницијативу Радоша Бајића, као знак сећања на сјајног комичара који нас је прерано напустио.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/03/28/16/2511641_ана-паунковиц01-неwс1-ана-паунковиц_фф.јпг?вер=1630074421" алт="Гордан Кичић" />
ФОТО: АНА ПАУНКОВИЋ

<стронг>(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар