Gran pri u Nišu Nenadu Jezdiću, a najbolji glumci Milan Marić i Tamara Dragičević!

Uručenjem nagrada na Letnjoj pozornici na Niškoj tvrđavi zatvoreni su 56. Filmski susreti, a Gran pri Naisu dobio je Nenad Jezdić za ulogu kriminalca u filmu "Vikend s ćaletom".

Zabava 28.08.2021 | 15:40
Gran pri u Nišu Nenadu Jezdiću, a najbolji glumci Milan Marić i Tamara Dragičević!

Za kraj festivala u slavu glumaca publika je mogla da pogleda dokumentarac o legendi Zoranu Radmiloviću, a utisak svih je da je bez priznanja za rolu Hadži Trifuna ostao Dragana Bjelogrlić.

- Mnogi na te karaktere kakav je Kašika gledaju prilično banalno, ali posao dramskog umetnika na filmu, televiziji ili pozorišnoj sceni jeste da likove učini emotivnim i zato je ovaj film tužna komedija. Moj junak, tako strog, prek i rigidan, tokom ta 72 sata neverovatno se otvori i prvi put u životu mu se desi da pruži ljubav sinu. Smisao filma i pozorišta jeste da učini stvari emotivnim i da ih opravda. Moj lik jeste s one strane zakona, a ono što ga čini paradoksalnim jeste što je Kašika prvi put u životu dobio šansu da sve emocije izbaci iz sebe i destruktivan odnos prema životu pretvori u suprotnost.. Nisam ovakav film snimio, niti sam imao ovakvu ulogu. Divna je izreka: "Više veruj svojim očima nego tuđim rečima" i šta god da kažem o "Vikendu s ćaletom", nemojte mi verovati - ovako je o svojoj ulozi za Kurir govorio Jezdić, koji trenutno snima seriju "Kamiondžije".

Film Vikend sa ćaletom
FOTO: PROMO

Nagrada za najbolju mušku ulogu Car Konstantin pripala je Milanu Mariću za ulogu Tome Zdravkovića u ostvarenju "Toma", reditelja Dragana Bjelogrlića, dok je za najbolju žensku ulogu Caricom Teodorom ovenčana Tamara Dragičević kao Silvana Armenulić u istom filmu.

Film Toma
FOTO: ALEKSANDAR LETIĆ

Najbolji debitant ovogodišnjeg festivala je Sanja Marković, za ulogu četvrte Tomine žene Goce.

Dragan Bjelogrlić dobio je nagradu publike, ali su svi umesto o festivalu pričali o njegovom sukobu s rediteljem Predragom Gagom Antonijevićem. O nagrađenima su odlučivali Ljiljana Dragutinović, Svetislav Bule Goncić i Branislav Tomašević.

Dragan Bjelogrlić trenutno boravi na Brionima, gde sa BDP predstavu igra "Let iznad kukavičjeg gnezda".

Od ekipe filma "Nečista krv - greh predaka" nagradu za najboljeg stranog glumca dobio je Feđa Štukan za ulogu Kolja.

Feđa Štukan
FOTO: THIS AND THAT PRODUCTION

Za najkomičniju ulogu nagrada "Milorad Mandić Manda" dodeljena je Gordanu Kičiću za glumu u filmu "Realna priča".

- Priznanje prošle godine nije dodeljeno. Odlučili smo da u obzir pri izboru uzmemo i filmove iz prošlogodišnje produkcije - rekla je za Kurir rediteljka Jelena Bajić Jočić iz "Kontrast studija". Nagrada koja nosi ime velikog glumca pokrenuta je na inicijativu Radoša Bajića, kao znak sećanja na sjajnog komičara koji nas je prerano napustio.

Gordan Kičić
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar