МЦП одлучила: Устоличење без свенародног сабора

"Одлучили смо да се устоличење обави под сводовима цетињског манастира, на литургијском сабрању којим ће началствовати Његова Светост Патријарх српски Порфирије, уз саслужење епископа из наше и других сестринских Цркава са свештенством и уз присуство представника црквених општина из Црне Горе"

Регион 27.08.2021 | 11:31
МЦП одлучила: Устоличење без свенародног сабора

Користећи Уставом и законима загарантована права на слободу вјере, а следујући вјековни континуитет устоличења црногорских митрополита у трон Цетињског манастира, Митрополија црногорско-приморска (МЦП) организоваће устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу у раније најављеном термину, у недјељу, 5. септембра 2021. године, саопштено је данас из МЦП.

Они су додали да ће се тај догађај обавити без раније планираног свенародног сабора испред Цетињског манастира.

Желећи да дамо максималан допринос миру и стабилности Црне Горе, поштујући епидемиолошке мјере, одлучили смо да се устоличење обави под сводовима Цетињског манастира, на литургијском сабрању којим ће началствовати Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије, уз саслужење епископа из наше и других сестринских Цркава са свештенством и уз присуство представника црквених општина из Црне Горе. Дакле, овај догађај обавиће се без раније планираног свенародног сабора испред Цетињског манастира", истиче се у саопштењу МЦП.

Они су поручили да позивају свештенство да са народом тога дана у свим храмовима МЦП "литургијски и са благодарењима Богу прослави овај догађај".

(<спан стyле="цолор: #3598дб;">Вијести.ме Фото: Борис Пејовић) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рибар

27.08.2021 09:49

Паметно, нити одустати од свечане церемоније у Манастиру на Цетињу, нити дати са окупљањем народа зеленашима и ватиканским слугама да направе сукоб. Добро би било да се тај дан потпише и споразум са Црквом, што ћу сад у поруци Патријарху и Кривокапићу у поруци на твитер послати, па нека домаћи издајници и регионални србомрзци цркну од муке. Наравно, на све то иде ускоро попис, па да видимо како може бити мањина најбројнији народ у Црној Гори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МПЦ ?????

27.08.2021 09:59

АМИН?????

Name

Ре

27.08.2021 10:24

Јави нам ста су ти одговорили.

Name

За Рибар

27.08.2021 15:30

Браво! Свака ти је на мјесту!

Name

Дзоо

27.08.2021 09:55

Стадосе И вама у крај .

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

27.08.2021 12:41

и ту су видјене муцке и лоповлук као и у политикама.

ОДГОВОРИТЕ