Снажна експлозија у Кабулу, паника на аеродрому

Трећа експлозија одјекнула је у близини авганистанског међународног аеродрома Хамид Карзаи, преносе медији.

Свијет 26.08.2021 | 21:01
Снажна експлозија у Кабулу, паника на аеродрому

Данас раније су двије експлозије потресле подручје аеродрома у Кабулу.

Како преносе свјетски медији, позивајући се на обавјештајне изворе, једна експлозија догодила се у близини капије аеродрома, док је друга била код хотела Барон у ком су прошле седмице боравили српски држављани уочи евакуације из Авганистана.

"Као власник хотела потврђујем да нема жртава и повријеђених у хотелу. Експлозија је била ван хотела. Јако ми је жао због свих недужних жртава", написао је власник на Тwиттеру.

Према наводима безбједносних извора бомбаш самоубица разнио се код улаза у хотел, док је недалеко од капије наводно аутомобил дигнут у ваздух. У нападима је страдало најмање 13 особа, међу којима има и дјеце, на десетине људи је повријеђено.

Пентагон је потврдио информације о експлозијама и додао да за сада нема тачних информација о броју жртава, те да међу рањенима има и америчких војника.

Подсјетимо, хотел Барон се налази на неколико десетина метара од капије аеродрома. У том хотелу су прошле недјеље боравила двојица српских држављана Марко Прибак и Александар Цвејић, који су прошлог уторка безбједно евакуисани и пребачени у Ташкент.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ооо

26.08.2021 19:56

Јадни обицни народ и дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

26.08.2021 20:07

Невјероватно је да ова агонија у Афганистану траје веце десетак дана.И Талибани се свих ових дана нису сјетили терористицких напада на аеродрому,све док запад није упозорио на могуцност терористицких напада.А инаце Талибани о експлозивима ниста не знају...

ОДГОВОРИТЕ