Snažna eksplozija u Kabulu, panika na aerodromu

Treća eksplozija odjeknula je u blizini avganistanskog međunarodnog aerodroma Hamid Karzai, prenose mediji.

Svijet 26.08.2021 | 21:01
Snažna eksplozija u Kabulu, panika na aerodromu

Danas ranije su dvije eksplozije potresle područje aerodroma u Kabulu.

Kako prenose svjetski mediji, pozivajući se na obavještajne izvore, jedna eksplozija dogodila se u blizini kapije aerodroma, dok je druga bila kod hotela Baron u kom su prošle sedmice boravili srpski državljani uoči evakuacije iz Avganistana.

"Kao vlasnik hotela potvrđujem da nema žrtava i povrijeđenih u hotelu. Eksplozija je bila van hotela. Jako mi je žao zbog svih nedužnih žrtava", napisao je vlasnik na Twitteru.

Prema navodima bezbjednosnih izvora bombaš samoubica raznio se kod ulaza u hotel, dok je nedaleko od kapije navodno automobil dignut u vazduh. U napadima je stradalo najmanje 13 osoba, među kojima ima i djece, na desetine ljudi je povrijeđeno.

Pentagon je potvrdio informacije o eksplozijama i dodao da za sada nema tačnih informacija o broju žrtava, te da među ranjenima ima i američkih vojnika.

Podsjetimo, hotel Baron se nalazi na nekoliko desetina metara od kapije aerodroma. U tom hotelu su prošle nedjelje boravila dvojica srpskih državljana Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji su prošlog utorka bezbjedno evakuisani i prebačeni u Taškent.

(B92)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ooo

26.08.2021 19:56

Jadni obicni narod i djeca.

ODGOVORITE
Name

Nole

26.08.2021 20:07

Nevjerovatno je da ova agonija u Afganistanu traje vece desetak dana.I Talibani se svih ovih dana nisu sjetili teroristickih napada na aerodromu,sve dok zapad nije upozorio na mogucnost teroristickih napada.A inace Talibani o eksplozivima nista ne znaju...

ODGOVORITE