Отворен сајам привреде и туризма у Дервенти

Дервента је најуспешнија у привлачењу страних инвеститора и пословању привреде, а сајамске манифестације су мјесто гдје се привредне активности могу најбоље промовисати, истакнуто је на отварању традиционалног Дервентског сајма привреде и туризма. Покровитељи сајма су градоначелник Дервенте Милорад Симић и Министарство трговине и туризма Републике Српске.

Република Српска 26.08.2021 | 16:49
Отворен сајам привреде и туризма у Дервенти

Град Дервента је једно мало привредно чудо гдје послује 530 привредних субјеката и 190 привредних друштава, рекао је градоначелник Милорад Симић на отварању Сајма привреде и туризма.

“Дервента има у континуитету најмању стопу незапослености. На Заводу за запошљавање сада смо прошли са цифром за скоро двадесет посто у односу на прошлу годину, код нас су конкурси стално отворени и то је једна фантастична порука. У Дервенти је концентрација страног капитала као ријетко гдје, јер 32 стране компаније са својим капиталом су ту. Наш извоз за прошлу годину је 296, 6 милиона а то је фантастична цифра”, додаје Симић.

Дервента је примјер успјешне локалне заједнице и мјесто гдје “требају доћи многи да виде како створити позитиван привредни амбијент”, истакли су из министарства привреде и предузетништва, као и трговине и туризма Српске.

“Број привредних субјеката и домаћих и страних који послују на територији града Дервенте је нешто што треба да пружи примјер свима и вјероватно је одличан резултат праксе менаџемнта града који је обезбједио услове за функционисање привредних друштава”, истиче Сузана Гашић, министар трговине и туризма Републике Српске

“Управо су овакве манифестације мјеста гдје се привредници могу представити као излагачи, међусобно упознавати, стицати нова познанства и пословне односе који су у сваком случају битни”, додаје Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва РС.

Традиционални 15-ти  Сајам привреде и туризма  окупио је стотину излагача из Републике Српске и Федерације БиХ. Град Дервента је у августу у свечаном руху, јер се поред Сајма привреде, обиљежава Дан града, затим крсна слава, као и 170. Дервентски вашар, који је ушао у нематеријално благо Републике Српске.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пиитање

26.08.2021 15:42

Ста ова глуми са маском?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто

26.08.2021 16:53

Крадете културну бастину? Јест сељаклук ал ајде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

26.08.2021 18:12

Досао и зуниц,да се неста попије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

26.08.2021 19:32

Браво за Власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

27.08.2021 10:31

Колико си глуп и слијеп да незнаш да у Дервенти власт није твој снсд него имате начелника изабраног Хрватским гласовима из иностранства.

Name

Изногуд

27.08.2021 01:05

Каква манифестација привредна?Па то је васар који се одржава сваке године вец од прије рата.

ОДГОВОРИТЕ