Otvoren sajam privrede i turizma u Derventi

Derventa je najuspešnija u privlačenju stranih investitora i poslovanju privrede, a sajamske manifestacije su mjesto gdje se privredne aktivnosti mogu najbolje promovisati, istaknuto je na otvaranju tradicionalnog Derventskog sajma privrede i turizma. Pokrovitelji sajma su gradonačelnik Dervente Milorad Simić i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Republika Srpska 26.08.2021 | 16:49
Otvoren sajam privrede i turizma u Derventi

Grad Derventa je jedno malo privredno čudo gdje posluje 530 privrednih subjekata i 190 privrednih društava, rekao je gradonačelnik Milorad Simić na otvaranju Sajma privrede i turizma.

“Derventa ima u kontinuitetu najmanju stopu nezaposlenosti. Na Zavodu za zapošljavanje sada smo prošli sa cifrom za skoro dvadeset posto u odnosu na prošlu godinu, kod nas su konkursi stalno otvoreni i to je jedna fantastična poruka. U Derventi je koncentracija stranog kapitala kao rijetko gdje, jer 32 strane kompanije sa svojim kapitalom su tu. Naš izvoz za prošlu godinu je 296, 6 miliona a to je fantastična cifra”, dodaje Simić.

Derventa je primjer uspješne lokalne zajednice i mjesto gdje “trebaju doći mnogi da vide kako stvoriti pozitivan privredni ambijent”, istakli su iz ministarstva privrede i preduzetništva, kao i trgovine i turizma Srpske.

“Broj privrednih subjekata i domaćih i stranih koji posluju na teritoriji grada Dervente je nešto što treba da pruži primjer svima i vjerovatno je odličan rezultat prakse menadžemnta grada koji je obezbjedio uslove za funkcionisanje privrednih društava”, ističe Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske

“Upravo su ovakve manifestacije mjesta gdje se privrednici mogu predstaviti kao izlagači, međusobno upoznavati, sticati nova poznanstva i poslovne odnose koji su u svakom slučaju bitni”, dodaje Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS.

Tradicionalni 15-ti  Sajam privrede i turizma  okupio je stotinu izlagača iz Republike Srpske i Federacije BiH. Grad Derventa je u avgustu u svečanom ruhu, jer se pored Sajma privrede, obilježava Dan grada, zatim krsna slava, kao i 170. Derventski vašar, koji je ušao u nematerijalno blago Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Piitanje

26.08.2021 15:42

Sta ova glumi sa maskom?

ODGOVORITE
Name

Sto

26.08.2021 16:53

Kradete kulturnu bastinu? Jest seljakluk al ajde

ODGOVORITE
Name

Borac

26.08.2021 18:12

Dosao i zunic,da se nesta popije.

ODGOVORITE
Name

Dejan

26.08.2021 19:32

Bravo za Vlast

ODGOVORITE
Name

Idealno

27.08.2021 10:31

Koliko si glup i slijep da neznaš da u Derventi vlast nije tvoj snsd nego imate načelnika izabranog Hrvatskim glasovima iz inostranstva.

Name

Iznogud

27.08.2021 01:05

Kakva manifestacija privredna?Pa to je vasar koji se održava svake godine vec od prije rata.

ODGOVORITE