Нешић позива власти да помогну радницима "Мофаса"

Предсједник ДНС Ненад Нешић позвао је премијера Републике Српске Радована Вишковића да одмах смијени, како га је назвао ‘’стечајног министра привреде’’ Вјекослава Петричевића јер игнорише закључке Владе везано за проблеме у предузећу ‘Мофас’ из Источног Сарајева и труди се да раднике без ичега отјера на улицу. Нешић је позвао и градоначелника Источног Сарајева Љубишу Ћосића да се укључи у спас посљедње фабрике у овом граду, те обезбиједи макар дио средстава за раднике који су без примања већ неколико мјесеци.

Република Српска 26.08.2021 | 10:40
Нешић позива власти да помогну радницима "Мофаса"

 ‘’Радници ‘Мофаса’ су у рату сачували фабрику и наставили процес рада, а данас их тјерају на улицу без повезаног радног стажа и вишегодишњим неисплаћеним платама. Покретање стечаја или ликвидације значи само једно, а то је да ће радници остати на улици да би се неко докопао атрактивног земљишта, а машине завршиле у старом гвожђу као што је био случај са Раопом’’, оцијенио је Нешић.

Предсједник ДНС-а апелује на Владу Републике Српске да, по старим обичајима, не баце у вјетар 200 милиона КМ добијених од ММФ-а, него да дио тог новца искористе да се измире обавезе према радницима ‘Мофаса’ и да се покрене производња.

‘’Умјесто гашења, што стечај код нас увијек јесте, и распродаје атрактивног земљишта, Влада Републике Српске и Министарство привреде и предузетништва требају пронаћи модалитет како предузеће да настави са радом и да се сачува егзистенција више од 50 породица. Ријеч је о предузећу које ради за западноевропско тржиште  и сигурно је да се може спасити уколико постоје воља и знање’’, казао је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Он је позвао градоначелника Источног Сарајева Љубишу Ћосића да нађе времена и да учини нешто за спас задњег производног предузећа у Источном Сарајеву, умјесто што са сваком позицијом себи набавља нове луксузне аутомобиле.

‘’Позивам га да одустане од куповине нове луксузне шкоде, а да тај новац преусмјери радницима ‘Мофаса’, као и да смањи све нерационалне буџетске трошкове и новац преусмјери радницима. Нехумано је да град расипа новац, док се 20 метара од њега људи боре за корицу хљеба и да им породице преживе’’, апеловао је Нешић. 

Предсједник ДНС-а поново је подсјетио како је предсједник Србије Александар Вучић за три дана ријешио проблем одласка Геокса, те да он није дозволио да радници оду на улицу а да се неко тамо дограби локација и земљишта. 

Такође, поновио је и питање Влади Републике Српске, јер нису одговорили, да ли ће предмет стечаја бити и енормно вриједно земљиште које данас припада ‘Мофасу’, а некада је припадало општини Источно Ново Сарајево и никада јој није исплаћено!?

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Србо

26.08.2021 08:58

Ријешио Вучић за три дана раднике у Геоксу а нико непита гдје је 11 мил еура дати власнику те фирме, мој Нешићу и ти па и ја би могли тако водити државу али отом потом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

26.08.2021 11:41

Питајте ЗОРАНА ТЕГЕЛТИЈУ и његовог зета за РАОП и онда се надајте даје и ту уплео своје прсте а Влада тј ВИСКОВИЦ је само играцка у ВЛАДИ он незна куд јепосао ни гдјеје досао ДУПОЛИЗАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несицу

26.08.2021 12:53

Олади мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Нешићу

27.08.2021 04:40

Штета ту пред вратима ти. Већ, када за Путеве рачун иде???