"Нисам сигуран да је требало пристати на тај састанак"

“Мислим да све ово постаје циркус. Требало је од старта дефинисати на којим стварима се учествује, а на којима не. И онда би се јасно знало на чему се учествује, а на чему не. Мислим да је овдје јасан други разлог због којег Реџеп Тајип Ердоган долази. Очито је да је Додику стало да се види са Ердоганом без обзира на то”.

Република Српска 26.08.2021 | 09:14
"Нисам сигуран да је требало пристати на тај састанак"

Ово је рекао бивши члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић коментаришући ситуацију у БиХ за Рапорт.

Што се тиче Додиковог прекида бојкота рада заједничких институција, Иванић је мишљења да се на том састанку (са Ердоганом) неће уопште разговарати о стању у БиХ.

"Мислим да ће то бити једно кратко формално виђење и зато нисам сигуран да ли је требало у нормалним околностима пристати да се присуствује таквом састанку, а не у овим јер не видим никакву корист у овом”, искрено је казао Иванић.

Коментаришући долазак Кристијана Шмита на мјесто високог представника у БиХ који је наишао на велики број осуда, Иванић сматра да је на њему велика одговорност.

“Валентин Инзко је оставио земљу у потпуном хаосу и заиста не мислим да је иједан човјек, ко год да је, има божанска овлаштења  да учествује у доношењу закона. Не мислим да ће Шмит ријешити ситуацију у БиХ. Ни Шмит нити било ко тог типа, ово могу само ријешити локални политичари. Они који очекују да ће он спектакуларно направити бојим се да ће се разочарати. Нити он има претензије да то ради нити он то хоће”, казао је Иванић.

Он је рекао да сумња да може доћи до нових санкција Милораду Додику које би му онемогућиле учешче у политици.

“Сумњам да до тога може доћи”, навео је Иванић.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Недо

26.08.2021 07:50

Посто је Додик као цлан Предсједниства БиХ у своме (не)раду условљен Пословником Предсједниства, Иваниц је у праву када казе да је неке ствари о његовом (не)уцесцу на сједницама требало дефинисати. Медјутим, свеједно би опозиција тјерала своју исту прицу на ту тему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

26.08.2021 08:18

Зивелаа Р.Србскааааааа

Name

као локални це то

26.08.2021 08:06

Добро ти знас да це локални политицари све да ураде ако им то казу Београд, Загреб, Стамбол и Москва. На тим адресама станује стварна власт и рјесење за БиХ... И да, па трик је у томе да се ниста не прецизира и увијек остави "корисна нејасноца" код договора, зна то Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

26.08.2021 08:15

Позиција и опозиција…исто с..ње, друго паковање! Довољно је погледати гдје су им се школовали потомци, и гдје живе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

26.08.2021 16:29

Слазем се,они су само пиуни.

Name

Пензионер комуниста

26.08.2021 08:23

На младима свијет остаје али кад ми умремо и посљењу прозборимо, укратко тако доде, цему слузе Јелена и Драско, Бореновиц је оцито само асистент. Хвала Вам Иваницу на досадасњем уцинку, ред је досао на младе, ако је уопсте било искрено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето Видиш

26.08.2021 08:44

Преварете једном, срам их било, преварете два пута, срам тебе било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши посланик

26.08.2021 09:04

Јадна и чемерна српска политика, саме лажи и дневна политика. Неће Иванић да каже како је Додик добио инструкције да почне сарађивати. Не знам зашто је Бореновић пристао, па још оно немушто правдање. Не каже да је аминовао јер је морао, него као он му је рекао да иде ако тај састанак може укинути Инсков закон у шта сумња. Нисам чуо ни од сдс да су били против, значи и Шаровић је дао зелено свјетло. Да се не лажемо, Вучић се мора слушати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

26.08.2021 10:21

Јел требао или је морао, заболи ме .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе

26.08.2021 11:30

Додик је мала маца за овог прасца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

26.08.2021 16:34

Ти ниси сигуран. Немаш појма! Да није отишао рекао би, требао је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са разлогом

26.08.2021 17:44

Јасно је ПРОТИВ кога гласати. Али нејасно је ЗА кога гласати. Сваким даном све нејасније и неизвјесније. Није добро, нити ће бити. Нису изгледи.

ОДГОВОРИТЕ