"Nisam siguran da je trebalo pristati na taj sastanak"

“Mislim da sve ovo postaje cirkus. Trebalo je od starta definisati na kojim stvarima se učestvuje, a na kojima ne. I onda bi se jasno znalo na čemu se učestvuje, a na čemu ne. Mislim da je ovdje jasan drugi razlog zbog kojeg Redžep Tajip Erdogan dolazi. Očito je da je Dodiku stalo da se vidi sa Erdoganom bez obzira na to”.

Republika Srpska 26.08.2021 | 09:14
"Nisam siguran da je trebalo pristati na taj sastanak"

Ovo je rekao bivši član u Predsjedništvu BiH Mladen Ivanić komentarišući situaciju u BiH za Raport.

Što se tiče Dodikovog prekida bojkota rada zajedničkih institucija, Ivanić je mišljenja da se na tom sastanku (sa Erdoganom) neće uopšte razgovarati o stanju u BiH.

"Mislim da će to biti jedno kratko formalno viđenje i zato nisam siguran da li je trebalo u normalnim okolnostima pristati da se prisustvuje takvom sastanku, a ne u ovim jer ne vidim nikakvu korist u ovom”, iskreno je kazao Ivanić.

Komentarišući dolazak Kristijana Šmita na mjesto visokog predstavnika u BiH koji je naišao na veliki broj osuda, Ivanić smatra da je na njemu velika odgovornost.

“Valentin Inzko je ostavio zemlju u potpunom haosu i zaista ne mislim da je ijedan čovjek, ko god da je, ima božanska ovlaštenja  da učestvuje u donošenju zakona. Ne mislim da će Šmit riješiti situaciju u BiH. Ni Šmit niti bilo ko tog tipa, ovo mogu samo riješiti lokalni političari. Oni koji očekuju da će on spektakularno napraviti bojim se da će se razočarati. Niti on ima pretenzije da to radi niti on to hoće”, kazao je Ivanić.

On je rekao da sumnja da može doći do novih sankcija Miloradu Dodiku koje bi mu onemogućile učešče u politici.

“Sumnjam da do toga može doći”, naveo je Ivanić.

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Nedo

26.08.2021 07:50

Posto je Dodik kao clan Predsjednistva BiH u svome (ne)radu uslovljen Poslovnikom Predsjednistva, Ivanic je u pravu kada kaze da je neke stvari o njegovom (ne)ucescu na sjednicama trebalo definisati. Medjutim, svejedno bi opozicija tjerala svoju istu pricu na tu temu.

ODGOVORITE
Name

Rajko

26.08.2021 08:18

Zivelaa R.Srbskaaaaaaa

Name

kao lokalni ce to

26.08.2021 08:06

Dobro ti znas da ce lokalni politicari sve da urade ako im to kazu Beograd, Zagreb, Stambol i Moskva. Na tim adresama stanuje stvarna vlast i rjesenje za BiH... I da, pa trik je u tome da se nista ne precizira i uvijek ostavi "korisna nejasnoca" kod dogovora, zna to Dodik.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

26.08.2021 08:15

Pozicija i opozicija…isto s..nje, drugo pakovanje! Dovoljno je pogledati gdje su im se školovali potomci, i gdje žive.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

26.08.2021 16:29

Slazem se,oni su samo piuni.

Name

Penzioner komunista

26.08.2021 08:23

Na mladima svijet ostaje ali kad mi umremo i posljenju prozborimo, ukratko tako dode, cemu sluze Jelena i Drasko, Borenovic je ocito samo asistent. Hvala Vam Ivanicu na dosadasnjem ucinku, red je dosao na mlade, ako je uopste bilo iskreno.

ODGOVORITE
Name

Eto Vidiš

26.08.2021 08:44

Prevarete jednom, sram ih bilo, prevarete dva puta, sram tebe bilo.

ODGOVORITE
Name

Бивши посланик

26.08.2021 09:04

Јадна и чемерна српска политика, саме лажи и дневна политика. Неће Иванић да каже како је Додик добио инструкције да почне сарађивати. Не знам зашто је Бореновић пристао, па још оно немушто правдање. Не каже да је аминовао јер је морао, него као он му је рекао да иде ако тај састанак може укинути Инсков закон у шта сумња. Нисам чуо ни од сдс да су били против, значи и Шаровић је дао зелено свјетло. Да се не лажемо, Вучић се мора слушати.

ODGOVORITE
Name

Ama

26.08.2021 10:21

Jel trebao ili je morao, zaboli me .....

ODGOVORITE
Name

Boze

26.08.2021 11:30

Dodik je mala maca za ovog prasca.

ODGOVORITE
Name

Vuk

26.08.2021 16:34

Ti nisi siguran. Nemaš pojma! Da nije otišao rekao bi, trebao je.

ODGOVORITE
Name

Pesimista sa razlogom

26.08.2021 17:44

Jasno je PROTIV koga glasati. Ali nejasno je ZA koga glasati. Svakim danom sve nejasnije i neizvjesnije. Nije dobro, niti će biti. Nisu izgledi.

ODGOVORITE