Од новца за зграду УИО, ријешити питање психијатрије

Умјесто да се Управи за идиректно опорезивање БиХ дају средства за нову зграду дио новца требало би усмјерити на рјешавање просторија Клинике за психијатрију у Бањалуци, предлаже бивши министар здравља и предсједник Одбора за здравство Српске демократске странке Слободан Станиц.

Република Српска 25.08.2021 | 14:57
Од новца за зграду УИО, ријешити питање психијатрије

Показао је и фотографије неусловног објекта ове здравствене установе.

"На снимку видите како изгледа бањалучка психијатрија споља, али по први пут ћемо објавити фотографије како то изгледа унутра, гдје бораве пацијенти али и услове гдје ради здравствено особље. Чистачице се труде, не може се рећи. Ако видите да овдје нема хидранта, ако знате да су ове зграде од дрвета и картона и од ригипса, а постоји и проблем електричних инсталација, проблем болничких инфекција ...", казао је Станић.

Он каже да постоји јасна опасност по те пацијенте.

"Сматрамо да је срамота из мермера и росвраја да неко прелази у нешто још боље а да имамо овакву ситуацију. Са 40 милиона нека се ријеши и Управа за индиректно од тих 100 милиона марака а за 60 милиона ријешити ово. Ми морамо поправити и положај пензионера, бораца и свакако здравствених радника, Ви знате да сви вапе за здравственим радницима а нама ће отићи они најбољи а лошији остатати'', изјавио је Станић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стварност

25.08.2021 13:33

Психијатрија је највеће ругло и срамота овог.града. Стварно ми није јасно да се нико није нашао паметан да за оволико година изгради објекат за ову врсту болесника и медецинских радника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

25.08.2021 16:24

Не Станицу, прво гараза, а психијатрија је свуда око нас.

Name

Илија

25.08.2021 13:40

Од новца УИО решит ће Милорад своје приватне проблеме и повећати свој конто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

25.08.2021 14:26

Додику треба предложити да вама који сте у опозицији смањи плате као обичном трговцу, ви сте му и дозволили да ради ста му воља.

ОДГОВОРИТЕ