Od novca za zgradu UIO, riješiti pitanje psihijatrije

Umjesto da se Upravi za idirektno oporezivanje BiH daju sredstva za novu zgradu dio novca trebalo bi usmjeriti na rješavanje prostorija Klinike za psihijatriju u Banjaluci, predlaže bivši ministar zdravlja i predsjednik Odbora za zdravstvo Srpske demokratske stranke Slobodan Stanic.

Republika Srpska 25.08.2021 | 14:57
Od novca za zgradu UIO, riješiti pitanje psihijatrije

Pokazao je i fotografije neuslovnog objekta ove zdravstvene ustanove.

"Na snimku vidite kako izgleda banjalučka psihijatrija spolja, ali po prvi put ćemo objaviti fotografije kako to izgleda unutra, gdje borave pacijenti ali i uslove gdje radi zdravstveno osoblje. Čistačice se trude, ne može se reći. Ako vidite da ovdje nema hidranta, ako znate da su ove zgrade od drveta i kartona i od rigipsa, a postoji i problem električnih instalacija, problem bolničkih infekcija ...", kazao je Stanić.

On kaže da postoji jasna opasnost po te pacijente.

"Smatramo da je sramota iz mermera i rosvraja da neko prelazi u nešto još bolje a da imamo ovakvu situaciju. Sa 40 miliona neka se riješi i Uprava za indirektno od tih 100 miliona maraka a za 60 miliona riješiti ovo. Mi moramo popraviti i položaj penzionera, boraca i svakako zdravstvenih radnika, Vi znate da svi vape za zdravstvenim radnicima a nama će otići oni najbolji a lošiji ostatati'', izjavio je Stanić.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Stvarnost

25.08.2021 13:33

Psihijatrija je najveće ruglo i sramota ovog.grada. Stvarno mi nije jasno da se niko nije našao pametan da za ovoliko godina izgradi objekat za ovu vrstu bolesnika i medecinskih radnika.

ODGOVORITE
Name

sale

25.08.2021 16:24

Ne Stanicu, prvo garaza, a psihijatrija je svuda oko nas.

Name

Ilija

25.08.2021 13:40

Od novca UIO rešit će Milorad svoje privatne probleme i povećati svoj konto.

ODGOVORITE
Name

Ana

25.08.2021 14:26

Dodiku treba predložiti da vama koji ste u opoziciji smanji plate kao običnom trgovcu, vi ste mu i dozvolili da radi sta mu volja.

ODGOVORITE