Број обољелих расте, СНСД држи митинге и прославе

- Био сам убијеђен да смо као друштво дотакли дно и да ниже од тог дна не може, али много тога се послије тога догађало, па смо спуштали критеријуме тог дна и падали све ниже. Последњи примјер је окупљање више хиљада људи на Козари у организацији  СНСД-а под апсурдним називом "Живјеће Српска" док нам је истовремено број обољелих и умрлих од ковид-а у тој истој Српској у порасту – истакао је др Милан Миличевић, предсједник Главног одбора СДС.

Република Српска 24.08.2021 | 13:35
Број обољелих расте, СНСД држи митинге и прославе

„Свједоци смо поновног раста броја обољелих са тенденцијом од опасног експоненцијалног раста тог броја. Наравно да бих желио да гријешим, али се бојим да сам у праву. Протеклих неколико мјесеци свједоци смо организовања низа концерата, митинга подршке некоме или нечему, перформанса различитих врста широм Републике Српске иза којих стоје црвено обојене институције било да се ради о локалним или републичким институцијама“, пручио је Миличевић. 

Он истиче да организатори таквих скупова не сносе баш никакву одговорност, уколико су начелници или градоначелници или функционери  СНСД-а.

„И сви се заклињу да су поштовали све епидемиолошке мјере. И сви се разумију у медицину, у епидемиологију, у то да ли је и која је вакцина добра, а која не, да ли је и у којим ситуацијама потребно носити заштитну маску...Наравно да нико од њих неће одговарати за било шта, али да се тако нешто догоди у некој локалној заједници гдје је опозициони начелник или градоначелник слиједила би кривична пријава за угрожавање јавног здравља становништва Републике Српске“ – наглашава предсједник Главног одбора СДС. 

У првим редовима на овим скуповима,  каже Миличевић, налазе се они који су чланови Републичког штаба за ванредне ситуације који доноси  мјере које ни сами не поштују нити су их икада поштовали.

„Тужно је гледати као се режимски доктори упињу да нам објасне како су на Козари, али и на разним другим црвеним страначким концертима - скуповима поштоване све епидемиолошке мјере. Све ми је постало јасно још оног тренутка када је Милорад Додик јавно, на пресс конференцији, наредио Министру здравља Републике Српске да скине маску. То је било дно дна. Сада смо пали још ниже. Има ли још времена да се пробудимо из овог кошмарног сна?  Има, али још веома мало“, закључио је Миличевић.

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ПИРГАВА

24.08.2021 11:52

СНСД ЈЕ ОДАВНО ОБОЛЕО АЛИ ЈОС УВЕК СЕ ДРЗЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Го

24.08.2021 12:41

Опет Миличевић? Па докле браћо драга...

Name

Око

24.08.2021 13:02

Шаровичу, ти си интелигентан човјек. Скини овог Миличевића да ти не квари углед странке.

Name

Лака

24.08.2021 12:01

Тако је. Пре 2 дана мени мед сестра у поликлиници у Б. Луци каже да ставим маску преко носа на шта сам јој одговорио да њен министар међу 15 хиљада људи не носи маску и слика се са не каквим старлетама на козари па нећу ни ја међу 5 људи.... Каква багра или можда они као припадници секте знају нешто више од нас....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.08.2021 18:00

За маску не знам , али за 15 000 си мало слагао .

Name

Злаја

24.08.2021 12:07

Кад заврше са митинзима и прославама ,биће опет онлајн настава ,брњице на нос и на јавним мјестима,полицијски час и друге демократске методе ,већ познате. А ти народе мирно спавај .

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

24.08.2021 12:43

Опозиција це привуци гласацем прицом о корони. Какав сјајан потез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехе

24.08.2021 12:54

Оцито да је политика вазнија од здравља, додик је преболио корону ако и то није слаго, бас га брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

25.08.2021 08:43

Ма добро...била је роштиљијада на Козари...шта ћеш, да се мало друже. Једино су,, заборавили за пост"...,, Србенде"...

ОДГОВОРИТЕ