У Угљевику отворен Сајам шљиве, ракије и меда

Воћарство, пољопривреда и производња меда су перспектива Угљевика и мајевичког краја и сви, почев од локалних власти, преко привреде и домаћинстава треба да брендирају оно што имају а то су прије свега ракије и производи од воћа – истакао је данас Мирко Шаровић током сајма шљиве, воћних ракија и меда који се по десети јубиларни пут одржава у Угљевику. 

Република Српска 22.08.2021 | 18:28
У Угљевику отворен Сајам шљиве, ракије и меда

„За сада је тржиште уситњено, али треба размишљати о стандардизацији и заштити географског поријекла, како би производи из овог краја сутра били на тржиштима и изван Босне и Херцеговине. То су ствари гдје могу помоћи, јер сам годинама радио управо на пословима промоције извоза и пласирања наших домаћих производа на страна тржишта“ – поручио је Шаровић.

Он је нагласио да ми је драго што је по ко зна који пут у Угљевику на сајму шљиве, воћних ракија и меда и истакао да га радује да је сајам све бољи и бољи из године у годину. 

„Моје честитке начелнику Угљевика Василију Парићу на сјајној организацији и вјерујем да овај сајам има потенцијал да постане сајам број 1. у регији. Преко 90 издавача пољопривредних производа а ове године имамо и изложбу пољопривредних машина што је  показатељ да овај сајам у Угљевику има свијетлу будућност“ – поручио је предсједник СДС.

Десети јубиларни сајам отворио је начелник општине Угљевик Василије Перић који се захвалио свим гостима на доласку. 

„ Ово је највећа привредна и туристичка манифестација која се одржава у нашој општини, а  Угљевик је познат воћарски крај,  захваљујући вриједним домаћинима, њиховом раду, искуству и знању, али и климатским приликама, јер у овом крају шљива доспијева нешто раније у односу на друге крајеве.“ – казао је Перић. 

Сајму су присуствовали предсједник СДС-а Мирко Шаровић, народни посланик ПДП-а у Скупштини Српске Јелена Тривић, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и начелник Лопара Радо Савић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

САЈАМ !!!

22.08.2021 17:20

ЗИВЕЛИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушко

22.08.2021 17:34

А сада господине станићу овај скуп није опасан за ширење вируса.Станићу да сигурно нема вируса пошто је Шаровић тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2021 20:02

Прави си круско. Овде има 100 људи а тамо на рикању 14 000 хиљада. Прави си папак.

Name

Кл

22.08.2021 21:32

Наравно да није. Тровачи и негативци су само Додик и његови. Око будимо реални...

Name

За Круску

23.08.2021 07:24

Овдје је Сајам отворен од кога се оцекује да помогне пољ. производјацима у пласману њихових производа. Традиционално сваке године. А оно на Козари је рика бивола, скуп страначки или сектаски како хоћеш. Трошење на промоцију будзетских пара свих нас. Зато се не може поредити ово и оно. Ово у Угљевику је Сајам љепоте и здравих људи, честитих домаћина и производјаца а оно на Козари скуп крезубих пратилаца водје, старлета са дупетом на устима, сиротиње довезене Аутобусима на силу, полтрона и дупелизаца за мало власти. Та два скупа не пореди јер се поредити не могу и неће никад моћи.

Name

Мадзарка

22.08.2021 17:41

Косарац осваја сребрену медаљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

22.08.2021 17:48

Кренула кампања на вријеме,јуче на Козари данас на Мајевици....весело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеник

22.08.2021 17:50

Будућност Угљевика је ракија! Од града енергије до села ракијаша и казаније. Газде увеле НАЈАМ, власт узима УШУР, дјеца носе опанчиће и копачке. Партија запошљава,просвјета штрика и декупира,милиција малтретира а Баја пјева. Вратите нам војводство (1992-2002), боље је од сељачке кнежевине. Поздрав нашој Јелени са жељом да савлада матерњи језик,бар као водитељка. Поздрав свим Милорадовим слугама, да се извине жртвама са Козаре, пошто нама неће а ми смо жртве њихове глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПЛАУЗ

24.08.2021 04:35

ЗА ФАНТАСТИЧАН КОМЕНТАР,КАПА ДОЛЕ.???????