U Ugljeviku otvoren Sajam šljive, rakije i meda

Voćarstvo, poljoprivreda i proizvodnja meda su perspektiva Ugljevika i majevičkog kraja i svi, počev od lokalnih vlasti, preko privrede i domaćinstava treba da brendiraju ono što imaju a to su prije svega rakije i proizvodi od voća – istakao je danas Mirko Šarović tokom sajma šljive, voćnih rakija i meda koji se po deseti jubilarni put održava u Ugljeviku. 

Republika Srpska 22.08.2021 | 18:28
U Ugljeviku otvoren Sajam šljive, rakije i meda

„Za sada je tržište usitnjeno, ali treba razmišljati o standardizaciji i zaštiti geografskog porijekla, kako bi proizvodi iz ovog kraja sutra bili na tržištima i izvan Bosne i Hercegovine. To su stvari gdje mogu pomoći, jer sam godinama radio upravo na poslovima promocije izvoza i plasiranja naših domaćih proizvoda na strana tržišta“ – poručio je Šarović.

On je naglasio da mi je drago što je po ko zna koji put u Ugljeviku na sajmu šljive, voćnih rakija i meda i istakao da ga raduje da je sajam sve bolji i bolji iz godine u godinu. 

„Moje čestitke načelniku Ugljevika Vasiliju Pariću na sjajnoj organizaciji i vjerujem da ovaj sajam ima potencijal da postane sajam broj 1. u regiji. Preko 90 izdavača poljoprivrednih proizvoda a ove godine imamo i izložbu poljoprivrednih mašina što je  pokazatelj da ovaj sajam u Ugljeviku ima svijetlu budućnost“ – poručio je predsjednik SDS.

Deseti jubilarni sajam otvorio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji se zahvalio svim gostima na dolasku. 

„ Ovo je najveća privredna i turistička manifestacija koja se održava u našoj opštini, a  Ugljevik je poznat voćarski kraj,  zahvaljujući vrijednim domaćinima, njihovom radu, iskustvu i znanju, ali i klimatskim prilikama, jer u ovom kraju šljiva dospijeva nešto ranije u odnosu na druge krajeve.“ – kazao je Perić. 

Sajmu su prisustvovali predsjednik SDS-a Mirko Šarović, narodni poslanik PDP-a u Skupštini Srpske Jelena Trivić, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović i načelnik Lopara Rado Savić.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

SAJAM !!!

22.08.2021 17:20

ZIVELI !!!

ODGOVORITE
Name

Kruško

22.08.2021 17:34

A sada gospodine staniću ovaj skup nije opasan za širenje virusa.Staniću da sigurno nema virusa pošto je Šarović tamo.

ODGOVORITE
Name

Re

22.08.2021 20:02

Pravi si krusko. Ovde ima 100 ljudi a tamo na rikanju 14 000 hiljada. Pravi si papak.

Name

Kl

22.08.2021 21:32

Naravno da nije. Trovači i negativci su samo Dodik i njegovi. Oko budimo realni...

Name

Za Krusku

23.08.2021 07:24

Ovdje je Sajam otvoren od koga se ocekuje da pomogne polj. proizvodjacima u plasmanu njihovih proizvoda. Tradicionalno svake godine. A ono na Kozari je rika bivola, skup stranački ili sektaski kako hoćeš. Trošenje na promociju budzetskih para svih nas. Zato se ne može porediti ovo i ono. Ovo u Ugljeviku je Sajam ljepote i zdravih ljudi, čestitih domaćina i proizvodjaca a ono na Kozari skup krezubih pratilaca vodje, starleta sa dupetom na ustima, sirotinje dovezene Autobusima na silu, poltrona i dupelizaca za malo vlasti. Ta dva skupa ne poredi jer se porediti ne mogu i neće nikad moći.

Name

Madzarka

22.08.2021 17:41

Kosarac osvaja srebrenu medalju.

ODGOVORITE
Name

Čaruga

22.08.2021 17:48

Krenula kampanja na vrijeme,juče na Kozari danas na Majevici....veselo.

ODGOVORITE
Name

Ugljenik

22.08.2021 17:50

Budućnost Ugljevika je rakija! Od grada energije do sela rakijaša i kazanije. Gazde uvele NAJAM, vlast uzima UŠUR, djeca nose opančiće i kopačke. Partija zapošljava,prosvjeta štrika i dekupira,milicija maltretira a Baja pjeva. Vratite nam vojvodstvo (1992-2002), bolje je od seljačke kneževine. Pozdrav našoj Jeleni sa željom da savlada maternji jezik,bar kao voditeljka. Pozdrav svim Miloradovim slugama, da se izvine žrtvama sa Kozare, pošto nama neće a mi smo žrtve njihove gluposti.

ODGOVORITE
Name

APLAUZ

24.08.2021 04:35

ZA FANTASTIČAN KOMENTAR,KAPA DOLE.???????