"Чучкова књига" отишла у руке Михаели Шубић

У оквиру "Чучкових књижевних сусрета" на Хан Пијеску, синоћ је Михаели Шубић уручена награда "Чучкова књига" за збирку пјесама "Неколико ситних убода".

Република Српска 22.08.2021 | 08:55
"Чучкова књига" отишла у руке Михаели Шубић

Предсједник жирија Алекса Јанковић рекао је да је умјетнички дух Шумићеве одушевио чланове жирија, чије се интимно разумијевање и познавање умјетности уопште види из самог наслова књиге.

Шубићева је захвалила жирију и организаторима за додијељену награду, коју чине повеља, плакета и новчани дио.

Покровитељ награде су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Народна библиотека "Бранко Чучак" и општина Хан Пијесак.

Предсједник Скупштине општине Кристина Стојановић пожељела је топлу добродошлицу на "Чучкове књижевне сусрете", те посебно поздравила књижевнике и све учеснике манифестације.

Бесједу о пјеснику Бранку Чучку одржали су књижевник и књижевни критичар Милета Аћимовић Ивков и књижевник Владимир Пиштало.

На 13. по реду манифестацији "Чучкови књижевних сусрети" говорили су и књижевници Ненад Шапоња, Жељко Пржуљ, Јованка Стојчиновић-Николић, Аћим Тодоровић и Слободан Јовић, а за умјетнички програм били су задужени глумац Милан Димић, Дејана Хршум, магистар соло пјевања, те Данијел Граховац, гитара.

Госте је поздравила директор Народне библиотеке "Бранко Чучак" на Хан Пијеску Озренка Ђурић Радуловић истичући да је ова манифестација опстала и нашла своје мјесто на културној сцени Републике Српске, те да обогаћује културни живот, афирмише младе ствараоце и доприниоси културном развоју ове општине и Српске.

У оквиру "Чучкових књижевних сусрета" данас је одржано "Чучково подне", а претходно су учесници манифестације положили цвијеће на гроб пјесника Бранка Чучка. 

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Давор

22.08.2021 13:24

Михаела Шумић

ОДГОВОРИТЕ