Подршка од срца - КК Баскет 2000 уз Моззарт до нових побједа

Кошаркаши екипе Баскет 2000 током протекле двије деценије у Бањалуку су донијели бројна одличја. Вишеструки су прваци Републике Српске и прваци БИХ у категорији 2000. годиште, играли су на више од 50 међународних турнира, а окитили су се и титулама у Француској, Италији, Шпанији и Мађарској.

Спорт 19.08.2021 | 15:36
Подршка од срца - КК Баскет 2000 уз Моззарт до нових побједа

Развој клуба мало је успорила епидемија корона вируса, али ће, уз помоћ Моззарта, ове године заиграти сениорску лигу. Зато им је донација дресова и лопти, кажу, стигла у прави час. 

- Моззарт нам је пружио подршку од срца не тражећи ништа од нас, већ су нам само пожељели да наставимо да нижемо успјехе и на томе смо им веома захвални- каже Горан Симовић, оснивач и тренер клуба.

Клуб броји око 200 чланова у 12 селекција, од којих је тренутно пет такмичарских. Ове године ће, кажу, у новој Моззарт опреми да се боре за што бољу позицију у вишем рангу такмичења. 

-Играћемо ове године, захваљујући Моззарту, и сениорску лигу заједно с јуниорима, а након тога кадетску, пионирску, предпионирску и мини баскет лигу. Очекујемо да у свим тим ранговима остваримо запажене резултате и надамо се да ћемо подићи клуб на још виши ниво- додаје Симовић. 

У клубу се труде да све селекције играју што више утакмица, како ми млади играчи што прије напредовали. Нажалост, неки међународни турнири и кампови, на којима су годинама биљежили успјехе, су отказани током епидемије. Због тога се надају да ће ускоро бити још више такмичења и да ће опет свих 12 селекција моћи да се такмичи. 

Клуб се махом финансира од чланарина, уз мању помоћ Града Бањалука и ресорног Министарства. Ипак, за сениорску лигу потребна су већа средства, па им је свака помоћ значајна. 

-Донацијом опреме кошаркашима КК Баскет 2000 жељели смо да дамо додатни вјетар у леђа како би осварили што бољи резултат у сениорској лиги. Желимо им да наставе да улажу у младе таленте и донесу што више медаља у Бањалуку- каже Марија Раниловић, менаџер корпоративних комуникација компаније Моззарт.

Клуб је прошле године, поводом двије деценије рада, планирао да организује турнир за све домаће и међународне спортске пријатеље, али то није било могуће због епидемије.

То планирају да надокнаде чим се укаже прилика, а посебну позивницу ће, кажу да пошаљу на адресу Моззарта као знак захвалности због подршке коју су им пружили. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар