Podrška od srca - KK Basket 2000 uz Mozzart do novih pobjeda

Košarkaši ekipe Basket 2000 tokom protekle dvije decenije u Banjaluku su donijeli brojna odličja. Višestruki su prvaci Republike Srpske i prvaci BIH u kategoriji 2000. godište, igrali su na više od 50 međunarodnih turnira, a okitili su se i titulama u Francuskoj, Italiji, Španiji i Mađarskoj.

Sport 19.08.2021 | 15:36
Podrška od srca - KK Basket 2000 uz Mozzart do novih pobjeda

Razvoj kluba malo je usporila epidemija korona virusa, ali će, uz pomoć Mozzarta, ove godine zaigrati seniorsku ligu. Zato im je donacija dresova i lopti, kažu, stigla u pravi čas. 

- Mozzart nam je pružio podršku od srca ne tražeći ništa od nas, već su nam samo poželjeli da nastavimo da nižemo uspjehe i na tome smo im veoma zahvalni- kaže Goran Simović, osnivač i trener kluba.

Klub broji oko 200 članova u 12 selekcija, od kojih je trenutno pet takmičarskih. Ove godine će, kažu, u novoj Mozzart opremi da se bore za što bolju poziciju u višem rangu takmičenja. 

-Igraćemo ove godine, zahvaljujući Mozzartu, i seniorsku ligu zajedno s juniorima, a nakon toga kadetsku, pionirsku, predpionirsku i mini basket ligu. Očekujemo da u svim tim rangovima ostvarimo zapažene rezultate i nadamo se da ćemo podići klub na još viši nivo- dodaje Simović. 

U klubu se trude da sve selekcije igraju što više utakmica, kako mi mladi igrači što prije napredovali. Nažalost, neki međunarodni turniri i kampovi, na kojima su godinama bilježili uspjehe, su otkazani tokom epidemije. Zbog toga se nadaju da će uskoro biti još više takmičenja i da će opet svih 12 selekcija moći da se takmiči. 

Klub se mahom finansira od članarina, uz manju pomoć Grada Banjaluka i resornog Ministarstva. Ipak, za seniorsku ligu potrebna su veća sredstva, pa im je svaka pomoć značajna. 

-Donacijom opreme košarkašima KK Basket 2000 željeli smo da damo dodatni vjetar u leđa kako bi osvarili što bolji rezultat u seniorskoj ligi. Želimo im da nastave da ulažu u mlade talente i donesu što više medalja u Banjaluku- kaže Marija Ranilović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Klub je prošle godine, povodom dvije decenije rada, planirao da organizuje turnir za sve domaće i međunarodne sportske prijatelje, ali to nije bilo moguće zbog epidemije.

To planiraju da nadoknade čim se ukaže prilika, a posebnu pozivnicu će, kažu da pošalju na adresu Mozzarta kao znak zahvalnosti zbog podrške koju su im pružili. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar