Суд преиспитује одлуку о Елезу о предмету "Лутка"

Суд БиХ ће данас на заказаном рочишту у случају Дарка Елеза преиспитивати ранију одлуку Суда према којој је одбијен приједлог да му се одреди притвор због кривичних дјела за која га Тужилаштво БиХ терети у предмету познатом под називом “Лутка”, након што је он изручен из Србије у Босну и Херцеговину.

Република Српска 19.08.2021 | 12:49
Суд преиспитује одлуку о Елезу о предмету "Лутка"

Одбрана ће се поново противити његовом процесуирању у склопу тог предмета, без обзира на то што му је у међувремену одузето држављанство Србије, преноси Фактор.

– Њему је приликом доношења одлуке о изручењу Суд дао гаранцију да неће бити процесуиран за “Лутку”, није му Вулин дао гаранцију и ми остајемо при томе да му се не може судити у том предмету – рекао је Елезов адвокат Сенад Крехо.

Почетком марта, након што је Дарко Елез изручен из Србије у Босну и Херцеговину, те након одржаног рочишта за одређивање притвора, одлучено је да му се притвор не може одредити због предмета “Лутка”, али му је притвор одређен због кривичних дјела која је документовао МУП РС-а, а која су почињена знатно касније.

Елез, подсјећамо, чека суђење на Суду Босне и Херцеговине због низа дјела на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су мафијашка убиства, изнуде, застрашивање и друга кривична дјела, а недавно га је Босни и Херцеговини изручила Србија, гдје је Елез живио након издржане затворске казне у тој држави.

Елеза потврђена оптужница из случаја “Лутка” терети за организовани криминал у вези са више тешких кривичних дјела међу којима су тешка убиства, покушај убиства, пљачке транспорта новца и друга кривична дјела почињена у од 2005. до 2009. године.

Изручење по овим оптужбама судови су раније одбили, јер тада није био на снази уговор о изручењу између Србије и БиХ.

(Ослобођење)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Панда

19.08.2021 12:23

Ма ти су елези сви за посматрање и затвора, познајем једног Милорада, ма то је слуцај само за доброг психијатра, а колико цујем и син му ниста бољи није с главом. Тако кад цујете неко Елез да се презива, одмах добро размислите да ли це те уци у какав подухват

ОДГОВОРИТЕ