"Огромни је јаз између нас и оних који воде Српску"

Странке из Републике Српске су се окупиле око одговора на Инцкову одлуку, јер је у питању општи интерес, али у свему осим код овог појединачног питања ми и актуелна власт имамо различита мишљења“, изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 18.08.2021 | 18:12
"Огромни је јаз између нас и оних који воде Српску"

Он каже да постоји огроман јаз око тога како се води Република Српска, какво је стање у друштву и пут којим она сада иде.

У том смислу се, додао је Шаровић, разликујемо од актуелне власти и наставићемо потенцирати на томе јер се код животних питања наши путеви разилазе.

„Српска демократска странка сматра да питања развоја економије инфраструктуре и промјене друштва на боље што прије могуће требају  бити доминанта, а да паралелно са тим треба рјешавати и кризу изазвану наметањем одлуке од стране Валентина Инцка“, казао је Шаровић, након сједнице Предсједништва СДС, која је данас одржана у Бањалуци.

Он је упозорио да настала ситуација има потенцијал да ескалира уколико главну ријеч буду водили неразумни људи. 

„Криза у БиХ константно расте од општих избора 2018. и формирања актуелне парламентарне већине. Кључни кривци за то су они који данас управљају или су носиоци власти,  не само у РС, него и на нивоу цијеле БиХ, који су на  неки начин провоцирали и довели до тога да данас разговарамо о другачијој улози високог представника у БиХ“, навео  је Шаровић.
 
Он је истакао да се став СДС по питању високог представника није промијенио на било који начин.

„СДС чврсто остаје при ставу да овој земљи не треба високи представник и да не треба његова улога у којој би арбитрирао и доносио тако крупне одлуке као што су закони, јер то је искључиво надлежност парламента“, категоричан је Шаровић.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Љут ко рис

18.08.2021 16:30

Ви сте будале!!! А ови сто воде стока права. Треба мотке узети па вас излупати е онда би било добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

18.08.2021 16:39

Није Инцко наметнуо кризу. Криза је веч 26 година. Ви не кваликофани политичари сте криза, Ви који привредјујете само у личну корист. Наведите само један позитиван примјер. СРАМОТААААААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

18.08.2021 16:43

Тако је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

18.08.2021 16:44

Нисте ни ви ниста бољи браца по матери само вас интересује борба за власт а ове друге опстанак на власти нико не ради у интересу грађана то је оцигледно сваком нормалном

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС ?

18.08.2021 16:46

ТЕСКО ЈЕ ВОДИТИ БОРБУ НА ДВА ФРОНТА И СА ОВАКВОМ ПОГРЕСНОМ СТРАТЕГИЈОМ ОСВОЈИТИ ВЛАСТ ...ДА БИ СЕ ОСВОЈИЛА ВЛАСТ ТРЕБАЈУ НОВИ ЉУДИ НОВЕ ИДЕЈЕ НОВА КОНЦЕПЦИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

18.08.2021 17:00

Добро си рекао, ако тако и мислиш. Да и ти не узмеш власт, па продужиш као и ови. Ви сте раније и били на власти. Нисам био овдје, не сјећам се како сте радили. Знам да сте имали Ешдауна, а поред њега се ни дисат није могло. И ако је од њега неко настрадао то је био СДС. Зато ОХР треба скинути. 100%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

18.08.2021 21:02

Хајмо заједно скинути ОХР и ја одмах гласам за СДС, нашу ратну странку, која нам је донијела слободу, и створила Републики Српску!

Name

Ре Јово

19.08.2021 07:40

Републику Српску и слободу су донијели цасни борци ВРС и припадници МУП-а а не они који су цијели рат боравили у топлим и цистим собама хотела "Панорама" у Палама' сверцовали гориво, алкохолна пица и кафу.

Name

Убипарип

18.08.2021 17:49

Још 1 година дана са оваквом изолацијом и са савезницима са истока РС може очекивати подршку још од Афганистана. Будале ће свести РС на 700.000 стараца са биједним пензијом и ста онда? Предати се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре убипарип

18.08.2021 23:11

Вец је сведена, само то нико не говори

Name

Ма дај

18.08.2021 18:52

Јаз јели. Па огроман је јаз и измедју разних политика и политицара и народа, па ето опет вама рецена и ресења. Наравно хтјели или не хтјели ви сте исто у ресавању или не ресавању проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?️

18.08.2021 19:11

И још већи јаз је између народа и свих вас...тзв. политичара

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.08.2021 19:28

То у овим тренутцима није видљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

18.08.2021 19:55

1. Закон о поријеклу имовине 2. Измјене и допуне закона о раду. Прво ова два закона да се уведу по хитном поступку, и кад видим саборовање на ове двије теме тј закона, онда можете причати о овом новонасталом "проблему" са високим. Или је проблем креиран смишљено да ви имате о чему разглабати данима и мјесецима, а да нису горе поменуте двије теме? Могли сте условити Додика кад вас је звао на састанак, да на ванредној скупштини прво усвоји по хитном поступку нпр ова два закона па тек онда да сједнете са њима за сто?! Прво да покажу заиста какве намјере имају па тек онда национални интерес, јер од горе наведена два закона нема већег националног и друштвеног интереса. Овако сте испали исти као и они. Част изузецима који су у старту изнијели појединачне ставове ограђујући се од састанчења са њим, међутим нажалост и они и даље причају само о Инцку. Исти сви у 5 дека. А земља пропада брзином муње, омладина и радно способни а неподобни се убрзано евакуишу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

18.08.2021 20:15

Задњи постен је био Босиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.08.2021 20:16

Једина странка која је направила помак и пустила младје људе да је воде и одлуцују , која никад није прењела ни једне надлезности ни гасала за исте је ДНС. Промјеном руковоства избацивањем СНСД- ових уљеза из странке, резом и стављањем тацке са коалицијом са СНСД-ом показали праву петљу сто раније неко није смео, хтео, имао петље да уради. СДС на цело мора довести младјег цовјека, цовјека са енергијом и зељом искреном да се додје до промјена у РС. Ове три странке СДС, ДНС и ПДП морају бити окосница за промјене ово је крај сад стварно, СНСД је изгубио поверење у народу треба издрзати јос годину дана овај темпо. СДС треба подици из ове лосе ситуације, мислим да то свима пасе, ПДП треба да се потруди да у свим опстинама организује одборе, ДНС то одлицно ради на целу са госпдином Несицем и побједа је загарантована. Народ је разоцаран тренутном ситуациом, потруди те се да сви заједно надјете праве кандидате за посланике људе патриоте и домацине а њих има у то сам увјерен и СНСД је готов. Срецно до побједе✊??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАДО

18.08.2021 20:25

Јаз је између наших радничких примања и ваших, ви ко да сте функционери Њемачке а не сиромашне БиХ/РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћело

18.08.2021 22:11

Да смо ми као они, они нас не би могли уништити, а овако...

Name

ноно

18.08.2021 20:47

Не ,јаз не постоји.Постоји само жеља да ви будете на њиховом мјесту.То је све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окиз

19.08.2021 06:21

Опозиција само цека да власт направи неки корак па критикује. Никакав прједлог или закон да предлозе да видимо да су бољи од ових на власти. Заједницко. Ово је скуп лопова а разликују се па скоро ни у цему.

ОДГОВОРИТЕ