"Ogromni je jaz između nas i onih koji vode Srpsku"

Stranke iz Republike Srpske su se okupile oko odgovora na Inckovu odluku, jer je u pitanju opšti interes, ali u svemu osim kod ovog pojedinačnog pitanja mi i aktuelna vlast imamo različita mišljenja“, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Republika Srpska 18.08.2021 | 18:12
"Ogromni je jaz između nas i onih koji vode Srpsku"

On kaže da postoji ogroman jaz oko toga kako se vodi Republika Srpska, kakvo je stanje u društvu i put kojim ona sada ide.

U tom smislu se, dodao je Šarović, razlikujemo od aktuelne vlasti i nastavićemo potencirati na tome jer se kod životnih pitanja naši putevi razilaze.

„Srpska demokratska stranka smatra da pitanja razvoja ekonomije infrastrukture i promjene društva na bolje što prije moguće trebaju  biti dominanta, a da paralelno sa tim treba rješavati i krizu izazvanu nametanjem odluke od strane Valentina Incka“, kazao je Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS, koja je danas održana u Banjaluci.

On je upozorio da nastala situacija ima potencijal da eskalira ukoliko glavnu riječ budu vodili nerazumni ljudi. 

„Kriza u BiH konstantno raste od opštih izbora 2018. i formiranja aktuelne parlamentarne većine. Ključni krivci za to su oni koji danas upravljaju ili su nosioci vlasti,  ne samo u RS, nego i na nivou cijele BiH, koji su na  neki način provocirali i doveli do toga da danas razgovaramo o drugačijoj ulozi visokog predstavnika u BiH“, naveo  je Šarović.
 
On je istakao da se stav SDS po pitanju visokog predstavnika nije promijenio na bilo koji način.

„SDS čvrsto ostaje pri stavu da ovoj zemlji ne treba visoki predstavnik i da ne treba njegova uloga u kojoj bi arbitrirao i donosio tako krupne odluke kao što su zakoni, jer to je isključivo nadležnost parlamenta“, kategoričan je Šarović.

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Ljut ko ris

18.08.2021 16:30

Vi ste budale!!! A ovi sto vode stoka prava. Treba motke uzeti pa vas izlupati e onda bi bilo dobro

ODGOVORITE
Name

Tito

18.08.2021 16:39

Nije Incko nametnuo krizu. Kriza je več 26 godina. Vi ne kvalikofani političari ste kriza, Vi koji privredjujete samo u ličnu korist. Navedite samo jedan pozitivan primjer. SRAMOTAAAAAAA

ODGOVORITE
Name

Sasa

18.08.2021 16:43

Tako je.

ODGOVORITE
Name

Dejan

18.08.2021 16:44

Niste ni vi nista bolji braca po materi samo vas interesuje borba za vlast a ove druge opstanak na vlasti niko ne radi u interesu građana to je ocigledno svakom normalnom

ODGOVORITE
Name

SDS ?

18.08.2021 16:46

TESKO JE VODITI BORBU NA DVA FRONTA I SA OVAKVOM POGRESNOM STRATEGIJOM OSVOJITI VLAST ...DA BI SE OSVOJILA VLAST TREBAJU NOVI LJUDI NOVE IDEJE NOVA KONCEPCIJA

ODGOVORITE
Name

Kosta

18.08.2021 17:00

Dobro si rekao, ako tako i misliš. Da i ti ne uzmeš vlast, pa produžiš kao i ovi. Vi ste ranije i bili na vlasti. Nisam bio ovdje, ne sjećam se kako ste radili. Znam da ste imali Ešdauna, a pored njega se ni disat nije moglo. I ako je od njega neko nastradao to je bio SDS. Zato OHR treba skinuti. 100%.

ODGOVORITE
Name

Jovo

18.08.2021 21:02

Hajmo zajedno skinuti OHR i ja odmah glasam za SDS, našu ratnu stranku, koja nam je donijela slobodu, i stvorila Republiki Srpsku!

Name

Re Jovo

19.08.2021 07:40

Republiku Srpsku i slobodu su donijeli casni borci VRS i pripadnici MUP-a a ne oni koji su cijeli rat boravili u toplim i cistim sobama hotela "Panorama" u Palama' svercovali gorivo, alkoholna pica i kafu.

Name

Ubiparip

18.08.2021 17:49

Još 1 godina dana sa ovakvom izolacijom i sa saveznicima sa istoka RS može očekivati podršku još od Afganistana. Budale će svesti RS na 700.000 staraca sa bijednim penzijom i sta onda? Predati se...

ODGOVORITE
Name

Re ubiparip

18.08.2021 23:11

Vec je svedena, samo to niko ne govori

Name

Ma daj

18.08.2021 18:52

Jaz jeli. Pa ogroman je jaz i izmedju raznih politika i politicara i naroda, pa eto opet vama recena i resenja. Naravno htjeli ili ne htjeli vi ste isto u resavanju ili ne resavanju problema.

ODGOVORITE
Name

?️

18.08.2021 19:11

I još veći jaz je između naroda i svih vas...tzv. političara

ODGOVORITE
Name

BL

18.08.2021 19:28

To u ovim trenutcima nije vidljivo.

ODGOVORITE
Name

Радник

18.08.2021 19:55

1. Закон о поријеклу имовине 2. Измјене и допуне закона о раду. Прво ова два закона да се уведу по хитном поступку, и кад видим саборовање на ове двије теме тј закона, онда можете причати о овом новонасталом "проблему" са високим. Или је проблем креиран смишљено да ви имате о чему разглабати данима и мјесецима, а да нису горе поменуте двије теме? Могли сте условити Додика кад вас је звао на састанак, да на ванредној скупштини прво усвоји по хитном поступку нпр ова два закона па тек онда да сједнете са њима за сто?! Прво да покажу заиста какве намјере имају па тек онда национални интерес, јер од горе наведена два закона нема већег националног и друштвеног интереса. Овако сте испали исти као и они. Част изузецима који су у старту изнијели појединачне ставове ограђујући се од састанчења са њим, међутим нажалост и они и даље причају само о Инцку. Исти сви у 5 дека. А земља пропада брзином муње, омладина и радно способни а неподобни се убрзано евакуишу...

ODGOVORITE
Name

S

18.08.2021 20:15

Zadnji posten je bio Bosic

ODGOVORITE
Name

BL

18.08.2021 20:16

Jedina stranka koja je napravila pomak i pustila mladje ljude da je vode i odlucuju , koja nikad nije prenjela ni jedne nadleznosti ni gasala za iste je DNS. Promjenom rukovostva izbacivanjem SNSD- ovih uljeza iz stranke, rezom i stavljanjem tacke sa koalicijom sa SNSD-om pokazali pravu petlju sto ranije neko nije smeo, hteo, imao petlje da uradi. SDS na celo mora dovesti mladjeg covjeka, covjeka sa energijom i zeljom iskrenom da se dodje do promjena u RS. Ove tri stranke SDS, DNS i PDP moraju biti okosnica za promjene ovo je kraj sad stvarno, SNSD je izgubio poverenje u narodu treba izdrzati jos godinu dana ovaj tempo. SDS treba podici iz ove lose situacije, mislim da to svima pase, PDP treba da se potrudi da u svim opstinama organizuje odbore, DNS to odlicno radi na celu sa gospdinom Nesicem i pobjeda je zagarantovana. Narod je razocaran trenutnom situaciom, potrudi te se da svi zajedno nadjete prave kandidate za poslanike ljude patriote i domacine a njih ima u to sam uvjeren i SNSD je gotov. Srecno do pobjede✊??

ODGOVORITE
Name

JADO

18.08.2021 20:25

Jaz je između naših radničkih primanja i vaših, vi ko da ste funkcioneri Njemačke a ne siromašne BiH/RS

ODGOVORITE
Name

Ćelo

18.08.2021 22:11

Da smo mi kao oni, oni nas ne bi mogli uništiti, a ovako...

Name

nono

18.08.2021 20:47

Ne ,jaz ne postoji.Postoji samo želja da vi budete na njihovom mjestu.To je sve.

ODGOVORITE
Name

Okiz

19.08.2021 06:21

Opozicija samo ceka da vlast napravi neki korak pa kritikuje. Nikakav prjedlog ili zakon da predloze da vidimo da su bolji od ovih na vlasti. Zajednicko. Ovo je skup lopova a razlikuju se pa skoro ni u cemu.

ODGOVORITE