Велике силе постигле договор да тројац Додик-Изетбеговић-Човић буде уклоњен са политичке сцене

Нема сумње да је именовање Шмита продукт договора поменуте три свјетске силе. Сама чињеница да је Шмит именован на приједлог Њемачке подразумијева да је дошло на ред чишћење „смећа“ унутар Босне и Херцеговине. То се прије свега односи на нагомилано политичко смеће, чији је главни репрезент тројац Додик-Изетбеговић-Човић.

Република Српска 18.08.2021 | 11:27
Велике силе постигле договор да тројац Додик-Изетбеговић-Човић буде уклоњен са политичке сцене

Пише: Слободан Васковић

Милорад Додик је политички мртвац. То је постало јасно оног момента када је Кристијан Шмит именован за високог представника за Босну и Херцеговину.

Код већине грађана, па и политичара, именовање Шмита је дјеловало као неочекиван, помало и исхитрен, потез Међународне заједнице. Иако (на прву) дјелује као питање локалног карактера, његово именовање се треба посматрати као само један у низу потеза који су у посљедњих неколико мјесеци повучени на узаврелој међународној шаховској табли.

Премда се режимски медији, по Додиковом налогу, из петних жила труде да именовање Шмита прикажу као међународни инцидент, сваком ко се иоле разумије у међународну политику је јасно да се ради о врло јефтином списну.

Како то обично и бива, Додик је знатно прије опозиције у Републици Српској схватио суштину поменутог „помјерања пиона“ и какве посљедице по њега то доноси. С обзиром да добар дио Опозиције чине политички слијепци, вољан сам да им предочим оно што је Додик врло брзо схватио.

Један потез у међународној шаховској игри, сам за себе, не значи ништа. Међутим, када се тај потез посматра у контексту неколико потеза који су му претходили, онда ствари постају кристално јасне. 

Идемо редом. Крајем прошле године, Додик је направио грешку коју није смио себи дозволити: Потписао је Акциони план за чланство БиХ у НАТО (АНП), чиме је Босну и Херцеговину дефинитивно гурнуо у окриље НАТО-а.

Тиме је Додик одсјекао „грану“ на којој је годинама успјешно сједио. Ради се, наравно, о руској грани. Како то изгледа када се Руски Медвед наљути, Додик је осјетио на афери „Икона“ која ни изблиза није завршена, како то Додик наивно мисли.

Неколико мјесеци касније Русија је направила пакет аранжман са Њемачком и САД. Тај пакет је задовољио све три поменуте свјетске силе. Тако је 20.05.2021. године Џозеф Бајден, предсједник САД, донио одлуку о укидању санкција против компанија које граде гасовод „Сјеверни ток 2“. 

Тај гасовод је од изузетне важности за Њемачку и Русију. Прва његовом изградњом добија додатну сигурност у испоруци плина (јефтини енергент који је нужно потребан привреди те земље), док друга добија додатни извор девизних прихода.

Послије само седам дана, 27.05.2021. године, Валентин Инцко подноси оставку и на његово мјесто бива именован Кристијан Шмит. Како је то договорено између поменутих сила, Русија је изразила свој протест, врло млаког интензитета, којег се нико неће ни сјећати до краја године.

Нема сумње да је именовање Шмита продукт договора поменуте три свјетске силе. Сама чињеница да је Шмит именован на приједлог Њемачке подразумијева да је дошло на ред чишћење „смећа“ унутар Босне и Херцеговине. То се прије свега односи на нагомилано политичко смеће, чији је главни репрезент тројац Додик-Изетбеговић-Човић.

У контексту Шмитовог именовања треба посматрати и уредбу о санкционисању особа које доприносе дестабилизацији Западног Балкана, коју је Џозеф Бајден потписао 08.06.2021. године. Врло је извјесно да ће унутар ЕУ бити постигнута сагласност о увођењу сличних санкција и од ЕУ, што Додика и остатак његове екипе посебно плаши.

Ако се сви побројани потези посматрају у њиховој укупности, онда чак и просјечан „шахиста“ може доћи до закључка да су Велике Силе постигле договор да тројац Додик-Изетбеговић-Човић буде уклоњен са политичке сцене Босне и Херцеговине. За извођача радова је изабран поменути Кристијан Шмит.

Да су та три гангстера свјесна судбине која им је намијењена, најбоље показује њихово понашање након што је Шмит званично преузео дужност.

Драган Човић, као најпаметнији од њих, одлучио се за опцију тиховања, у нади да ће олуја проћи поред њега. За разлику од њега, Додик и Изетебеговић не могу да прикрију страх, који буквално исијава из њих.

То се посебно види на Додику, за кога ми је више извора из његовог окружења потврдило да га никада нису видјели уплашенијег него сада. Свјестан да полако, али сигурно, клизи ка амбису, Додик се опредијелио за опробану тактику - спиновање приче о угрожености Републике Српске. Овај пут је додао и нешто ново, идеју о некаквој концентрационој влади.

Како се ради о човјеку који је за 15 година владавине успио да из Републике Српске отјера четвртину становништва, и који властити народ гура у билошки нестанак, то би се могло претпоставити да нико нормалан не може да насједне на поменути спин. На жалост, ради се о погрешној претпоставци, јер је Додиков мамац загризла „риба“ од које се то не би никако требало очекивати - опозиција у Републици Српској.

Концентрациона влада, коју Додик очајнички потенцира у посљедњих десетак дана, представља ништа друго него „уже спаса“ за политичко преживљавање самог Додика. Уколико Опозиција то уже баци у руке Додика, то ће, на крају, значити крах Опозиције, а дугорочно и билошки нестанак српског народа који живи на територији Босне и Херцеговине.

Уколико би све опозиционе странке ушле у концентрациону владу, то би у пракси довело до сљедећег сценарија: Додик би задржао своје бирачко тијело на окупу, док би Опозиција од себе одгурнула грађане незадовољне постојећим стањем, а таквих је тренутно између 60 и 70 %. 

Година дана, колико је остало до наредних општих избора, била би потрошена у међусобном натезању чланова концентрационе владе, а све то би код просјечног бирача створило утисак „сви сте ви исти“. У таквој атмосфери безнађа и апатије Додик би почистио садашње опозиционе странке на општим изборима 2022. године.

Док Додик са једне стране увлачи Опозицију у замку звану концентрациона влада, он истовремено са друге стране наставља да пљачка новац грађана. Најсвјежији примјер је наставак пројекта продаје пословних просторија Милета Радишића Клена Управи за индиректно опорезивање БиХ, за „тричавих“ 100 милиона КМ. Толико о Додиковој причи о угрожености Републике Српске.

На крају, треба рећи да међу опозиционим функционерима постоје и они који су показали чврст карактек и здрав разум. 

Очигледно да су они свјесни какве то дарове носи Данајац (Додик). 

Тако су Јелена Тривић, Небојша Вукановић и Милан Миличевић експресно изразили своје противљење уласку опозиционих странака у било какву коалициону владу са Црвеном Сектом. 

Да став Јелене Тривић не одудара од става њене партије, потврдио је убрзо и Бранислав Бореновић, наводећи да концентрациона влада долази у обзир само ако у њој неће бити СНСД-а. Једноставније речено, нема сумње да ПДП неће улазити у било какву владу са Црвеном Сектом, макар у њу ушао и СДС.

За разлику од ПДП-а, функционери ДНС-а су се у протеклих десетак дана крили по мишјим рупама, избјегавајући да се изјасне о Додиковој понуди. Такво понашање јасно говори да се Ненад Нешић зажелио власти и да опозициони статус штети његовом здрављу. Да будем искрен, изненађен сам да је Нешић до данас издржао у статусу опозиционара.

Понашање ДНС-а не треба никога да чуди. Међутим, сваког грађанина жељног промјена треба да чуди понашање појединих функционера СДС-а. Према мојим информацијама, унутар те странке, поред Миличевића, изричито против идеје о концентрационој влади су само Вукота Говедарица и Младен Босић. Већина преосталих чланова Предсједништва СДС-а на Додикову понуду реагује топло-хладно.

Ипак, овдје треба издвојити једног функционера СДС-а, који је попут највећег клена загризао Додикову удицу. Ради се о Ради Савићу, замјенику предсједника СДС-а. Управо је њему Додик повјерио задатак да на данашњој сједници Предсједништва СДС-а покуша изгурати одлуку о уласку СДС-а у концентрациону владу. 

Да је Савић један од Додикових спавача, пробуђен у ово за Додика врло незгодно вријеме, показује и јучерашња посјета Жељке Цвијановић Лопарама. Треба напоменути да у посљедњих 15 година нити један предсједник Републике Српске из редова Црвене Секте није посјетио ту општину.

У случају да Додиков и Савићев план успије, то ће неминовно довести до новог цијепања СДС-а, те, убрзо, неминовног гашења те странке.

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 89

Оставите коментар
Name

Гаврило

18.08.2021 09:30

Додига ми треба да судимо на дозивотну робију, за сва недјела уцињена овом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

18.08.2021 10:04

Фала ти бозе да сам и ово доцекао. Али ово је само поцетак и у СНСД и у "опозицији" цуци милион малих Додика који би само да буду калиф умјесто калифа тако да ако само отјерају њих тројицу ниста се неце промјенити потребна је нулта толеранција на криминал и корупцију и строга примјена закона укљуцујуци тацке и зарезе па да има неке наде за промјене а и тад сансе нису велике јер нису странци криви ми смо г*вна

Name

Ре

18.08.2021 10:10

Па судите га.

Name

@

18.08.2021 10:19

Знао сам ,ко је писао цим сам поцео цитсти.

Name

Ре

18.08.2021 11:01

Треба БиХ уредирионако како је реално и једино могуце а онда це економија бити једина мјеродавна и избори це се добијати на основу економских резултата. До тада и у слуцају промјена бице опет неки други Додик, Цаовиц и Изетбеговиц, то странци норају да схвате јер оцигледно не познају или неце да упознају историју овог простора.

Name

Борац

18.08.2021 11:10

Прво све тројици одузети сто су покрали. Касније судити и затворити.

Name

Ако оде додо..

18.08.2021 18:04

..оде читава хоботница у фину

Name

Само смеце Додика

18.08.2021 09:31

Да покупе са собом, прогледацемо напокон...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.08.2021 10:21

Теско да цес прогледати.

Name

И Додиково смеце

18.08.2021 13:35

Из куце и Црвене секте

Name

ПРИЈЕДОРЦАНИН

18.08.2021 16:20

ЦЕСТИТАМ НА ПИСАЊУ ОВОГ ИЗВЕСТАЈА.ОДЛИЦНО СТЕ ИНФОРМИСАН.

Name

Дати шансу младим људима

18.08.2021 09:32

Будућност наше земље су младе наде: Јелена Тривић, Небојша Вукановић, Драшко Станивуковић, Горан Селак, Милан Радовић и Радислав Јовичић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купац

18.08.2021 10:17

Тако је. Само досљедност и упорност.

Name

Нико

18.08.2021 12:01

Нико у то не вјерује.

Name

Ре дати шансу

18.08.2021 15:38

Ти ниси нормалан.

Name

Јоцо

18.08.2021 15:42

Треба им дати шансу да сада они накраду.

Name

Далија

18.08.2021 16:00

Немојте дирати Додика љутице се Мајкицка она је преосетљива дуса једна дусица права автразили су је да буде маскота Бобар банке

Name

ре

19.08.2021 20:49

Будућност ове земље је до одласка странаца.

Name

РЕ

18.08.2021 09:32

Та тројица новостворени тајкуна и њихове новостворене богате хоботнице млате празну сламу код народа гладног и пропалог двадесет година у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петко

18.08.2021 09:34

Радиоактивни отпад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

18.08.2021 09:34

Да ли је овај Васковић икада нешто погодио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

18.08.2021 10:28

Није.

Name

Љупче

18.08.2021 10:36

Буквално никад ништа погодио није. Када би постојала кладионица на изборима, сигурно би било кладити се само контра његових предвиђања и анализа. Обогатио би се човјек.

Name

Веки

18.08.2021 10:40

Слабо, не сјећам се!

Name

Ре

18.08.2021 10:43

Јесте све и увијек.

Name

Ре свима

18.08.2021 16:44

Ово је текст упозорења, циљ је да се упозори опозиција, да се не би догодило то што се предвиђа.

Name

Бањалучанин

18.08.2021 09:39

Како да не. Само се надај Васковићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

18.08.2021 09:39

Кукала нам мајка ко нас све води, дефинитивно ћемо ми срби биолошки потпуно нестати у БиХ и РС с нама. Несиц је опасан играч а и опозиција је пала под скуте Додика , жалосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.08.2021 10:03

Кад си луд кукај колико хоцес, Сваког води глава а та твоја како казес је за посматрање

Name

Јоцо

18.08.2021 09:40

Ух брате шта овај написа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

18.08.2021 12:34

Написа истину.Оцито је да не пратис његов рад,било би ти пуно јасније све...

Name

ре Ноле

19.08.2021 21:26

Какав његов рад,слоне глупи.Васковицев таленат за политику се исказује са -100%.

Name

Маки

18.08.2021 09:45

Склоните више лопове фа народ прогледа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јока

18.08.2021 09:46

Камо пусте среце. А како и ста даље сам Бог зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилфа

18.08.2021 09:48

На жалост од овога нема ништа. Међународна заједница за такав подухват треба много снажније присуство на терену. У овом тренутку за то нема интереса. Данас сви причају о Афганистану, а Босна није ни под разно. На жалост ми имамо веома велико мишљење о себи мислећи да смо у врху приоритета међународне заједнице. Наметање "Инцковог закона" је било изнуђено и није било дочекано са одушевљењем и одобравањем великог броја западних земаља. Очекивати да ће ти исти узети одговорност у своје руке и смјењивати политичаре је лудост. Само се сјетите Бајденових ријечи у вези са Афганистаном "Ми смо им понудили демократију и средства да је бране, а они су очекивали да ми то радимо за њих. Илузорно је очекивати да наши момци гину за нешто за шта они нису спремни да се боре!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

18.08.2021 09:50

Вец сам писао али ово знаци да опозиција пристаје на услове сарајева последицно гасење Републике Српске молим одговор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљацр Србин

18.08.2021 14:09

Е моја будало,па Миле нас је продао давно и опљачкао,задужио а ти спомињеш опозицију.Секташко магаре,глупо.

Name

Нибрс

18.08.2021 15:40

Од кога молиш одговор? Од опозиционих ботова овде?

Name

Оливер

18.08.2021 10:01

Дан Републике Србске треба да буде кад ухапсе Додика то је нај боље за грађане да се ријешавамо једног по једног али сви натукнице а новац врачати народу који је опљачкан живио нама Вуканович наш Цар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кулен

18.08.2021 10:04

А колико је та медјународна мафија на челу са Инцком узела пара за све ово вријеме док је овај тројац пљацкао сопствени народ!? Ха, одговорите. Насли се да након 20 година склањају мафију.. Е јесте открили топлу воду. Идите куци и поведите Додика са собом свакако код њега има пара и те како!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

18.08.2021 10:08

понос србског народа је драско јелена вукан ценицка тосу људи вредни постовања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

18.08.2021 10:12

Треба сву тројицу скинути да мало продишемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Лука

18.08.2021 10:13

Ако бог да.Пуна подршка за одлуку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

18.08.2021 10:18

Сваки народ треба демократски на изборима уклони своје смеће. Призивање страног фактора да то уради умјесто народа је срамотно и недостојно човјека у РС и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

18.08.2021 10:20

Дај боже да му видимо крај,па шта год буде са нама.Не може нам нико бити гори од њега.Он је јединица мјере за све најгоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

18.08.2021 10:29

Није паметнија одлука донешена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

силни

18.08.2021 10:46

Мало це те јос сацекати, а ви старији вјероватно нецете доцекати.Додик це јос једну деценију да влада.Тако једно мало разоцарење за све вас оптимисте.Поздравља вас баба Ванга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

18.08.2021 13:33

Наравно, исто као Радојичић у Бања Луци.

Name

Ре

18.08.2021 10:52

Народ це наци себи исту такву тројицу, јер другације не зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

18.08.2021 10:54

сто је се смеце сакупљало годинама, засто у пцетку ње све то одрадито ??? Писи пропала акција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

18.08.2021 10:59

Па шта мисле да ће нешто добити смјеном лидера. Смијењивали су и раније па шта се промијенио, ништа!? Који је то Србин да смије да прихвати укидање РС, заштите виталног националних интереса и ентитетског гласања?! Сваки Србин је добар за њих ако то прихвата. Таквог би и рођена мајка проклела!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.08.2021 11:00

Ево шансе за Мазалицу у Жунића....да преузму кормило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда за секту

18.08.2021 16:59

Ђајић и Вулићка да преузму странку и поправе рејтинг! Они увијек искрено одреагују и у први план истакну свој природни, неизвјестачени идиотизам, то би одлично пролазило код њиховог чланства, не би се више осипали.

Name

ЈАДО

18.08.2021 11:01

Тачно,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

18.08.2021 11:03

Ја мислим да ни једна сила не мозе висе макнути овај трио Изетбеговиц Додик Цовиц. Они су као онај највеци коров овладали овом дрзавом тако да ниста не помазе у њиховом уклањају. Назалост једини спас за обицног цовјека је да оде ван из земље, назалост тузно али истинито. Годинама се писе и којекакви струцњаци и аналитицари предвидјају конацан пад ове тројке али од тога до данас није било ниста и нити це у догледно вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милидраг

18.08.2021 14:11

Питај Поплашена могу ли,могу ако хоће.

Name

Ре Милидраг

18.08.2021 18:51

Геограпхy је у праву. Када је Попласен уклоњен, Српска је имала какве-такве функционалне институције. Ми данас имамо криминалну хоботницу, и ниста неце знацити уклањање њеног творца и водје. Ко год додје на цело дрзаве не мозе се изборити са потпуном, апсолутном, владавином криминала и корупције јер су у њу умјесани сви, од цистацица у опстинама до предсједника владе. Немогуце је разградити такву масинерију. Ова дрзава је потпуно, непоправљиво пропала јер се на изборима мијењају само гласноговорници, а криминална масина остаје гдје јесте. На залост, ја не вјерујем да је у Српској остало довољно постених људи да замјене криминалце, тако да неко цак и покуса да расформира све институције и поцне их градити испоцетка, неце имати циме. Био бих сретан да гријесим, али реално теско да је тако.

Name

Драго Бл

18.08.2021 11:04

Почело је велико поспремање, е сад ће мишеви муњевутом брзином у рупе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАДО

18.08.2021 11:04

Оно прво не знам они их, нарочито Додика, држе на власти за њега је већ одавно јасно који задатак има, ово друго је тотално тачно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

18.08.2021 11:05

Ова шема је дошла до зида, свима, и нама и њима, ЕУ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.08.2021 11:09

Ау , нестаће све комби странке, од Црвеног комбија, Чубре,оног шефа затвора незнам му име, па онај Бањац ...биће их хрпа које ће историја записати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

18.08.2021 11:19

И тебе Додик у пензију саље,зиви били па видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

18.08.2021 11:19

Само да се не деси руски сценарио када је Јељцина замијенио Путин и тиме му је све заборављено! Додика треба процесуира за посљедњу украдену марку и посљедњи "купљени" квадрат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

18.08.2021 11:22

Ништа од тог.Опет ће се они договорити и попустити шта треба и шта Запад тражи од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.08.2021 12:34

Смит није огласан и овластен као ОХР од званицног СБ УН и сатим туристицки политицар у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

18.08.2021 13:01

Свака част,давно их је требало смакнут са политичке сцене,доста су они зла нанијели овом јадном народу којој год религији да припадао,помест их добром метлом и гурнути их у политичку провалију без дна сву тројицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

18.08.2021 13:27

Шаровићу, пензија је давно тебе тражила али гладне очи, никкад сите..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћних јахачи

18.08.2021 13:51

Ако се било који народ одлуци да било шта косе каже или нађе било коју примједбу на ове одлуке , онда смо заслужили да нас”јашу” до краја живота . Велика подршка овој идеји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Бл

18.08.2021 13:52

Јест,јест и одмах су то послали Васковицу да објави и уз то му јос и кило бијелог,да има инспирацију.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

18.08.2021 14:43

нико њима нита не мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђура

18.08.2021 15:46

Васковићу, што си се потрудио. И текст и сличице, прави чланак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

санса

18.08.2021 21:08

Врло је једноставно, само треба Вукановица поставити за главног тузиоца

Name

Милојко М

18.08.2021 15:47

А ви прихватате Шмита?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

18.08.2021 16:10

Гледајте овог па рекао бих чудака.. чуј Америка потписала градњу гасовода.. Руси добили новце.. Нијемци гас. И још именовали шмита да буде високи представник у БиХ.. а шта је добила Америка.. напустила авганистан... Која си ти мустра васковицу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика

18.08.2021 16:17

Смит је ооказао да мозе покусати да изазове промене ка здравој БиХ за бољи зивотни стандард без обзира сто је изабран не у складу са медјународним правом, али надам се да це Смит ици добрим путем ка оздрављењу БиХ. Сви добро знамо да кад странци воде ред у БиХ то нетреба бас њима веровати, он це бити сигуран сам оод будним оком опозиције РС као и председника Републике Србије Александра Вуцица да не прекрси било који акт дејтонског мировног споразума на стету Српског народа. За сад Смит иде у добром правцу за бољу будуцност БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балканска песма

18.08.2021 17:42

Песма,"све је исто само њега нема" је створена само за Балканце.Мозда постане химна јер це бити безвремена. Увек (је био) це бити неко "он", који це играти главну улогу по вец вековима утврдјеном рецепту.Створеног у истим кухињама далеко од Балкана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуест

18.08.2021 22:44

Ни сила није Богу мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

19.08.2021 05:48

Кад оде тројац народу ће лакнути, јер ће тиме бити означен крај рата из деведесетих! Под условом да не дође сличан тројац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леон

19.08.2021 06:33

Дај бозе да их се ријесимо и да Њемацке и преузме власт, да ово сто је остало народе не иде у ту саму Њемачку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хер Сцхмидт

19.08.2021 09:49

Само пазити да тројка не побјегне преко гране као сто су успјели далеко мањи криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиго

19.08.2021 11:52

Вијести из 2027! Трочлано Предсједништво испратило и посладња 3 гласача на “привремени” рад у ЕУ уз рецитацију познате нам пјесме “Остајте овдје”. При томе су изразили забринутост због немогућности одржавања следећих избора, јер нема ко више да гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха

19.08.2021 12:56

Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

кастро

19.08.2021 16:11

Добра???

Name

мислим

19.08.2021 18:40

Ако оде Додик знам само једно да це однијети висе пара него авганистански предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кркан

19.08.2021 23:56

Смањити мало гас , није цоек ни поцео радити . А кад поцне , бице цесања по глави .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак

20.08.2021 03:09

Ваљда ће пасти и наш Павловић Гоци који уредно плаћа рекет Додику и ради по Фочи шта жели никога не питајући ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

21.08.2021 09:21

Велике силе су тако одлуциле, како це одлуцити домацо судови ? дали це њихову имовину сто су покрали одузети и њех ставити на дугогодисњу робију , то је веце питање од уклањања.За њих је награда да их уклоне а да имовина покрадена остане у њиховом власниству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрндо

21.08.2021 09:51

Ех, камо среце да их стрпају на робију. Проблем је у томе ко це их замијенити. Овог насег типови попут Несица или Станивуковица? Да ли се то мозе звати промјеном?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брале

21.08.2021 20:57

Погледајте само крими хоботницу владајуце структуре(Част изузецима), па то је толко себично да више ни својима н е дају, само што ужем кругу себи,ужас а ша обични народ да очекује.

ОДГОВОРИТЕ