Velike sile postigle dogovor da trojac Dodik-Izetbegović-Čović bude uklonjen sa političke scene

Nema sumnje da je imenovanje Šmita produkt dogovora pomenute tri svjetske sile. Sama činjenica da je Šmit imenovan na prijedlog Njemačke podrazumijeva da je došlo na red čišćenje „smeća“ unutar Bosne i Hercegovine. To se prije svega odnosi na nagomilano političko smeće, čiji je glavni reprezent trojac Dodik-Izetbegović-Čović.

Republika Srpska 18.08.2021 | 11:27
Velike sile postigle dogovor da trojac Dodik-Izetbegović-Čović bude uklonjen sa političke scene

Piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik je politički mrtvac. To je postalo jasno onog momenta kada je Kristijan Šmit imenovan za visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu.

Kod većine građana, pa i političara, imenovanje Šmita je djelovalo kao neočekivan, pomalo i ishitren, potez Međunarodne zajednice. Iako (na prvu) djeluje kao pitanje lokalnog karaktera, njegovo imenovanje se treba posmatrati kao samo jedan u nizu poteza koji su u posljednjih nekoliko mjeseci povučeni na uzavreloj međunarodnoj šahovskoj tabli.

Premda se režimski mediji, po Dodikovom nalogu, iz petnih žila trude da imenovanje Šmita prikažu kao međunarodni incident, svakom ko se iole razumije u međunarodnu politiku je jasno da se radi o vrlo jeftinom spisnu.

Kako to obično i biva, Dodik je znatno prije opozicije u Republici Srpskoj shvatio suštinu pomenutog „pomjeranja piona“ i kakve posljedice po njega to donosi. S obzirom da dobar dio Opozicije čine politički slijepci, voljan sam da im predočim ono što je Dodik vrlo brzo shvatio.

Jedan potez u međunarodnoj šahovskoj igri, sam za sebe, ne znači ništa. Međutim, kada se taj potez posmatra u kontekstu nekoliko poteza koji su mu prethodili, onda stvari postaju kristalno jasne. 

Idemo redom. Krajem prošle godine, Dodik je napravio grešku koju nije smio sebi dozvoliti: Potpisao je Akcioni plan za članstvo BiH u NATO (ANP), čime je Bosnu i Hercegovinu definitivno gurnuo u okrilje NATO-a.

Time je Dodik odsjekao „granu“ na kojoj je godinama uspješno sjedio. Radi se, naravno, o ruskoj grani. Kako to izgleda kada se Ruski Medved naljuti, Dodik je osjetio na aferi „Ikona“ koja ni izbliza nije završena, kako to Dodik naivno misli.

Nekoliko mjeseci kasnije Rusija je napravila paket aranžman sa Njemačkom i SAD. Taj paket je zadovoljio sve tri pomenute svjetske sile. Tako je 20.05.2021. godine Džozef Bajden, predsjednik SAD, donio odluku o ukidanju sankcija protiv kompanija koje grade gasovod „Sjeverni tok 2“. 

Taj gasovod je od izuzetne važnosti za Njemačku i Rusiju. Prva njegovom izgradnjom dobija dodatnu sigurnost u isporuci plina (jeftini energent koji je nužno potreban privredi te zemlje), dok druga dobija dodatni izvor deviznih prihoda.

Poslije samo sedam dana, 27.05.2021. godine, Valentin Incko podnosi ostavku i na njegovo mjesto biva imenovan Kristijan Šmit. Kako je to dogovoreno između pomenutih sila, Rusija je izrazila svoj protest, vrlo mlakog intenziteta, kojeg se niko neće ni sjećati do kraja godine.

Nema sumnje da je imenovanje Šmita produkt dogovora pomenute tri svjetske sile. Sama činjenica da je Šmit imenovan na prijedlog Njemačke podrazumijeva da je došlo na red čišćenje „smeća“ unutar Bosne i Hercegovine. To se prije svega odnosi na nagomilano političko smeće, čiji je glavni reprezent trojac Dodik-Izetbegović-Čović.

U kontekstu Šmitovog imenovanja treba posmatrati i uredbu o sankcionisanju osoba koje doprinose destabilizaciji Zapadnog Balkana, koju je Džozef Bajden potpisao 08.06.2021. godine. Vrlo je izvjesno da će unutar EU biti postignuta saglasnost o uvođenju sličnih sankcija i od EU, što Dodika i ostatak njegove ekipe posebno plaši.

Ako se svi pobrojani potezi posmatraju u njihovoj ukupnosti, onda čak i prosječan „šahista“ može doći do zaključka da su Velike Sile postigle dogovor da trojac Dodik-Izetbegović-Čović bude uklonjen sa političke scene Bosne i Hercegovine. Za izvođača radova je izabran pomenuti Kristijan Šmit.

Da su ta tri gangstera svjesna sudbine koja im je namijenjena, najbolje pokazuje njihovo ponašanje nakon što je Šmit zvanično preuzeo dužnost.

Dragan Čović, kao najpametniji od njih, odlučio se za opciju tihovanja, u nadi da će oluja proći pored njega. Za razliku od njega, Dodik i Izetebegović ne mogu da prikriju strah, koji bukvalno isijava iz njih.

To se posebno vidi na Dodiku, za koga mi je više izvora iz njegovog okruženja potvrdilo da ga nikada nisu vidjeli uplašenijeg nego sada. Svjestan da polako, ali sigurno, klizi ka ambisu, Dodik se opredijelio za oprobanu taktiku - spinovanje priče o ugroženosti Republike Srpske. Ovaj put je dodao i nešto novo, ideju o nekakvoj koncentracionoj vladi.

Kako se radi o čovjeku koji je za 15 godina vladavine uspio da iz Republike Srpske otjera četvrtinu stanovništva, i koji vlastiti narod gura u biloški nestanak, to bi se moglo pretpostaviti da niko normalan ne može da nasjedne na pomenuti spin. Na žalost, radi se o pogrešnoj pretpostavci, jer je Dodikov mamac zagrizla „riba“ od koje se to ne bi nikako trebalo očekivati - opozicija u Republici Srpskoj.

Koncentraciona vlada, koju Dodik očajnički potencira u posljednjih desetak dana, predstavlja ništa drugo nego „uže spasa“ za političko preživljavanje samog Dodika. Ukoliko Opozicija to uže baci u ruke Dodika, to će, na kraju, značiti krah Opozicije, a dugoročno i biloški nestanak srpskog naroda koji živi na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ukoliko bi sve opozicione stranke ušle u koncentracionu vladu, to bi u praksi dovelo do sljedećeg scenarija: Dodik bi zadržao svoje biračko tijelo na okupu, dok bi Opozicija od sebe odgurnula građane nezadovoljne postojećim stanjem, a takvih je trenutno između 60 i 70 %. 

Godina dana, koliko je ostalo do narednih opštih izbora, bila bi potrošena u međusobnom natezanju članova koncentracione vlade, a sve to bi kod prosječnog birača stvorilo utisak „svi ste vi isti“. U takvoj atmosferi beznađa i apatije Dodik bi počistio sadašnje opozicione stranke na opštim izborima 2022. godine.

Dok Dodik sa jedne strane uvlači Opoziciju u zamku zvanu koncentraciona vlada, on istovremeno sa druge strane nastavlja da pljačka novac građana. Najsvježiji primjer je nastavak projekta prodaje poslovnih prostorija Mileta Radišića Klena Upravi za indirektno oporezivanje BiH, za „tričavih“ 100 miliona KM. Toliko o Dodikovoj priči o ugroženosti Republike Srpske.

Na kraju, treba reći da među opozicionim funkcionerima postoje i oni koji su pokazali čvrst karaktek i zdrav razum. 

Očigledno da su oni svjesni kakve to darove nosi Danajac (Dodik). 

Tako su Jelena Trivić, Nebojša Vukanović i Milan Miličević ekspresno izrazili svoje protivljenje ulasku opozicionih stranaka u bilo kakvu koalicionu vladu sa Crvenom Sektom. 

Da stav Jelene Trivić ne odudara od stava njene partije, potvrdio je ubrzo i Branislav Borenović, navodeći da koncentraciona vlada dolazi u obzir samo ako u njoj neće biti SNSD-a. Jednostavnije rečeno, nema sumnje da PDP neće ulaziti u bilo kakvu vladu sa Crvenom Sektom, makar u nju ušao i SDS.

Za razliku od PDP-a, funkcioneri DNS-a su se u proteklih desetak dana krili po mišjim rupama, izbjegavajući da se izjasne o Dodikovoj ponudi. Takvo ponašanje jasno govori da se Nenad Nešić zaželio vlasti i da opozicioni status šteti njegovom zdravlju. Da budem iskren, iznenađen sam da je Nešić do danas izdržao u statusu opozicionara.

Ponašanje DNS-a ne treba nikoga da čudi. Međutim, svakog građanina željnog promjena treba da čudi ponašanje pojedinih funkcionera SDS-a. Prema mojim informacijama, unutar te stranke, pored Miličevića, izričito protiv ideje o koncentracionoj vladi su samo Vukota Govedarica i Mladen Bosić. Većina preostalih članova Predsjedništva SDS-a na Dodikovu ponudu reaguje toplo-hladno.

Ipak, ovdje treba izdvojiti jednog funkcionera SDS-a, koji je poput najvećeg klena zagrizao Dodikovu udicu. Radi se o Radi Saviću, zamjeniku predsjednika SDS-a. Upravo je njemu Dodik povjerio zadatak da na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS-a pokuša izgurati odluku o ulasku SDS-a u koncentracionu vladu. 

Da je Savić jedan od Dodikovih spavača, probuđen u ovo za Dodika vrlo nezgodno vrijeme, pokazuje i jučerašnja posjeta Željke Cvijanović Loparama. Treba napomenuti da u posljednjih 15 godina niti jedan predsjednik Republike Srpske iz redova Crvene Sekte nije posjetio tu opštinu.

U slučaju da Dodikov i Savićev plan uspije, to će neminovno dovesti do novog cijepanja SDS-a, te, ubrzo, neminovnog gašenja te stranke.

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari / 89

Ostavite komentar
Name

Gavrilo

18.08.2021 09:30

Dodiga mi treba da sudimo na dozivotnu robiju, za sva nedjela ucinjena ovom narodu.

ODGOVORITE
Name

Hercegovac

18.08.2021 10:04

Fala ti boze da sam i ovo docekao. Ali ovo je samo pocetak i u SNSD i u "opoziciji" cuci milion malih Dodika koji bi samo da budu kalif umjesto kalifa tako da ako samo otjeraju njih trojicu nista se nece promjeniti potrebna je nulta tolerancija na kriminal i korupciju i stroga primjena zakona ukljucujuci tacke i zareze pa da ima neke nade za promjene a i tad sanse nisu velike jer nisu stranci krivi mi smo g*vna

Name

Re

18.08.2021 10:10

Pa sudite ga.

Name

@

18.08.2021 10:19

Znao sam ,ko je pisao cim sam poceo citsti.

Name

Re

18.08.2021 11:01

Treba BiH uredirionako kako je realno i jedino moguce a onda ce ekonomija biti jedina mjerodavna i izbori ce se dobijati na osnovu ekonomskih rezultata. Do tada i u slucaju promjena bice opet neki drugi Dodik, Caovic i Izetbegovic, to stranci noraju da shvate jer ocigledno ne poznaju ili nece da upoznaju istoriju ovog prostora.

Name

Borac

18.08.2021 11:10

Prvo sve trojici oduzeti sto su pokrali. Kasnije suditi i zatvoriti.

Name

Ako ode dodo..

18.08.2021 18:04

..ode čitava hobotnica u finu

Name

Samo smece Dodika

18.08.2021 09:31

Da pokupe sa sobom, progledacemo napokon...

ODGOVORITE
Name

re

18.08.2021 10:21

Tesko da ces progledati.

Name

I Dodikovo smece

18.08.2021 13:35

Iz kuce i Crvene sekte

Name

PRIJEDORCANIN

18.08.2021 16:20

CESTITAM NA PISANJU OVOG IZVESTAJA.ODLICNO STE INFORMISAN.

Name

Dati šansu mladim ljudima

18.08.2021 09:32

Budućnost naše zemlje su mlade nade: Jelena Trivić, Nebojša Vukanović, Draško Stanivuković, Goran Selak, Milan Radović i Radislav Jovičić.

ODGOVORITE
Name

Kupac

18.08.2021 10:17

Tako je. Samo dosljednost i upornost.

Name

Нико

18.08.2021 12:01

Нико у то не вјерује.

Name

Re dati šansu

18.08.2021 15:38

Ti nisi normalan.

Name

Joco

18.08.2021 15:42

Treba im dati šansu da sada oni nakradu.

Name

Dalija

18.08.2021 16:00

Nemojte dirati Dodika ljutice se Majkicka ona je preosetljiva dusa jedna dusica prava avtrazili su je da bude maskota Bobar banke

Name

re

19.08.2021 20:49

Budućnost ove zemlje je do odlaska stranaca.

Name

RE

18.08.2021 09:32

Ta trojica novostvoreni tajkuna i njihove novostvorene bogate hobotnice mlate praznu slamu kod naroda gladnog i propalog dvadeset godina u BiH.

ODGOVORITE
Name

Petko

18.08.2021 09:34

Radioaktivni otpad

ODGOVORITE
Name

Neko

18.08.2021 09:34

Da li je ovaj Vasković ikada nešto pogodio?

ODGOVORITE
Name

Sasa

18.08.2021 10:28

Nije.

Name

Ljupče

18.08.2021 10:36

Bukvalno nikad ništa pogodio nije. Kada bi postojala kladionica na izborima, sigurno bi bilo kladiti se samo kontra njegovih predviđanja i analiza. Obogatio bi se čovjek.

Name

Веки

18.08.2021 10:40

Слабо, не сјећам се!

Name

Re

18.08.2021 10:43

Jeste sve i uvijek.

Name

Re svima

18.08.2021 16:44

Ovo je tekst upozorenja, cilj je da se upozori opozicija, da se ne bi dogodilo to što se predviđa.

Name

Бањалучанин

18.08.2021 09:39

Како да не. Само се надај Васковићу.

ODGOVORITE
Name

MIRKO

18.08.2021 09:39

Kukala nam majka ko nas sve vodi, definitivno ćemo mi srbi biološki potpuno nestati u BiH i RS s nama. Nesic je opasan igrač a i opozicija je pala pod skute Dodika , žalosno

ODGOVORITE
Name

re

18.08.2021 10:03

Kad si lud kukaj koliko hoces, Svakog vodi glava a ta tvoja kako kazes je za posmatranje

Name

Joco

18.08.2021 09:40

Uh brate šta ovaj napisa!

ODGOVORITE
Name

Nole

18.08.2021 12:34

Napisa istinu.Ocito je da ne pratis njegov rad,bilo bi ti puno jasnije sve...

Name

re Nole

19.08.2021 21:26

Kakav njegov rad,slone glupi.Vaskovicev talenat za politiku se iskazuje sa -100%.

Name

Maki

18.08.2021 09:45

Sklonite više lopove fa narod progleda

ODGOVORITE
Name

Joka

18.08.2021 09:46

Kamo puste srece. A kako i sta dalje sam Bog zna.

ODGOVORITE
Name

Dilfa

18.08.2021 09:48

Na žalost od ovoga nema ništa. Međunarodna zajednica za takav poduhvat treba mnogo snažnije prisustvo na terenu. U ovom trenutku za to nema interesa. Danas svi pričaju o Afganistanu, a Bosna nije ni pod razno. Na žalost mi imamo veoma veliko mišljenje o sebi misleći da smo u vrhu prioriteta međunarodne zajednice. Nametanje "Inckovog zakona" je bilo iznuđeno i nije bilo dočekano sa oduševljenjem i odobravanjem velikog broja zapadnih zemalja. Očekivati da će ti isti uzeti odgovornost u svoje ruke i smjenjivati političare je ludost. Samo se sjetite Bajdenovih riječi u vezi sa Afganistanom "Mi smo im ponudili demokratiju i sredstva da je brane, a oni su očekivali da mi to radimo za njih. Iluzorno je očekivati da naši momci ginu za nešto za šta oni nisu spremni da se bore!"

ODGOVORITE
Name

SRBIN

18.08.2021 09:50

Vec sam pisao ali ovo znaci da opozicija pristaje na uslove sarajeva posledicno gasenje Republike Srpske molim odgovor

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljacr Srbin

18.08.2021 14:09

E moja budalo,pa Mile nas je prodao davno i opljačkao,zadužio a ti spominješ opoziciju.Sektaško magare,glupo.

Name

Nibrs

18.08.2021 15:40

Od koga moliš odgovor? Od opozicionih botova ovde?

Name

Oliver

18.08.2021 10:01

Dan Republike Srbske treba da bude kad uhapse Dodika to je naj bolje za građane da se riješavamo jednog po jednog ali svi natuknice a novac vračati narodu koji je opljačkan živio nama Vukanovič naš Car

ODGOVORITE
Name

Kulen

18.08.2021 10:04

A koliko je ta medjunarodna mafija na čelu sa Inckom uzela para za sve ovo vrijeme dok je ovaj trojac pljackao sopstveni narod!? Ha, odgovorite. Nasli se da nakon 20 godina sklanjaju mafiju.. E jeste otkrili toplu vodu. Idite kuci i povedite Dodika sa sobom svakako kod njega ima para i te kako!

ODGOVORITE
Name

senberac

18.08.2021 10:08

ponos srbskog naroda je drasko jelena vukan cenicka tosu ljudi vredni postovanja

ODGOVORITE
Name

Luka

18.08.2021 10:12

Treba svu trojicu skinuti da malo prodišemo.

ODGOVORITE
Name

B.Luka

18.08.2021 10:13

Ako bog da.Puna podrška za odluku

ODGOVORITE
Name

Draško

18.08.2021 10:18

Svaki narod treba demokratski na izborima ukloni svoje smeće. Prizivanje stranog faktora da to uradi umjesto naroda je sramotno i nedostojno čovjeka u RS i BiH.

ODGOVORITE
Name

Вишеград

18.08.2021 10:20

Дај боже да му видимо крај,па шта год буде са нама.Не може нам нико бити гори од њега.Он је јединица мјере за све најгоре.

ODGOVORITE
Name

Ilija

18.08.2021 10:29

Nije pametnija odluka donešena.

ODGOVORITE
Name

silni

18.08.2021 10:46

Malo ce te jos sacekati, a vi stariji vjerovatno necete docekati.Dodik ce jos jednu deceniju da vlada.Tako jedno malo razocarenje za sve vas optimiste.Pozdravlja vas baba Vanga!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

18.08.2021 13:33

Naravno, isto kao Radojičić u Banja Luci.

Name

Re

18.08.2021 10:52

Narod ce naci sebi istu takvu trojicu, jer drugacije ne zna.

ODGOVORITE
Name

Pa

18.08.2021 10:54

sto je se smece sakupljalo godinama, zasto u pcetku nje sve to odradito ??? Pisi propala akcija.

ODGOVORITE
Name

Prijedor

18.08.2021 10:59

Pa šta misle da će nešto dobiti smjenom lidera. Smijenjivali su i ranije pa šta se promijenio, ništa!? Koji je to Srbin da smije da prihvati ukidanje RS, zaštite vitalnog nacionalnih interesa i entitetskog glasanja?! Svaki Srbin je dobar za njih ako to prihvata. Takvog bi i rođena majka proklela!

ODGOVORITE
Name

Milan

18.08.2021 11:00

Evo šanse za Mazalicu u Žunića....da preuzmu kormilo.

ODGOVORITE
Name

Pravda za sektu

18.08.2021 16:59

Đajić i Vulićka da preuzmu stranku i poprave rejting! Oni uvijek iskreno odreaguju i u prvi plan istaknu svoj prirodni, neizvjestačeni idiotizam, to bi odlično prolazilo kod njihovog članstva, ne bi se više osipali.

Name

JADO

18.08.2021 11:01

Tačno,

ODGOVORITE
Name

Geography

18.08.2021 11:03

Ja mislim da ni jedna sila ne moze vise maknuti ovaj trio Izetbegovic Dodik Covic. Oni su kao onaj najveci korov ovladali ovom drzavom tako da nista ne pomaze u njihovom uklanjaju. Nazalost jedini spas za obicnog covjeka je da ode van iz zemlje, nazalost tuzno ali istinito. Godinama se pise i kojekakvi strucnjaci i analiticari predvidjaju konacan pad ove trojke ali od toga do danas nije bilo nista i niti ce u dogledno vrijeme

ODGOVORITE
Name

Milidrag

18.08.2021 14:11

Pitaj Poplašena mogu li,mogu ako hoće.

Name

Re Milidrag

18.08.2021 18:51

Geography je u pravu. Kada je Poplasen uklonjen, Srpska je imala kakve-takve funkcionalne institucije. Mi danas imamo kriminalnu hobotnicu, i nista nece znaciti uklanjanje njenog tvorca i vodje. Ko god dodje na celo drzave ne moze se izboriti sa potpunom, apsolutnom, vladavinom kriminala i korupcije jer su u nju umjesani svi, od cistacica u opstinama do predsjednika vlade. Nemoguce je razgraditi takvu masineriju. Ova drzava je potpuno, nepopravljivo propala jer se na izborima mijenjaju samo glasnogovornici, a kriminalna masina ostaje gdje jeste. Na zalost, ja ne vjerujem da je u Srpskoj ostalo dovoljno postenih ljudi da zamjene kriminalce, tako da neko cak i pokusa da rasformira sve institucije i pocne ih graditi ispocetka, nece imati cime. Bio bih sretan da grijesim, ali realno tesko da je tako.

Name

Drago Bl

18.08.2021 11:04

Počelo je veliko pospremanje, e sad će miševi munjevutom brzinom u rupe..

ODGOVORITE
Name

JADO

18.08.2021 11:04

Ono prvo ne znam oni ih, naročito Dodika, drže na vlasti za njega je već odavno jasno koji zadatak ima, ovo drugo je totalno tačno

ODGOVORITE
Name

Veteran

18.08.2021 11:05

Ova šema je došla do zida, svima, i nama i njima, EU..

ODGOVORITE
Name

Borac

18.08.2021 11:09

Au , nestaće sve kombi stranke, od Crvenog kombija, Čubre,onog šefa zatvora neznam mu ime, pa onaj Banjac ...biće ih hrpa koje će istorija zapisati...

ODGOVORITE
Name

Dejan

18.08.2021 11:19

I tebe Dodik u penziju salje,zivi bili pa vidjeli

ODGOVORITE
Name

Херцеговина

18.08.2021 11:19

Само да се не деси руски сценарио када је Јељцина замијенио Путин и тиме му је све заборављено! Додика треба процесуира за посљедњу украдену марку и посљедњи "купљени" квадрат!

ODGOVORITE
Name

pr

18.08.2021 11:22

Ništa od tog.Opet će se oni dogovoriti i popustiti šta treba i šta Zapad traži od njih.

ODGOVORITE
Name

Mile

18.08.2021 12:34

Smit nije oglasan i ovlasten kao OHR od zvanicnog SB UN i satim turisticki politicar u BiH.

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

18.08.2021 13:01

Svaka čast,davno ih je trebalo smaknut sa političke scene,dosta su oni zla nanijeli ovom jadnom narodu kojoj god religiji da pripadao,pomest ih dobrom metlom i gurnuti ih u političku provaliju bez dna svu trojicu.

ODGOVORITE
Name

Milutin

18.08.2021 13:27

Šaroviću, penzija je davno tebe tražila ali gladne oči, nikkad site..

ODGOVORITE
Name

Noćnih jahači

18.08.2021 13:51

Ako se bilo koji narod odluci da bilo šta kose kaže ili nađe bilo koju primjedbu na ove odluke , onda smo zaslužili da nas”jašu” do kraja života . Velika podrška ovoj ideji.

ODGOVORITE
Name

Neso Bl

18.08.2021 13:52

Jest,jest i odmah su to poslali Vaskovicu da objavi i uz to mu jos i kilo bijelog,da ima inspiraciju.....

ODGOVORITE
Name

hm

18.08.2021 14:43

niko njima nita ne moze

ODGOVORITE
Name

Đura

18.08.2021 15:46

Vaskoviću, što si se potrudio. I tekst i sličice, pravi članak.

ODGOVORITE
Name

sansa

18.08.2021 21:08

Vrlo je jednostavno, samo treba Vukanovica postaviti za glavnog tuzioca

Name

Milojko M

18.08.2021 15:47

A vi prihvatate Šmita?

ODGOVORITE
Name

Miro

18.08.2021 16:10

Gledajte ovog pa rekao bih čudaka.. čuj Amerika potpisala gradnju gasovoda.. Rusi dobili novce.. Nijemci gas. I još imenovali šmita da bude visoki predstavnik u BiH.. a šta je dobila Amerika.. napustila avganistan... Koja si ti mustra vaskovicu..

ODGOVORITE
Name

Politika

18.08.2021 16:17

Smit je ookazao da moze pokusati da izazove promene ka zdravoj BiH za bolji zivotni standard bez obzira sto je izabran ne u skladu sa medjunarodnim pravom, ali nadam se da ce Smit ici dobrim putem ka ozdravljenju BiH. Svi dobro znamo da kad stranci vode red u BiH to netreba bas njima verovati, on ce biti siguran sam ood budnim okom opozicije RS kao i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vucica da ne prekrsi bilo koji akt dejtonskog mirovnog sporazuma na stetu Srpskog naroda. Za sad Smit ide u dobrom pravcu za bolju buducnost BiH.

ODGOVORITE
Name

Balkanska pesma

18.08.2021 17:42

Pesma,"sve je isto samo njega nema" je stvorena samo za Balkance.Mozda postane himna jer ce biti bezvremena. Uvek (je bio) ce biti neko "on", koji ce igrati glavnu ulogu po vec vekovima utvrdjenom receptu.Stvorenog u istim kuhinjama daleko od Balkana.

ODGOVORITE
Name

Guest

18.08.2021 22:44

Ni sila nije Bogu mila.

ODGOVORITE
Name

Đed

19.08.2021 05:48

Kad ode trojac narodu će laknuti, jer će time biti označen kraj rata iz devedesetih! Pod uslovom da ne dođe sličan trojac!

ODGOVORITE
Name

Leon

19.08.2021 06:33

Daj boze da ih se rijesimo i da Njemacke i preuzme vlast, da ovo sto je ostalo narode ne ide u tu samu Njemačku...

ODGOVORITE
Name

Her Schmidt

19.08.2021 09:49

Samo paziti da trojka ne pobjegne preko grane kao sto su uspjeli daleko manji kriminalci.

ODGOVORITE
Name

Tigo

19.08.2021 11:52

Vijesti iz 2027! Tročlano Predsjedništvo ispratilo i posladnja 3 glasača na “privremeni” rad u EU uz recitaciju poznate nam pjesme “Ostajte ovdje”. Pri tome su izrazili zabrinutost zbog nemogućnosti održavanja sledećih izbora, jer nema ko više da glasa.

ODGOVORITE
Name

Ha

19.08.2021 12:56

Hahaha

ODGOVORITE
Name

kastro

19.08.2021 16:11

Dobra???

Name

mislim

19.08.2021 18:40

Ako ode Dodik znam samo jedno da ce odnijeti vise para nego avganistanski predsjednik.

ODGOVORITE
Name

krkan

19.08.2021 23:56

Smanjiti malo gas , nije coek ni poceo raditi . A kad pocne , bice cesanja po glavi .

ODGOVORITE
Name

Fočak

20.08.2021 03:09

Valjda će pasti i naš Pavlović Goci koji uredno plaća reket Dodiku i radi po Foči šta želi nikoga ne pitajući ništa

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

21.08.2021 09:21

Velike sile su tako odlucile, kako ce odluciti domaco sudovi ? dali ce njihovu imovinu sto su pokrali oduzeti i njeh staviti na dugogodisnju robiju , to je vece pitanje od uklanjanja.Za njih je nagrada da ih uklone a da imovina pokradena ostane u njihovom vlasnistvu.

ODGOVORITE
Name

drndo

21.08.2021 09:51

Eh, kamo srece da ih strpaju na robiju. Problem je u tome ko ce ih zamijeniti. Ovog naseg tipovi poput Nesica ili Stanivukovica? Da li se to moze zvati promjenom?

ODGOVORITE
Name

Brale

21.08.2021 20:57

Pogledajte samo krimi hobotnicu vladajuce strukture(Čast izuzecima), pa to je tolko sebično da više ni svojima n e daju, samo što užem krugu sebi,užas a ša obični narod da očekuje.

ODGOVORITE