Неће бити повећања цијене боравка дјеце у вртићима

Град Бијељина субвенционисаће боравак дјеце у приватним вртићима у износу од 10 одсто од утврђене цијене. Помоћ иде директно родитељима, истакнуто је након састанка градоначелника са директорима приватних предшколских установа, који су обећали да неће мијењати постојеће цијене.

Република Српска 17.08.2021 | 19:10
Неће бити повећања цијене боравка дјеце у вртићима

У наредним данима биће потписани уговори са 15 установа предшколског васпитања о спровођењу одлуке о субвенцији боравка дјеце у њиховим просторијама.

- За ту намјену биће издвојено 130.000 марака из градског буџета, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

“Осјећам да дувају неки нови вјетрови и да ће приватне предшколске установе на територији града Бијељина имати равноправан третман”, рекао је директор дјечијег вртића “Драган и Зоран” Доран Гашић.

Дјечији вртић “Драган и Зоран” окупља укупно 300 малишана, 250 у вртићким групама и 50 у продуженом боравку. Цијена боравка је 260 марака.

“Искрено се надам да ће у неком нредном периоду, у неким наредним годинама градска управа у договору са приватним предшколским установама наћи рјешење да подржи и рад конкретно установа”, каже Гашић.

Предшколска установа Клуб за дјецу “Орашчићи палчићи” у Великој Обарској је једина предшколска установа на селу. Рад организује од септембра до јуна, а окупља око двадесеторо дјеце.

“Ми имамо веома различиту цијену боравка за разлику од градских вртића. Дјеца нам бораве три,  четири сата углавном те се цијене крећу од 60 до 80 КМ. Наравно да има родитеља на селу којима треба пружити помоћ, без обзира што је наша цијена далеко нижа”, изјавила је директорица предшколске установе Клуб за дјецу “Орашчићи палчићи”, Велика Обарска.

- Истичемо спремност да већ за следећу буџетску годину још прецизније и снажније кроз буџет подржимо овакав вид активности, јер ово се зове друштвена одговорност, борба за опстанак на овим просторима, поручио је градоначелник Бијељине.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

У Бијељини

18.08.2021 06:37

За двоје дјеце која иду у вртић, родитељи треба да издвоје једну плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

18.08.2021 08:15

Браво за Власт,тако и треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

18.08.2021 11:33

Само напријед

Name

М.С.

18.08.2021 11:06

У Патковаци је дјецији вртиц , након пустања у рад, јос празан!?

ОДГОВОРИТЕ