Neće biti povećanja cijene boravka djece u vrtićima

Grad Bijeljina subvencionisaće boravak djece u privatnim vrtićima u iznosu od 10 odsto od utvrđene cijene. Pomoć ide direktno roditeljima, istaknuto je nakon sastanka gradonačelnika sa direktorima privatnih predškolskih ustanova, koji su obećali da neće mijenjati postojeće cijene.

Republika Srpska 17.08.2021 | 19:10
Neće biti povećanja cijene boravka djece u vrtićima

U narednim danima biće potpisani ugovori sa 15 ustanova predškolskog vaspitanja o sprovođenju odluke o subvenciji boravka djece u njihovim prostorijama.

- Za tu namjenu biće izdvojeno 130.000 maraka iz gradskog budžeta, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

“Osjećam da duvaju neki novi vjetrovi i da će privatne predškolske ustanove na teritoriji grada Bijeljina imati ravnopravan tretman”, rekao je direktor dječijeg vrtića “Dragan i Zoran” Doran Gašić.

Dječiji vrtić “Dragan i Zoran” okuplja ukupno 300 mališana, 250 u vrtićkim grupama i 50 u produženom boravku. Cijena boravka je 260 maraka.

“Iskreno se nadam da će u nekom nrednom periodu, u nekim narednim godinama gradska uprava u dogovoru sa privatnim predškolskim ustanovama naći rješenje da podrži i rad konkretno ustanova”, kaže Gašić.

Predškolska ustanova Klub za djecu “Oraščići palčići” u Velikoj Obarskoj je jedina predškolska ustanova na selu. Rad organizuje od septembra do juna, a okuplja oko dvadesetoro djece.

“Mi imamo veoma različitu cijenu boravka za razliku od gradskih vrtića. Djeca nam borave tri,  četiri sata uglavnom te se cijene kreću od 60 do 80 KM. Naravno da ima roditelja na selu kojima treba pružiti pomoć, bez obzira što je naša cijena daleko niža”, izjavila je direktorica predškolske ustanove Klub za djecu “Oraščići palčići”, Velika Obarska.

- Ističemo spremnost da već za sledeću budžetsku godinu još preciznije i snažnije kroz budžet podržimo ovakav vid aktivnosti, jer ovo se zove društvena odgovornost, borba za opstanak na ovim prostorima, poručio je gradonačelnik Bijeljine.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

U Bijeljini

18.08.2021 06:37

Za dvoje djece koja idu u vrtić, roditelji treba da izdvoje jednu platu.

ODGOVORITE
Name

Dejan

18.08.2021 08:15

Bravo za Vlast,tako i treba

ODGOVORITE
Name

GTI

18.08.2021 11:33

Samo naprijed

Name

M.S.

18.08.2021 11:06

U Patkovaci je djeciji vrtic , nakon pustanja u rad, jos prazan!?

ODGOVORITE