Главне награде након олимпијаде остају у Невесињу

Традиционалним коњским тркама на Братачком лугу код Невесиња данас је завршена 146. Невесињска олимпијада.

Република Српска 15.08.2021 | 20:14
Главне награде након олимпијаде остају у Невесињу

Након 48 одржаних дисциплина и више приређених културних и туристичких садржаја спуштена је олимпијска застава на овогодишњем сабору традиције и витештва.

У три галоперске трке које су привукле највише пажње учествовало је 25 грла. Главне награда остају у Невесињу пошто су у трци пунокрвних коња највише степенице побједничког постоља припале домаћим одгајивачима.

Награду од 4.000 КМ заслужило је грло Атом Мирка Телетине из Невесиња, а награду од 2.500 КМ освојио је Душко Ђурасовић чије је грло Фаст Ендер друго прошло кроз циљ. На трећој степеници побједничког постоља Невесињцима се придружила породица Окичић из Санског Моста.

У трци арапских коња најбрже је било грло Нуман Марка Остојића са Жабљака, испред Кадифа Мирка Телетине из Невесиња и Ленкорана Дражена Дунђера из Билеће.

Мала трка босанско-брдских коња и мјешанаца донијела је радост одгајивачима са Жабљака пошто су освојили све три награде. Први је био Бамби Жарка Остојића, други Газал Давида Јанковића, а трећа кроз циљ је прошла Шајка Милоша Остојића.

Атрактивна дисциплина потезање конопа донијела је радост Невесињцима. Одбранили су трон и у узбудљивом финалу савладали комшије из Гацка.

(радионевесиње.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борац

16.08.2021 09:07

Коју сте награду дали пијаној зори?

ОДГОВОРИТЕ